tomt


Det känns så tomt.. en plats var tom vid matbordet idag, så där riktigt tom.. inte "han är snart tillbaka från sjukhuset och frisk igen"-tom, utan riktigt tom..
Det känns så overkligt att någon som har varit med Jämt, någon som jag träffat varje dag  i hela mitt liv, någon som bott under samma tak som mig i alla år, någon som jag älskar helt plötsligt ska vara borta, jämt.. aldrig komma tillbaks.. Men som jag sa, det kändes så skönt att få vara med och kyssa honom på pannan, hålla om honom, hålla hans hand, klappa på honom medan han fortfarande var varm. Jag hade inte klarat det annars. Det kändes skönt att få kyssa honom hejdå.. för jag tror att han hörde mig.

tack


Han var fortfarande så varm och mjuk.. så len..
tre minuter efter att det hänt kom jag uppspringande på sjukhuset glad i hågen över att få komma ut på lite försenad julmiddag. Jag var inte förberedd alls.. Men nu är Du borta..
Men TACK, Tack för att du har varit med i alla år! Du var värd det här, för jag vet att du har det bättre nu.. Du är underbar, Dig glömmer vi aldrig!

den här veckan har Gud hämtat hem två så vackra och starka män.. dom måste ha behövts till något speciellt..

JAG ÄLSKAR DIG!


mora


Drar mig ner mot mora idag.. ska fira en lite sen julafton ihop med min äkta hälft. Ska bli skönt.. men mjukisbyxorna fick jag lov att lämna hemma.. och så skulle jag kamma håret.. hmm.. kanske behövs ställas lite krav på min hygien och mitt yttre för att det ska bli någon ordning!? jag som alltid är så fräsh! ;)

Det blir ett litet besök på sjukhuset också.. mamma har varit där sen igår morse och blir kvar även i natt, så ska åka upp med lite saker till henne och morfar.. Min moster flyger hem från australien inatt också, hon landar här på fredag, två veckor tidigare än vad det var tänkt.. eftersom morfar kanske inte är kvar då.. bllääääää :( :( :(
Men på julaftonen när vi fick hämta hem morfar ett par timmar på dagen, så satt vi i bilen och han konstaterade att  "det var väldigt vad jag skadade mig på det där idrottsevenemanget.. hamnade på sjukhus och allt!" Han var helt övertygad om att han skadat sig i ett finallopp och det var därför han var inlagd på sjukhuset.. sötnos! :)

Och mormor är så duktig! Vilken krutgumma det där är! Helt jäkla underbar!

Maja

juldagen


Juldag igår.. den började redan klockan fem med ett besök på julottan i kyrkan. Lite halvsegt, och inte alls lika bra som det brukar. Sen rullade dagen på, det blev utgång till kvällen och alla var med, det kändes skönt!
Den här dagen har varit lite snurrig.. morfar fick två hjärtattacker/hjärtstillestånd i morse och får han en tredje så ska de inte försöka få igång honom igen.. Vem bestämmer sånt..?
Älskade.
Julen blev inte riktigt som det var tänkt..

Tack familjen Hedman-Graaf!


I all denna misär var det en julklapp som lyste upp och ändå lyckades lyfta det hela lite. (och nej mamma jag menar inte att julaftonen var dålig i övrigt för det har varit jättemysigt), men som sagt den här julklappen satte ett och annat leende på läpparna.
För tack vare att herr Hedman lyckades få en plats i Chelsea så fixade han hela lagets autografer på Drogbas matchtröja till min lillebror! Helt underbart!! Magdalena skickade upp den till sin lilla papps och idag delades den ut av en stolt storebror! :D Min lillebror satt knäpptyst och befinner sig fortfarande i chock.
Så det var fint. Tack!

