en förlorad helg


Så möter man ännu en helg som går förlorad.
Jag verkligen hatar att prata med någon hemma och få höra av bror "vi har precis ätit fredagsmiddag med mormor.. nu ska vi snart mysa ner oss framför tvn med massa godsaker..och sen ska jag gå upp jättetidigt och ha en mysmorgon" Åh! sånt mys med familjen är den perfekta fredagskvällen! Och vad gör jag? Om en timme ska jag vara redo att åka till jobbet. Städa och putsa och dona i nio timmar. Åka hem, äta frukost/kvällsmat, gå och lägga mig, sova från 8-15, upp, på hockeymatch, iväg på ytterligare 9h nattjobb, sova, jobba igen.. men SEN har jag ledigt!! :D Då åker alla hem till sunne/karlstad. Men vi blir kvar.. förra hemresan blev snuskigt dyr. Inte för mig kanske som passade på att bo hemma. Men en hel del utgifter extra blev det, och c brände ett alltför stort antal lax. Så nu är stockholmsresan inställd också :p Så går det när man åker hem till pulserande mora ;)
Men nästa helg försvinner helgen också. Vi ska nämligen jobba extra, som det ser ut. Så blir 10dagars jobb i streck. Plus att vi ska jobba helg även veckan efter vårt pass, så tio dagar där med.
Men sen är det nyår och då får vi åka hem!!! :D :D :D :D :D

Lidl


Nu har jag varit alldeles sprittig i kroppen sen igår. Och varfør? Jo- Lidl øppnade precis ovanfør backen!!
Hur fantastiskt ær inte det? :D :D
Norge ær snusk-dyrt! Riktigt riktigt dyrt! Pratade med R och hon hade precis varit ivæg och handlat Två gula løkar før 18 kronor. Mjølken kostar en bit øver 20. Ska man parkera inne i stan, oslo, så kostar det strax under 100 kronor / timmen, och då ska man førbi vægtullar också. Pizzan ska vi inte tala om... før sånt køper man inte hær. Den kostar næmligen kring 200lappen. Grønsaker ær galet dyrt. Før att inte tala om køtt. Att køpa en burkøl på affæren får du nog punga upp en 30 kr før... osv osv..
Men nu var det ju inte det hær jag skulle prata om :p
Det var ju lidl! Underbara lidl! I sverige har jag inte varit så førtjust i det efter alla hemska rykten. Men sen jag flyttade hit har det varit guld! Och nu har det øppnat næstan vægg i vægg! :D Vi storhandlar ju såklart i Sverige men just grønsaker och frukt! Det kostar inte skjortan længre.. visst ær det fortfarande dyrt.. men inte så dyrt!
Ha! Så hærligt! Lidl, lidl! Sånt gillar vi!

Kvalitetstid

Den här helgen har jag ägnat mig åt kvalitetstid med mina närmsta. Sånt tycker jag verkligen om! Utan stress med fokusering på absolut ingenting annat än personen man umgås med.
I fredags slog jag mig ihop med Sa ganska tidigt. Det har annars en tendens att kunna bli väldigt sent. Helst över några öl en svettig lördagsnatt. Men i fredags bestämde vi oss för att ses redan på förmiddagen. Jag minns inte ens sist vi tog oss tid till att bara sitta o prata i lugn och ro :) Så en dejt vid vårt köksbord med en efterföljande lugn promenad i kolosalt fint väder blev toppen!
Sen spenderade jag fredagskvällen (innan jag stöp i säng av kolosaltrötthet kl nio) tillsammans med Jo. Våra samtal älskar jag! Han är min räddare i nöden i norway, känns bra att ha en trygg älvdaling i närheten när norrmännen blir för svåra att förstå :p Så det blev också en toppenkväll!
Lördagen spenderades med familjen! Det blev ishockey mora-södertälje och sen en mysig middag på chinarestaurangen. Helt perfekt! Bara familjemys!
När dom begav sig hem till älv knatade jag bort till ishallens restaurang för att fiska upp Ro. Var planerat att jag skulle göra mig iordning för kvällen lite snabbt hemma hos honom och sen skulle vi rusa iväg på förfest. Så blev det inte.
Vi spenderade hela kvällen liggandes i hans säng med varsitt glas vin i handen och pratandes, pratandes, pratandes. Om allt mellan himmel och jord! Sen avslutade vi vår "förfest" med en djup diskussion med hans mami. Sen var klockan plötsligt tolv och vi fick spurta iväg till wasa.

