sprutdags

Idag ska jag ut på äventyr. Jag ska nämligen knata hela vägen upp till sjukstugan och bli besprutad.
(Jag råkade först skriva befruktad men det kan jag ju glömma. Min man vill nämligen inte ha en fet, blek och rödhårig bebis.. (??)).
Hursom så är det en uppföljningsspruta som ska skydda mot gulsot och hepatitsmittor, om jag förstått det rätt. Så nu kan jag slicka i mig både det ena och det andra när jag ger mig ut i världen! För det har jag minsann sett på reklam - att gulsot kan finnas i viken vanlig glasstrut som helst!

Det är tur att jag bunkrar upp med vaccin nu när jag tagit studenten och ska ge mig i kast med livet och besöka världens alla hörn! Nu när jag äntligen ska resa från land till land, få besöka små byar, ta del av andra kulturer, träffa nya människor! Njuta i tropisk värme och utforkska polerna med mängder av häftiga minusgrader!

Eller ah, just ja. Jag sitter ju fortfarande kvar här i älv, utan minsta lilla plan, och med en plånbok som inte ens är värd att titta i. Inte ska jag ut i någon värld och se mig omkring inte! Inte än på ett tag iallafall.. Och vaccinet kan ju faktiskt behövas en kväll på boggberget ;)
Men vafan, lika glad för det är väl jag.. kanske :p Världens alla hörn kan jag besöka när jag gått i pension eller så. För nu måste jag tydligen skaffa mig ett jobb. Det hade jag väl inte tänkt mig heller.. Jobba känns inte riktigt som min grej ;p

Men just ja, sprutdags var det ändå - så det ska jag springa iväg och fixa nu. tjao!

juni-juli-augusti


Sommaren har rullat förbi i racerfart. Jag har försökt ta vara på den men när man morgon efter morgon, kväll efter kväll, vaknat och somnat till ett ösregn känner man sig inte alltid lika effektiv.
Det här är den första sommaren - någonsin, som jag känner att jag blivit snuvad på den. Och det fullständigt!
Sommar för mig är huset i dalsland, det är de vackra sjöarna man ser oavsett på viken sida av huset man står på, det är alla fina hästar, kossor, får! Det är den lilla byn med de 4 husen! Det är alla ängar! Alla skogspromenader! All bärplockning - jordgubbar, smultron, blåbär, hallon. Det är alla dagar på bryggan, alla timmar ute i båten. All kärlek, all gemenskap - alla 4 familjer- 18 personer- under ett och samma tak, delade på 3 sovrum. Sommar är att vakna av solen vid sjutiden på morgonen, gå ner och göra iordning fukost - Alltid med färska bär - och sätta sig i trädgården med hela familjen. DET är sommar!
Det har varit sommar varenda sommar, varje år, i hela mitt liv. Jag har aldrig haft något annat. Fören i år.
Och i år förstod jag att jag blivit väldigt bortskämd. Varenda dag i strålande solsken med så mycket glädje, och kanske någon regndusch då och då, men som varit charmigt, har jag tagit för givet. För det är ju sommar. Så ska sommaren vara!
Men i år fick jag uppleva 4 veckor, eller nej förlåt - 3 veckor (vi gav nämligen upp), i totalt hällregn! haha jag skämtar inte: det ööööste ner dag efter dag, vecka efter vecka! Vi hade EN eftermiddag med uppehåll. Våra gräsmattor har varit som stora sjöar och förvandlats till ren gyttja. Det har inte gått att vara ute! Och när man trottsat regnet en timme varje eftermiddag för att ge sig ut att springa så har man fått vrida ut allt från tröja till trosor- och inte av hederligt svett inte!
Jag har inte vaknat en enda morgon utan att himlen varit svart och regnet öst ner. Det har åskat mer eller mindre dagligen så tvn har heller inte fått stå på.
Men inte nog med regnet! Nej de förbaskade vidrigaäckligafruktasvärda  mördarsniglarna har kommit också!! Som tur var hade de inte tagit sig över fjället till vårt hus när vi åkte, men när man promenerade över dit för att handla eller äta så låg det högar på vägarna i råstock - så jävla vidrigt! De hängde på varenda blomma och buske. De låg på vägarna och på gräsmattorna och ÅT PÅ VARANN! Sniglar är väl inte köttätare?
Hursomhelst så var det ruskigt vidrigt! Och alla mördarsniglar man var tvungen att skrapa loss från spåren i däcken - som ruttnat - FYFAN vilken stank! Snigelgegga! wuääh!

Jag kommer nog svära över regn och sniglar resten av mitt liv! Jag må vara en borskämd snorunge men det här är inte sommar för mig! Jag är inte utvilad någonstans :p Utvilad blir man av att bada och ha roligt! En endaste gång den här sommaren har jag varit iväg till sjön och Doppat Tårna.

Jag vill ha en ordenlig sommar!

Och jag vill ha en ordenlig höst! Den ska jag svära ännu mer över i nästan inlägg.. för där är jag också förbannad :p