2009

Nu var det länge sen det kom några nerskrivda rader från mig.
Har hållt min lilla bloggdotter igång under hösten. Nästan varje vecka har det kommit ett inlägg från mig i ett svettigt afrika. Men nu är jag hemkommen och har ända sedan jag landade på svensk mark igen laddat för att sätta mig ner och knyta ihop min afrikablogg. Det sista inlägget! Men jag kan inte. Jag kan verkigen inte! Så många gånger som jag har försökt, men jag har inte fått ur mig ett enda ord. Men att tvinga fram ord har jag aldrig kunnat därför låter jag det ligga på is tills det börjar smälta och förhoppningsvis kan börja forsa på. För någon gång så kommer det. Hoppas jag :)

Ett nytt år har börjat,

Och nu dog hela min skrivar-lust. Vad är det som händer?? Satte mig ner här i soffan med datorn i knäet och var så himla nöjd med att "yes-orden är tillbaka!" men dom försvann lika snabbt. Det kanske är så, jag kanske inte kan skriva längre :p

Men en sak ska jag få ner! Och det gäller min far. Han har under hela mitt liv satt en mängd funderingar i mitt huvud, han berättar alltid saker som hjälper en att tackla alla livets olika händelser. Mängder av nyttigheter :)
En av dessa gäller hur man ska agera om någon i ens närhet sätter något i halsen, får ett getingstick i mun/hals eller av någon anledning svullar igen.
Det var många, många år sen. Jag kan inte ens ha börjat mellanstadiet? Jag minns det dock som igår, vi står nere på gruset vid garaget. Det är sommar, pappa grillar, jag stampar tackten och getingarna surrar omkring oss.
Då berättar pappa att om något sånt skulle inträffa då halsen stoppas igen och man inte kan andas så ska man klippa/ skära upp ett jack en bit ner på halsen/luftstrupen och köra in en bläckpenna (bara hölstret), ett sugrör, etc etc. För att personen ska kunna andas igenom det "röret" istället.
Ända sen dess har jag funderat på det här!
Jag har aldrig hört det någon annanstans. Men samtidigt har jag alltid litat blindt på min pappa. Än har han aldrig haft fel i mina ögon. Alltså skulle jag säkert ha klippt upp halsen på någon som inte kunde andas ändå. MEN tänk om han den där enda gången för 14 år sen lurade mig. Så agerar jag på ett sätt som jag Tror är riktigt, men som inte alls stämmer, och har ihjäl någon på köpet :p
MEN idag såg jag det på tv! Jag kikade på ett program där dom tog upp just det här (tillsammans med hur man skulle skydda sig vid hundattack, astmaanfall osv).
Han hade alldeles precis rätt! Man ska snitta och köra in ett sugrör :p

Så mina vänner! Nu kan ni vara alldels lugna. Nu vet jag med säkerhet att jag ska klippa!
Så perfekt. Och det är bara ett av alla tips daddy har gett mig. Skulle ni t.ex bli medvetslösa skulle jag nog sätta fast eran tunga med en säkerhetsnål i er kind. Det har jag dock inte sett på tv än, men tills dess litar jag på pappa :)