kortis


Den här veckan har varit redigt kort och skön.. Var ju hemma nästan hela förra veckan, + att jag var ledig måndag, och så fick jag helg redan klockan nio imorse. Så nu är det helg igen. Och helgen ska delas med brudarna. Var meningen att det skulle bli bowling lördagkväll men nu har ett tredje världskrig brytit ut, (typiskt kvinnfolk ;) ), så nu är vi uppdelade och lutar åt fest i morkarlby och så eventuellt en tur till wasa. Vi är ju nämligen alldeles för små för att besöka moraparken.. dit resten av världen tycks ska bege sig, haha :) Imorgon kommer även åsa på besök. Redan vid ettiden verkar det som.. dock har jag massvis att plugga så hon kommer få roa sig bäst hon kan på egen hand :P Men mysigt ska det bli!
Och nästa helg blir det stockholm med c. Syskon och bebisar ska besökas. Ska bli spännande :D

Och sprutor togs igår också. Ujujuj. Jag var så nervös att jag snubblade över en stor växt och välte den när jag blev inropad till sköterskan. Det yrde löv överallt. Sen fick jag ligga på en brits säkert en halvtimme (resten av skaran fick sitta på en stol och det var över på ett kick), Men det var inte så farligt.. mest obehagligt när man såg hur hon tog sats med sprutan och 'slog' in den. På arm nr2 träffade hon fel "ojoj, så det kan gå..svårt sånt där med nerver" Mhm! skrek till lite i all hast :) Nu har jag bara några blåmärken och är lite öm. Men är väl smällar man får ta när man snart ska få ligga på stranden och gotta sig, höhöhö :D
Har beställt en massa kläder idag också. Har helt tappat det där med att gå i affärer, så det här var mycket bättre. Dessutom var det inte min plånbok som behövde lida. Vilket är ett stoort plus i dessa fattiga tider :)

Nuu väntar fruktsallad och badkar.
Majaa

dryg natt

Inatt har jag varit omständig, började dock med att pappa kom in och drog upp mig vid ett-tiden "jag hörde att du var vaken" (jag som trodde jag tvinnade tyst), och visade mig hur några eldade i tingshusparken, vilket Inte var så populärt. Efter ett tag sände jag dock iväg ett sms och jävlar i min själ så snabbt de var borta, haha, då skrattade vi rätt gott :D Men far var måttligt irriterad med tanke på vilket underlag de roade sig på. Jaojao, efter ett tag gick jag in till mig och försökte somna om. Men icke! Timmarna gick och jag kunde verkligen inte hitta en skön sovställning. Jag bytte kuddar, jag bytte täcken, jag la mig i fotändan, jag... ja, massa olika bra idéer provade jag på :) Tillslut bäddade jag upp en ny säng och la mig där, och efter bara en timme sov jag gott som en liten baby. Det var alltså sängens fel! Nu ska jag aldrig mer lägga mig i den :P Och idag sov jag till halv två, då mamsen kom in och väckte mig. ujuj, därför har min dag just börjat, jag har precis ätit frukost och ska snart inta duschen. Sen ska det läsas en massa Zola, och ikväll blir det mys. Nästan alla tjejerna är hemma. Utom ås, och så fridolin förstås som fortfarande trycker uppe i sundsvall, och är på dop hos lilla Emanuel dagen till ära. Hoppas allt går toppenbra! :)
Nu ska jag snurra vidare. Dagen är ju snart slut!!

Maja


Kjelle <3


Mmmm, kjelle boooy på tvåan nu. Kan det finnas något hetare??
Vilken karl!!

muma :D

helg


Solen gassar.. det är så fint :) Vi är en bra bit in i september och ändå har vi det här kalasvädret, hääärligt!! Och inte nästa helg, inte nästa men  nästa bär det av till egypten. Jag längtar så jag håller på att smälla av. Mmm, en hel vecka då jag bara ska gotta mig och äta massa, massa, massa god mat! Är helt klart beredd på att ta emot några extrakilon, det kommer det lugnt att vara värt! :D Åh, så skönt det ska bli! Och vi får några timmar på hotellet innan vårt resesällskap från göteborg landar, sen kommer det vara full rulle resten av veckan. Dock ska det tas sprutor på onsdag.. TVÅ stycken, en i armen och en i lilla rumpetussen, haha aah, jag är livrädd för nålar, så svettas redan faktiskt! :) Men det är väl smällar man får ta. Dock kan man ju inte vaccinera sig mot terrorister, och det är väl mors stora skärck, "vi kommer iallafall dö tillsammans.. vi kommer sprängas tillsammans barn, det är bra.. eller hur. allihop." Inte är hon positivt laddad inför resan inte. Men vi får väl hoppas att allt ska gå vägen!
idag känner jag mig väldigt mycket piggare. Halsen gör inte alls lika ont längre, och bara synen av det vackra vädret gör allt lite bättre, dessutom väntas veckans överraskning inom bara någon timme, och då kan man bara inte vara sjuk. Gött,gött, gött!! :D

