i svacka - ur svacka


Man kan nog lugnt påstå att jag befunnit mig i en svacka. Den djupaste jag någonsin haft. Och med tanke på att jag redan känner att den är över - efter bara ca månaden - så måste jag säga att jag  har kommit riktigt lindrigt undan så här långt. Jag är glad. Jag är tacksam. På riktigt. Faktiskt.
Allt jobbigt för något gott med sig. Och jag känner redan så. Jag har alltid trott att jag har trivts så himla bra i uppsala. Att jag njutit av stan. Men det är först nu jag känner att jag verkligen kan njuta av den. Jag har alltid längtat härifrån och hem till Någon. Det gör jag inte nu. Jag kan njuta av uppsala på riktigt. Utan att mitt hjärta vill vara någon annanstans. Det känns verkligen bra. Uppsala har fått en helt ny glans. Bättre blev bäst.
Överhuvudtaget är mina dagar ganska bra. Jag njuter av adventstider och av vintern som greppat stan. -23.8 hade vi häromdagen. Flera dagar har hållt sig kring -15. Snön ligger tjock. Alla träden är kristallvita. Alla sydsvenskar i klassen svär. Jag njuter. December är den bästa månaden på hela året. Nästa vecka åker jag hem till mamma & pappa för lussefix-deluxe! Sen är det nära tills det veckolånga jullovet knackar på. Juldag. Nyår. Den 2 januari blir det uppsala och skola igen. och den 17e januari börjar jag termin 3. Galet. då är jag nästan på hälften. Jisses.