Lördag

Idag är det lördag och idag ska vi ha kalas. Jag är dock sjukt uttråkad men det kanske blir så när man är gammal ;P
Borde egentligen sätta igång men av någon anledning så har jag inte lust att ta mig för någonting. Ska med en skjuts om bara någon timme och har både duschning, tårtbakning, packning, städning och lunchning kvar. Men ändå sitter jag här och tror att jag har all tid i världen på mig :p
Men jag tror att kvällen kommer bli lyckad.. det känns så just nu iallafall. Jag är på ett ganska skönt humör inuti, trots att jag är så seg. Men ska väl börja ta mig för dagen. Vet hur pisstressad jag kommer bli om en stund iallafall.

Och idag är det exakt en månad sen morfar gav sig av. Satt med mormor igår kväll och kikade på kort.. man glömmer bort hur fin han var :) Och tiden går så fort! En månad! Det känns som att han var här igår nästan!

Maja


sweet nineteen

Fredag fredag fredag... det känns grymt. Jag är rätt grym idag faktiskt. Vuxen är jag också. Känner mig ofantligt mogen. För 19 år sen satte allt igång. Ikväll ska det firas med tårta, imorgon med china, mys och ett besök på wasa. Sweet nineteen ;P
Familjen har glömt bort mig verkar det som.. blir rejält besviken om det inte ramlar in något samtal snart! Mina bröder trodde jag att jag kunde lita på! ;)

Och idag får jag springa hem tidigt. Slutar redan vid tolv.
Det måste vara Guds verk!


Maja


2007


Nu har 2007 dragit igång.
22 dagar in på det nya året och allt har varit ganska lugnt. Skolan har inte kommit igång på riktigt än- eller också är det väl kanske jag som är lite för halvseg fortfarande för att förstå att man borde köra igång hårt från början.. kikade i min kalender och hittade 4 större prov inplanerade inom en rätt snar framtid.. men på Vadå? Där är det helt klart något jag missat. Ska försöka kolla upp det hela lite närmare idag. Men bortsett från skolan har allt annat runnit på i ganska sakta mak det också. Jag känner mig så avslappnad hela tiden, uppenbarligen alldeles för avslappnad. Men det känns skönt för jag förstår inte varför man alltid ska stressa, det brukar lösa sig ändå. Det enda jag skyndat på med är mössorna och när väl det är över ska jag gå ner på halvfart återigen. Och på fredag skrider jag över från 18åring till 19åring. Men det känns inte ens kul.

studentmössor


Så kom helgen. Den här gången var den grymt efterlängtat för veckan har varit kaotisk. Jag skulle nog kunna sätta en hundrig på att jag kvalar in på topp 3 av skolans mest hatade människor. Det känns ju skönt, helst så här i studenttider! Men är väl också just därför jag är så fasligt avskydd :p
Fick lov att ta över projektet: studentmössor eftersom det strulade till sig (nähä?) med avhopp och hela baletten. Men det rullade på trots att det krävdes en massa jäkt och spring och ombokningar och sullerier. Alla oderbekräftelser och betalningar skulle skickas över internet från företaget.. kom dom? Nej. Dom skickades per post och på någon jävla höger kom dom tydligen bort. (förvånad över att det aldrig fungerar på vår skola? nej). I TORSDAGS (för en vecka sen) kom papperen till mig. Och inte var det någon första betalning utan det var en påminnelse på allt som saknades - vilket var varenda krona från våra avgångsklasser. Den 20/1 skulle varenda krona vara inne.. vilket är IDAG! Vi fick iofs ut allting till alla klasser samma dag, eller senast dagen efter jag fått allting.. men fortfarande så var det bara en vecka kvar tills allt skulle vara betalat.. Sen dess har helvetet brutit ut och jag vet inte hur många hotfulla och arga påhopp jag råkat ut för bara senaste dagarna eller alla arga telefonsamtal, mail eller sura blickar.. skitsnack eller allt vad det nu har varit. Jävlaaaar vad mycket aggression det finns i dagens ungdomar nuförtiden ;D Hursomhelst så är produktionen framskjuten nu och vi får väl se hur det går.. Jag har satt sista betalningsdatum 22/1 nu så ni har fått några dagar extra.. så SNÄLLA, SNÄLLA, SNÄLLA se till att få in dom där betalningarna. Är för sjuttsingen våra studentmössor det handlar om! Och , JA ni får hata mig hur mycket ni vill bara det blir gjort!!!!

Maja

söndag


Idag är det söndag och idag åker jag ner till mora. En dag tidigare än normalt men känns ganska skönt att få åka ner ändå. Hela huset är fullt.. visserligen av söta släktingar men det blir ändå lite mycket ibland. Så jag passar på att fly ner till c för lite kärlek på tu man hand. Sånt behövs helt klart! Dessutom har han lovat att ta med mig på borat ikväll, och sånt är ju alltid trevligt :)

Men känner mig ändå inte helt på topp. Min kropp och mitt huvud vill inte riktigt vara med..


Adjö


Idag sa vi adjö till morfar.. det kändes så konstigt, det Känns så konstigt. När vi gjorde iordning oss allihop för att åka var han inte med.. han väntade redan i kapellet och att gå in där och se kistan gjorde så jävla ont. Än en gång trodde jag att jag skulle vara lagomt förberedd och att allt skulle gå bra. Men tårarna bara rann. Vi hade inte ens hunnit sätta oss. Men det var så skönt att det bara var vi. Det var bara mormor, deras barn och så vi barnbarn. Det kändes bra.. och allting var jättefint. Efteråt åkte vi till bäckaherrgård och hade ändå det riktigt trevligt. Allt kändes ändå ganska bra och jag tror att morfar var riktigt nöjd. Han avskydde ju kyrkor och stora tillställningar och begravning ville han väl knappt ha. Så att det blev så litet och mysigt hade han nog gillat. Och efterrätten var helt och hållet tillägnat honom.. godisråtta och efterrättsslukare som han är :P

klart


Nu är allt klart... vi serverade efteråt och det gick jättebra.. det kändes som man kunde slappna av då och ta in allt på något vis. Men det i kyrkan var det värsta jag har varit med om i hela mitt liv. Det gjorde så ont, så jävla ont! Jag vill aldrig mer se en vän plågas så.

Och morfars begravning är den 12e.. inför det känner jag mig lugn nu, känns inte som att något kan komma i närheten av idag.

Och J, M och M.. ni är så duktiga!

Maja

klump i magen


Den bara växer och växer och inatt har det inte blivit mycket sömn alls.. begravningen börjar om tre timmar och jag känner redan nu att tårarna är påväg. Men det kommer nog bli fint.. det känns så..