maja

en vanlig jul


En alldeles vanlig jul hade jag hoppats på.. men så har det verkligen inte blivit.
Snön har dock kommit.. så det är väldigt vackert ute.. Men resten är inte som det var tänkt att det skulle bli. För en vecka sen var jag jätteuppspelt inför kryssningen och kändes som att jag skulle ha sprängts om den inte blev av. I onsdags avbokade vi biljetterna och det kändes bara "..jaha.." för det fanns verkligen inte på kartan längre.. att saker kan ändras så fort..
Allt känns annorlunda innuti på något vis, och även om det nu är bestämt att julaftonen ska firas på mora lasarett så känns det ändå okej.. Morfar är i och för sig hundra gånger sämre och också han inlagd sen ungefär en vecka tillbaks, men vi kommer ändå vara tillsammans.. och jag vet nu att det är det absolut viktigaste.
Nyårsfirandet har lagts på is.. mer eller mindre ställts in. Det traditionella julfirandet har som sagt också gjort det. Ingenting är riktigt som det ska.. har funderat på om jag ska bege mig till hotellet på juldagen, bara för att få en enda sak "som vanligt", även om det bara blir jag så känns det som att jag skulle vilja komma ut, locka håret och bara sätta mig i baren och titta på folk som skrattar. Jag skulle behöva skratta lite, det skulle vara skönt. Och i djupet av mitt hjärta finns det en person till som jag skulle göra allt för att få se ett leende på läpparna hos, även om jag vet att det kommer ta sin tid.. Jag vill att allt ska vara som vanligt, men det är det inte. För mig är det bara i år, för andra kanske för resten av livet..

<3

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.. eller tänka.. jag vet inte vad jag säger eller tänker, för allt är ett enda virrvarr uppe i mitt huvud och i hela min kropp.. samtidigt som det känns alldeles tomt. Alldeles tomt och ingenting får fäste.. finns ingenting som ens kan få fäste.
Jag känner mig så jävla maktlöst och allting känns så overkligt.
Vi har ju alltid fått vara i vår glaskula. Allihopa har varit tillsammans där inne och på sin höjd har vi gråtit över en förlorad pojkvän eller ett skrapsår på knäet. Det var ungefär det som kunde ta sig in.. Men så helt plötsligt slår sig verkligheten och "det händer inte mig, inte oss" exploderar och allt bara rasar. Det fanns inte i min värd. Det finns fortfarande inte riktigt.. för det känns så overkligt. Så fruktansvärt overkligt. Det känns som på film och det går inte att ta in. Mina tårar bara sprutar, det finns ingen hejd på det.. och när jag äntligen lyckas lugna ner mig så kommer tankarna på er igen och då brister allt. Mitt hjärta brister och det gör så ont.. kanske mest eftersom jag inte har en aning om hur det kan kännas.. jag kan inte i min vildaste fantasi tänka mig hur det är.. kanske just därför gör det så ont, för jag vet att den vidriga smärta som jag känner är så pyttelitet att det inte ens går att sätta det i samma universum som det ni måste gå igenom.. Den smärtan får mina tårar att bara spruta. Men vi finns här, dag som natt, i skratt som gråt. Du behöver aldrig känna dig ensam i det här.. För vi kommer inte vika en tum. J, alla mina tankar och hela jag är hos dig. Alltid.

julhelg



..Men jag har inga ord..

3e advent


En vecka kvar till jul.. Det känns inte så, inte någonstans! Visst, det är vitt ute när man kikar ut genom fönstret.. men det är inte snö utan det är lite fjuttig frost som finns kvar på gräs och träd. Jag kan inte komma in i någon julstämning utan att snön ligger som ett täcke över allting.. och utan julstämning blir det inga julklappar.. En vecka kvar och jag kan inte ens tänka på julklappar!! Jag har inte en susning om vad jag ska inhandla och paniken börjar komma lite halvt krypande. Men julen kommer ändå inte bli som den brukar, mormor snubblade på morgonen i torsdags, opererades på kvällen och är fortfarande inlagd på sjukhuset. Och morfar är sjuk.. och ensam nu när mormor inte är hemma. Mamma bor nere hos honom på nätterna och är där nästan hela dagarna. Han kan inte ens sätta sig upp i sängen själv längre. Det här kommer bli sista julen så varför kan den inte bara få bli fin och bra? Den borde vara precis som vanligt. Glad och mysig. Jag blir så ledsen när jag tänker på det.. när man är gammal borde man få må bra, det borde inte vara en smärtsam jäkla väntan på att få dö. Det ska få vara fint!
När jag väl hamnar där så vill jag somna in hand i hand med min älsklade. Från att ha mått bra vill jag bara glida över i något ännu bättre. Inte ha det så där, äckelcanceer och äckel-allt vad man råkar ut för när man blir äldre.
Men vi ska försöka jula till det lite ändå. Jag har lovat min bror att vi ska göra pepparkakshus och chockladdoppade marsipangrisar idag. Och om 6 dagar kommer julgranen in. Det är alltid något.

