hejdlös shopping

En hejdlös shopping var precis vad jag hade planerat in denna veckan. Jag hade växlat massa pengar och var helpepp! Och skippade alla tankar på "behöver jag verkligen den?" "vid vilka tillfällen kan jag använda dom skorna/den klänningen/de byxorna?" "har jag inte en snarlik jacka?" och skulle verkligen bara släppa allt och shoppa shoppa shoppa! Förnya min garderob utan massa "är det nyttigt??" Bara köpa det som faller mig in och som jag vill ha!! Bara för att jag helt enkelt vill ha det!! För det tänkte jag verkligen unna mig själv.

Hittade jag nått???? Hittade jag nått??? NEJ!!
INGENTING!!
Jag föll inte för någonting! I N G E N T I N G!!
Det jag kom hem med från en dags shopping i falun/borlänge var ett par träningsskor.
Tjoho. Dom känner jag mig ju verkligen snygg och fräsch och vårig i!

Fiasko hej!

rå om sig själv

Jag hade en riktig råommigsjälv-dag igår. Det gillar vi :)
Lillebror färgade mitt hår, jag fick håret klippt hos gullan, fixade naglarna, tog ett galet långt bad (Herre min Je så jag har saknat vårt badkar!) och kröp ner i sängen tidigt. Och så vaknade jag pigg som en lärka i morse! Det gillar vi :)

Vad denna dag ska bjuda på vet jag inte riktigt.. till största delen pga att jag bara omger mig av massa SVIKARE!!
Var planerat utgång i mora ikväll men nu vet jag inte alls hur det blir.. för mina vänner är S V I K A R E :P
Men jag ska iaf åka til mora nu kl ett, kika runt lite, mysa över en fika med emmagumman, och så är jag och c bjudna på middag hos hans mamma i eftermiddag. Det gillar vi också :)


så kom livet..

Jag känner mig lite stressad. Är snart ett år sen jag tog studenten. ETT ÅR!
Jag har haft en skithärlig ledig sommar, sen satte jag igång att jobba och flyttade mitt ass över till norway.
Men nu känns det som att jag är klar där. Jag trivs visserligen som fisken i vattnet. Har lärt känna så enormt härliga människor och fått chansen att bo i ett supermysigt land och tjäna lite peningar.
Men jag är rädd att jag kommer bli för bekväm och bli kvar. Och sen vipps är jag 21. Det får inte hända.
Jag känner att jag måste hinna prova på något annat innan dess, uppleva något mer. Se mig om! Arbeta någon annanstans! Se andra städer! Andra länder! Andra språk! Nya arbeten! Nya människor!

Därför har vi börjat prata om att sätta en dead-line till efter sommaren. Vi ska köra ett helt år i norge. Sen ska vi vidare. Men vart? Stockholmas är bara aktuellt om vi får förlängt på lägenheten. Men vet ändå inte om jag är så sugen på den staden. Aupair har jag pratat om sen jag var 15 men den delen har jag nog släppt nu. Jag tror inte att jag får den upplevelsen jag vill ha om jag ska arbeta i en familj. Blir nog snabbt vardag. Jag vill inte ha någon vardag :p inte än! Köpenhamn är jag sugen på! Underbar stad! Och svenskar är rätt eftertraktade där.. London har vi pratat om.. men där blir jag så stressad.. dessutom har jag nog aldrig lyckats tajma in en resa till storbritannien utan att överösas av skitväder :p
Varmare länder har varit på tapeten. Men jag vill inte bara resa runt. Jag vill jobba och slita och få uppleva hur det Verkligen är i dessa länder. Det känns aktuellt. Nästan mest. Men vart? Där kommer ännu en fråga :p
Volontärarbete är också något jag har sökt information om. Det vet jag att jag ska ta mig an. Men redan nu till hösten? Jag vet inte.

Är så mycket jag vill göra, som jag vill uppleva! Blir så stressad. Blir stressad av norge.. vi har varit där för länge nu :p

Vill iväg! Jag måste bara komma på vart och sen ska jag se till att få tummen ur! Annars säger det nog bara Pang! så har jag sullat bort livet i något bekvämt spår :p Och så är det dags att sätta sig i skolbänken och bli seriös och man märker att man faktiskst inte uträttat eller upplevt någonting innan dess.. HUUUU!
DET är min värsta mardröm!

Bekväm är livsfarligt!

när pigg är övertrött?

Jag känner mig rätt pigg. Precis som vilken kväll som helst då klockan är kring tio. Egentligen skulle hon kunna vara åtta också.. eller sju.. Jag är alltså pigg. Pigg pigg pigg. Och det gör mig lite fundersam. Jag har nämligen varit vaken i 30 timmar nu. Gick upp igår eftermiddags, har jobbat hela natten, reste hem till sverige kl 08 i morse och sen har dagen rullat på. Uträttat en hel del! Men önskar att jag blev lite trött.
Men det är jag inte. Eller så är jag brutalt övertrött, så det har slagit över och jag tror att jag är fräsch :p
Ska nog testa sängen om en stund. Och hoppas på att somna så jag får vända tillbaka dygnet på en gång. Vore så skönt. För den här veckan vill jag ta vara på. Mamma o pappa har t o m tagit ledigt, o lillebror har sportlov. Perfa perfa!