Maja

ompysslad


Idag när pappsen kom hem från jobbet så kom han direkt in till mig med varmt citronvatten, halstabletter och en chockladbit :) Sen fick jag massage, och precis när jag börjat slappna av så börjar det tjuuuuuuuuuuta. Och vipps flyger papps upp och iväg är han, trotts att han också är sjuk och inte har jour. Men var storlarm.. han har varit borta sen halv fyra och har fortfarande inte kommit hem. Inte har han ätit middag heller, tussen. Kanske är en skogsbrand eller så? eftersom det tagit så lång tid.. men tja, han är nog snart tillbaks, då ska vi äta middag ihop :) jag känner mig lite piggare nu, är förvisso totalt nerdrogad av diverse olika mediciner, men det behövs ibland. Ska mysa ner mig i soffan med mor nu, är ju miljonärerna på tv ;D
Imorgon är det fredag och helg. Känns skönt, då blir det lite behövligt familjemys igen.

Majaa

byggt en kojja

Även idag är jag hemma.. Jag är så där slut i hela kroppen, det gör ont överallt och känns som att jag bara vill ut, ut, ut. Febern är tillbaka, halsen blöder, blåsor snärrt på överallt (uuhh), jag kan inte gå utan att få stöd, mensvärken hugger, migränanfallen har duggat tätt. blääää. Jag hatar det här!
Och imorse var jag tvungen att bygga en kojja över sängen, så att det blev alldeles mörkt, där har jag legat tills nu, men mörker är bra. huvudvärk mår bra av mörker. Men nu är jag uppe och det är dumt. Men ska ringa mamma och se vart hon har sin supermedicin och sen ska jag gömma mig i mörkret igen.
Och det är helt galet hur synd jag tycker om mig själv.. Jättejättejättesynd tycker jag att det är om mig. I tisdags skulle jag försöka förflytta mig från sängen till badrummet, och tårarna bara sprutade. Jag grinade litervis, för att jag tyckte så synd om mig själv. För någon måste ju. Ligger man ensam i sin lilla etta är det ju ingen annan där och pussar på en, då måste man. Men även nu, med hela huset fullt av människor, tyker jag så där ruksigt synd om lilla mig. Jag tycker nog att det är mest synd om mig i hela världen.. faktiskt. Så synd att jag fick pappa till att åka åtta mil o hämta hem sin nästan döööende dotter.. ujujuj..
Nu går jag, medicinen är återfunnen och mörkret väntar.

Maja


underbart



Helgen blev bra. Solen har strålat, mitt humör likaså. God mat och gott sällskap. Skogen har intagits och där var det njutning i kvadrat. Vilken känsla, vad jag har saknat allt det där! Så vackert, så underbart jäkla vackert! Människor jag tycker om har funnits omkring mig, de har varit med i min lilla sagovärld! :) Jag skulle alltid vilja ha det så här.. avskärmad från verkligheten mitt bland träd, sjöar, blåbärsris och kvittrande fåglar. Jag känner mig så lugn. Lugn och skön. Jag behövde det här.. jag skulle behöva det här oftare. Det har ränsat ut all stress på något vis. Att bara få krypa upp så där och känna sig så avslappnad och trygg, vilken känsla :D
Jag är nöjd, skogen, svampen, älgen, forsen- är min nya bästa vän. Så här långt mellan gångerna får det inte gå.. det ska bli ändring nu. Hela jag behöver det. Så fridfullt! Så skönt!!

maja

fredag



Det känns som att hur det än vrids och vänds så är det mitt fel. Hur gott jag än försöker så är det mitt fel. Jag är inte bättre än så här! Jag är helt jäkla mänsklig och även fast jag verkligen verkligen vill, så funkar det inte alltid. Jag försöker! Därför gör det ont när det blir totalt avvisat med förklaringen att, "du anstränger dig inte, du bryr dig inte, du skiter i allt det här" osv. JAG BRYR MIG! Men nej, jag orkar inte alltid. Jag gör inte det! Men det betyder som sagt inte att jag skiter i det, för det är det sista jag gör. Men det går inte att hålla på så här. Det håller överhuvudtaget inte i längden.