Glad tredje advent.

Lager 157


Lördag lördag lördag.. Helgen är snart slut och jag kom hem för bara en stund sen. Klockan ringde sex imorse och sen bar det av till valbo och Ikea. Heldag och en massa spring. Blev mora inatt och klassfest igårkväll. Så det känns inte riktigt som en riktig helg eftersom en riktig helg ska spenderas i älvdalen. Men ibland kanske man måste lätta lite på sina priciper.. jag vet inte.. Hursomhelst så stannade vi i allafall i Sågmyra (som ligger mellan rättvik och leksand) på vägen hem från ikea. Vi intog "Lager 157" och det var verkligen värt ett besök! Öppnade i lördags och jag var lite halvskeptisk till det hela.. trodde att det skulle vara mest skit men det var grymt mycket fina märkeskläder till mer eller mindre Halva priset! Åk dit! :)

Den 27e bär det av på kryssning med en massa härliga människor. Bland annat med tjejerna och Christoffer, och tillsammans med dom kan det inte bli fel :) 30 personer är vi och kanon kommer det bli! Jag är grymt sugen på buffén! Det kommer bli bra! Pillan ska med också, så blir inte bara vi sega urälvdalingar ;) Tillsammans med henne ska jag kyssa åland!

Nu ska jag slänga i mig lite mat, sen ska jag hoppas på att någon har varit o köpt godis för attsingen så sugen jag är på tvsoffan, duntäcket och en redig godispåse. är det lördag så är det lördag, och utelivet lämnar jag över till andra :)

Maajaa

måndag

Så var man inne på ännu en måndag. om exakt två veckor är det dagen efter julafton.. trist att det är över :) Men tiden går så fort. Jag tjatar grymt mycket om det men satan i gatan så fort tiden går!! Jag blir nästan stressad! Förra veckan trodde jag att det var onsdag även fast det bara var tisdag och vilken lättnad det blev när jag insåg att jag hade + en dag! Jag hade en hel dag extra och det kändes så bra! Jag skulle vilja ha massor med dagar extra... alla veckodagar x 2 skulle vara finfint faktiskt! Då är det måndag i dag och måndagmåndag i morgon. Vad skööönt det skulle vara! Men om bara 4 små ynka dagar är det fredag.. Den fredagen betyder studentfest med jultema.. När jag fick höra det blev jag skitsur och "vafan jultema?? Så här efter jul kom på nått bättreee!" Då hade alltså julen redan varit enligt mig men det har den ju inte? Jag har skitdålig koll på läget och även fast jag är helt medveten om att det är TVÅ VECKOR kvar till julafton (härligt härligt) så skulle jag säkert kunna få för mig att midsommar står för dörren.. om inte annat så ser det ut så iallafall. Och studentfesten ja, verkar som det är rätt många som ska dra sig dit, skitkul isåfall! Dock har jag planer på att banga för vi smiter iväg till valbo lördagmorgon vid halv sjutiden. Ahh, shopping! :D Jag älskar Ikea!
Nu har tiden rusat iväg av bara tusan - IGEN!
bussen går om tjugo minuter så ska kasta mig iväg för ännu en underbar vecka!