Är så underbart skönt att vara hemma!
Vi har t ill och med fått ett armborst.. och en webbkamera på byn :p

Konsten att packa

Att packa för en resa, om det så är en weekend, en veckotur eller en hel flytt, så har jag inte förstått mig på hur man ska göra.
Jag kan packa. Jag tycker att jag är skitbra på det själv, såklart. MEN min omgivning hävdar att jag är totalt värdelös på att packa Smart. Och där måste jag kanske hålla med. Sist jag åkte hem till älv var våran bil fullpackad. Då var vi två personer och 99% av alla saker var mina. Saaben var packad till bristningsgränsen. Baklucka, baksäte och t o m fram hos mig. Jag var borta en vecka. Jag använde 2% av allt jag tog med mig hem.
Men det är för att jag har så svårt att sålla ut vad som är bra, vad jag behöver, vad jag kommer att använda. Jag vill hellre ha Allt för att vara på den säkra sidan.
Och nu inför den här hemresan har jag blivit hårt pressad. För nu ska vi samåka med två till. Fyra personer.. en LITEN bil, allas packning, + att alla fyra ska storhandla till hemresan, HUU.
Det innebär att christoffer har hårdgranskat mig när jag ikväll satte igång med min packning. "Du måste välja ut jeans, du kan inte ta alla maja" "Du kan inte ta med dig tre långärmade vita t-shirtar- det räcker med En sån" "Du behöver inte fyra snarlika koftor" "Du kommer inte använda pumps i wasaloppssnön" "underställ har du hemma redan", "Det behövs inte 14 olika bhar, vi ska bara vara borta i 7 dagar" så har det snurrat på och jag har kört igång det i mitt huvud också. Jag säger till mig själv på skarpen "DU BEHÖVER INTE 4 PAR BIKINIS!" Och se: jag packade bara i 2!


Så jag gör framsteg! Jag tror t o m att min packning kommer att bli godkänd! :D Så nu kan ni vara stolta över mig mami och papi! Nu kanske jag inte packar 14 halsdukar till nästa sommarsemester! :p



En natts jobb kvar! Sen bär det av!! :D :D

tjusningen med chocklad

Jag har haft skrivar-torka i evigheternas evighet. Det har inte funnits minsta lilla sug till att sätta sig ner och skriva. Och har det det så har det ändå inte gått att plocka fram något. Men nu har det satt igång igen.
Det märker jag när jag kommer på mig själv med att skriva ner väldigt ointressanta saker. Som dagens ämne:

Chockladen. Jag älskar chocklad! Eller snarare: älskade chocklad. Jag har nämligen haft godistorka sen jag tog mig i kragen och flyttade hit till grannlandet norge. Jag har alltid varit väldigt förtjust i godis. Inte så att jag köper på vardagarna utan mer så att jag verkligen TOKLÄNGTAR hem till fredagskvällarna då det är familjemys i soffan med världens största godisskål. Det är lyx det!
Men t o m det suget har försvunnit :p Trodde att vi till 110% skulle ta med oss den traditionen till norge men icke. Och när jag är på besök hemma hos mami och papi slänger jag mig inte längre över skålen. Jag smakar, så klart! Men jag dör inte om jag inte gör det :p Så jag har alltså helt stängt av mitt sockersug. Vilket jag faktiskt är riktigt nöjd med. Sex månader utan godis. Utan att vara sugen på godis. Det är fasen bra det!
Men så till chockladen. Jag tog mig en liten chocklad bit för några dagar sen. Och jag kom på att det nog inte alls är själva chockladen som är så otroligt god. Utan hur FRUKTANSVÄRT gott det är att dricka vatten efteråt! Chockad är absolut jätte mumsigt. Men det förlorar all sin glans om man inte dricker vatten en stund efteråt. Inte på en gång, man måste vänta en stund.. för att sen njuta av hur svalkande och kallt och friskt vattnet känns efter en chockladbit.

 MMMMM.

Nu blev jag sjukt sugen på vindruvor.. haha varför? Jag har ju inte ens tänkt på vindruvor under skrivandes stund.. kanske var det svalkande och friska då.. för vindruvor är ju himelskt friskt och härligt att äta! Mums mums!
Ska köpa med mig en låda när vi sätter oss i bilen på måndag kl 07.00 FÖR DÅ ÅKER JAG HEM!!!
Hem till älv! Jag längtar som en tok! Då ska jag bara ägna mig åt mys i en hel vecka! Måndag till måndag! Skidlopp och familjemys!! Och så utgång torsdag! Och filmmys hos D, och så lite svensk shopping!! Och bara massa lyx! Jag ska inte anstränga mig en sekund! :p

ÄLV NÄSTA!