Men nu är det fredag.. det är helg. Jag ska avskärma mig från verkligheten och krypa in i min lilla bubbla. Det ska bli mys, från och med i eftermiddag och så hela helgen. Ikväll blir det middag och imorgon ska vi plocka svamp. Och jag ska bara vara. För jag känner mig helt tom och slut på nått vis. Så det här behövs, svamp behövs :)

Maja

söndag


Jag är trött.. nästan alldeles slutkörd. Natten har varit ansträngande.. ändå kom jag i säng hyfsat tidigt, somnade nästan med detsamma och fick sova utan att någon annan var och puffade på mig. Men mitt huvud har varit igång konstant, det har varit alldeles virrigt inuti, massa konstigheter. Jag har vaknat gång på gång på gång alldeles kallsvettig och alldeles borta. Men när jag vaknade imorse förstod jag att det nog var halsen som spökat, blir alltid så där i början av en halsfluss (men hoppas att det här bara är en vanlig ontihalsen-grej den här gången), känns som att någon drar en kniv in, ut, in, ut i halsen på mig. Hela tiden. Utan att vila. Att svälja finns inte ens på kartan, det gör förbaskat ont. Och nu när solen skiner.. bror spelar match och hela familjen är där, men jag får inte vara ute i solen eftersom då drar viruset (basillerna, eller vad det nu är?) igång och trivs ännu bättre i värmen från solen.. säger dom.. så jag får vara inne. Men det är nog lika bra. Har massvis som jag borde göra.. böcker som ska läsas, uppsattser som ska skrivas, texter som ska pluggas in, hemprov som ska göras. Men jag kommer inte till skott. Jag kan inte. Jag försökte sätta igång med en för eller emot uppsats.. men det går inte, jag vet inte vad jag ska skriva om? dödshjälp? abort? rasism? neej.. jag kommer inte på något.
Jag vill mysa ner mig i soffan nu, titta på en film och bara somna in.. ensam, skön, försiktigt. Men det går inte. Jag hinner inte. Jag vill vara så där myssjuk.. vad skönt.. får jag vara så idag? bara idag... kanske. Jag kan ju försöka.. en stund iallafall.. tills mitt samvete börjar skrika åt mig.
Jag ger det en chans, jag smyger bort mot soffan nu
Maja

blod och mys


Den här helgen blev lite rubbad ur sin naturliga bana. Jag spendera nämligen fredagnatt i mora.. och det hör inte till vanligheterna att jag offrar tid i älvdalen för något sånt! :) Men det blev hockey, mora - leksand. Tråkigare match får man egentligen leta efter, avblåsning efter avblåsning. Men hände inte speciellt mycket alls. Förutom efter 25 sekunder, då blev det slagsmål och sånt är ju alltid roligt att se ;D Var också en kille, man, farbror.. vart man nu ska placera honom.. snett ovanför oss som fick pucken rakt i ansiktet, och satan i gatan så ont det såg ut att göra. Så mycket blod har jag nog aldrig sett. ajajaj vad det forsade. Stackare :/ Och leksandssuportrarna var igång så det stod härliga till innan matchen (säkerligen efter också men då smet vi hem snabbare än blixten), det skreks, tändens eldar, spreds rök, slogs, osv osv, så det stod härliga till. Några av dom passade på att hota en i mitt lilla sällskap så där i förbifarten, idioter. Dessutom slogs de med varandra på huven till en polisbil. tja.. finns tydligen lite udda sätt att roa sig på..
Men efter matchen var jag mer eller mindre utslagen och djupfryst så efter en springtur med höga knän och andra hurtiga rörelser (folk tittade på oss och skakade på huvudet) så var det raka spåret i säng med en hög av täcken o filtar över oss. Brrr så kallt det var. Det känns att vintern är påväg :D
Och nu ikväll är det mest bara mys på schemat. Jag har precis avslutat ett träningspass med bastubad och duschning. Snart ska vi fixa iordning en grönsakstallrik och lite dipp. Mmmm så gott! Och så en film, en thekopp, en soffa och ett duntäcke på det - en perfekt lördagskväll. Min bror och mina brudar får stå för festligheterna ikväll, och efter några inkommande samtal så har jag förstått att det är rejält. Ungdomar! ;)

Nu ska jag smita härifrån och inta köket.
Maja

måndag


Låg kvar och drog mig mäkta länge imorse. Passade då på att bläddra igenom söndagsbilagan, och fastnade länge i artikeln om svenskar som emigrerat. Var ett rätt stort repotage om ett par som tagit sitt pick o pack och flyttat över till australien. Jag blev bara ännu mer sugen när jag läste hur de hade det. Och nu längtar jag galet mycket :D Dock är jag rätt övertygad om att det kommer krossa mig totalt att behöva lämna mor, far och bröder. Tror att det kommer gråtas rätt många liter från min sida :) Men ändå, det är bara ett år, till att börja med. Och i augusti åker jag.. det är ju rätt snart ändå.. elva månader.. ;) Meeen så sugen jag blev. Iofs så hade de valt ett annat ställe än Melbourn, men sak samma. Ska nog läsa repotaget en gång till.. ;)
Ah, underbart!
och ieftermiddag åker jag ner till mora med hundra kilo packning, känns det som. Vi ska iväg o paddla tisdag torsdag. Och eftersom jag är en sån expert kommer det gå skitbra! :D
Nu ska jag inta duschen, sen är det packning och matlagning som gäller.