Majaaa

fyra

Klockan är snart fyra och min hjärna har fortfarande inte kommit igång än.. Jag är så trött! Hela kroppen och huvudet och allt känns som en grå hemsk, seg, tung massa. Och så sitter jag här och försöker skriva ihop ett arbete, det går åt helvete :)
Igår var vi nere i ishallen på "Luciafestinatt", jag har inte varit där på år och dar känns det som, men blev hemskt mycket nostalgi från när man gick i sjuan och tyckte att man ägde dansgolvet :) Jag och C kikade ner för att, som de flesta andra, kika in hardcore superstar, och de var inte så pjåkiga ändå :) Dock smet vi hem innan alla vilda barn fått sikte på utgången eftersom vi ville slippa den värsta trängsen.. jag kände mig ganska gammal när jag stod där och tittade på alla glada tjejer i 13årsåldern som skrek halsen av sig medan jag beklagade mig över ljudnivån, tog till öronproppar och försvann hem till sängen i skaplig tid. Jag ville nästan vara tillbaka där för 5 år sen. Fysjutton så roligt vi hade! Och drogfritt är det och har alltid varit och det är skitbra att de håller så hårt på det! Mer drogfria arrangemang tack! över 1500 ungdomar dök upp, skitbra!!
Innan dess var det inflyttningskalas på näset, det var mysigt. Liam var killen hela dan :)

Nej nu ska jag fortsätta mitt arbete.. och sen ska jag sova lite middag och äta pitepalt! Mm!!

maja

december

Så var det helg igen. Min helg började dock redan igår morse.. kom nämligen inte ens iväg till skolan. Eller jag kom upp, jag kom in i badrummet, jag hann inta duschen, jag hann med en sminkning och alldeles lagom till julkalendern så Pang. Då var det bara till att krypa ner i sängen igen, och då tyckte jag synd om mig själv, riktigt synd om mig själv.. C tyckte dock att jag var vek och borde stiga upp igen. Men har man spytt så har man, och mor trodde att jag ruvade på en baby. Men jag är rätt övertygad om att det bara var ren och skär trötthet.. eller någon supersnabb magsjuke-grej, för nu mår jag bättre, även om hela gårdagen var rejält seg.
Och imorse var det skottlossning i byn (?!) far vaknade iallafall vid sex-tiden av två ganska snabba skott från något som lät som ett gevär? Någon som har bättre koll? Skogsisar? ;) jag är nyfiken!
Själv hoppade jag dock upp lagom till julkalendern. Den gick verkligen inte att missa! Jag är redan fast :P Åh så har jag fått en julkalender, en JÄTTESTOR julkalender.. en kinder-julkalender av C. Den är så fin och mumsig :D Jag känner verkligen att min mentala ålder lyser igenom när jag sitter där på sängkanten med kalendern i famnen och kiknar av skratt till något som är anpassat för barn under 10 ;) . Men den är så bra!
Och nu är vi inne i december.. men snön lyser med sin frånvaro och det är så trååkigt. Vintervintervinter vill jag ha! Så får man plocka fram sparken, skidorna, pulkan och täckbyxorna. Mmm!! Imorgon är det ju första advent och hur ska det lösa sig om det är snöfritt? Eller ja, inte bara snöfritt utan första advent med GRÖNT GRÄS. jaojao, det kommer nog. I januari är det nog så mycket vinter som det bara kan bli och då klagar jag antagligen över det också!
I eftermiddag kommer c och göteborgarna på besök. Har inte sett dom sen Egypten begav sig. Så det ska bli mycket trevligt! :) Sen blir det lite förfest och så Wäsa till kvällen. Känns som att kvällen kan bli rätt bra!
Nu ska jag smita iväg och äta lite lunch.. är tokhungrig.. och sen är det bara att sätta igång med dagens alla bestyr.
Just ja, läste i tidningen imorse att Juha Valjakkala försökt hänga sig igår.. Och jag fick tårar i ögonen och nästan ont innuti på nått vis när jag såg det.. Men trippel-mördare kanske man inte får sympatisera med..

Hursomhelst; Glad en-dag-före-första-advent!

Maja