Maja

söndag

Regnet öser ner, det stormar ute och är så där ruskigt kallt.. sån där kyla som kryper in under kläderna på en. Men det är okej! för nu sitter jag inomhus och bara kikar ut.. dock med lite ångest, eftersom jag vet att jag inom en timme ska vara påväg ner till fotbollsplanen, för att sitta bredvid en gormande pappa (som inte fattar att det är Barn som spelar och därför hånskrattar när någon i bortalaget skadar sig, ligger på marken o kippar efter luft eller gråter), i regnet. tjohoo. Mer sugen har jag sällan varit! Men det är bror som spelar och idag tar de hem hela serien. Då ska man helt enkelt vara där :)
Gårdagen var mysig.. pappa blev ett år äldre på papperet och vi hade en riktig familjemysdag+kväll. Det åts middag, bakades tårtor, åts tårtor, kikades på film, mystes i soffan, osv. Inte ofta hela familjen är samlad en lördag, så det var bra. Jättebra. Jättemysigt :)
Nu ska jag smita o göra iordning lite frukost.. eller lunch, eller vad man ska kalla det.


Jag vill ha dig här!

Maja

aein


Från och med idag känner jag mig ensam. Jag känner mig tom. Du är borta :(
Redan när jag vaknade imorse kände jag att något inte var som det skulle.. och nu ikväll har tårarna sprutat. Jag saknar dig så djävulskt mycket redan! Det finns inte i min värld att du ska vara borta.. att jag inte ska få träffa dig varje dag. Inte kunna få se ditt vackra jäkla ansikte! Jag vill ha dig här! jag vill ha dig här jämt!!
Du betyder så mycket för mig! Du betyder ta me tusan livet! Några av mina absolut lyckligaste stunder har varit med dig. Du o jag vafan!!
Men det här kommer hålla för evigt! Du och jag är för evigt!
Ditt sms krossade mitt hjärta :( Jag älskar dig aein, om så miljarder mil emellan oss!
Dig glömmer jag aldrig!


actionfylld vecka ;)


Den här veckan har rusat förbi i fullfart. Vips så var man inne i ett fredagsmys igen! Men veckan har varit actionfylld och ett tredje världeskrig har slagit rot.
Veckan började med att jag och emelie slöade på lite extra efter marknadsföringen, vi masade på och vi skildes åt för att pudra näsor, bättra på rouge och dutta på mascara, på varsinn liten toalett. Dock var det ett obehagligt ljud någonstansifrån, men längre än så tänkte vi inte. När vi väl var klara så konstaterade emelie att det faktiskt var något som pep (det TJÖT). 'Ja.. tinititus?' 'mm, kanske'.. Men ju längre ner vi kom dessto starkare blev ljudet. Tjöt det innan så sprängdes huvudet nästan sönder nu. Dessutom var det helt folktomt, inte en kotte syntes till. Först efter att en vaktmästare kommit springande och skrikit "UUUTRYMM! BRANDLARMET GÅR! UT!" så kopplade vi. Brandbilarna bromsade precis in när vi så var de sista att lämna byggnaden. Jag kände mig så otroligt klipsk.
Men tillsammans med purre fick jag en dag senare chansen att återgälda mitt misstag. Vi stoppade nämligen en brand nere vid järnvägsspåren, som vi upptäckte när vi var ute o var hurtiga. Hade inte vi varit så otroligt rådiga vet ingen vad som kunnat hända! ;)
Men nu till det stundande kriget. För det gör mig så förbaskat förbannad. Jag skojar inte! Tvåorna på skolan gick på våra ettor! De blev nollade så det stod härliga till. Vad är det fören jäkla stil? Ska det nollas är det vi som ska nolla. Men eftersom vacker kärlek har uppstått treor och ettor emellan (de i mitten avskyr vi rakt in i själen), så hade det beslutats att nollning var helt utesluten. Kärlek är bättre än tortyr! Men de satans tvåorna slog slag i saken och gick till attack.  DÄRFÖR ligger ni galet illa till ska ni veta! Och hade de inte plötsligt utlyst totalförbud mot nollning efter gårdagens bravader så hade ni fått känna att ni lever redan idag. Nu blev det inte så, men vänta ni bara! Varenda trea kommer lägga ner sin själ i vår hämndaktion! Så passa på att njut så länge ni kan, för snart går ni inte säkra längre. Era as!

Maja