Jag älskar sånt här! Det är såna möten som gör att jag längtar hem! Att bara umgås! att bara vara! helt utan stress! Och det häftigaste är att var och en plockar upp helt olika sidor och samtalsämnen hos en. Mina härliga vänner! Tack för en jättefin helg!!

Och lillebror: förvisso tycker jag att du är galen som ställer din klocka på 06 för att "det ser så himla mysigt ut när du ligger där framför tvn på mornarna". Men jag älskar det! Där kan vi verkligen snacka kvalitetstid! Då har vi flera timmar tillsammans i soffan med bara mys när det är kolsvart och med några tända ljus. Det är allt livet det! Jag hoppas att vi får flera såna mornar! Utvilade, tidiga, och helt utan stress någonstans:)

vägverket

Vägverket förresten.. har dom något med det att göra? Kanske var en helt annan instans..
Men det lät bra i munnen men såg fel ut.. Men ja, något i den stilen iallafall :p Ingen anledning att vara petig.

fast i norge?


Tadaa.. självklart skulle det väl krångla till sig och bli något kolijokks. Både jag och c har nämligen blivit kontaktade av vägverket och skatteverket där det står att dom ska göra en prövning på om vi får fortsätta som svenska medborgare. Jahapp.
Då gjorde vi alltså något fel när vi anlände till norge.. något som andra inte lyckats med så ofta tydligen. Det är klart att det kommer gå att ordna. Men frågan är väl hur lång tid det tar och skulle det hända något nu så verkar det som att vi står utan svensk sjukförsäkring och hela den baletten. Det känns ju bra! Skit också. Alltid ska det vara något. Och av det här virrvarret förstår jag ingenting.

än värre

Och ännu värre är att jag inte kan hålla mig.
Såna inlägg som nedan ska inte publiceras.
Jag måste lära mig att vara genial flickvän i smyg, alldeles knäpptyst.
    tills vidare.

världens bästa flickvän


Jag är enormt övertygad om att jag just nu är världens (t.o.m universums) bästa och mest geniala
flickvän. Det jobbiga är bara att han inte vet om det, och att jag inte får berätta det.

Men kanske snart?

snabbmakaroner

Jag befinner mig denna veckan hemma i älv hos min familj.
Jag vaknade pigg som bara den klockan fem i morse vilket innebar att jag var redo för lunch vid niotiden.
Av någon hemsk anledning var jag väldigt sugen på ketchup (tack för den c), så jag bestämde mig för att laga
till den enklaste lunchen i världen: snabbmakaroner och köttbullar. Smarrigare blir det knappast!
Men så upptäcker jag att min kära familj inte är ägare av snabbmakaroner. Inte av vanliga makaroner heller. ???????? Det är ju den mest geniala snabblunch-maten som finns!! Och så kom jag på att det faktiskt inte fanns makaroner här när jag var hemma sist heller. Det är alltså inte en slump, dom är inte bara slut. Dom finns inte.. dom ska tydligen inte finnas.
Det här får jag kolla upp ordentligt när dom börjar droppa hem från jobb och skola!!

Jag fick ta spagetthi istället.. vilket är skitjobbigt då man måste bryta dom och det inte räcker med tre snabba minuter.

vuxenpoäng eller bara nördig?

Nu var det en evighet sen jag hade någon inspiration till att putta ner något här.
Det spelar ingen roll att jag alltid skriver om vardagliga och rätt meningslösa saker, det går ändå inte att få ner något när motivationen är noll. Jag har loggat in ett par gånger, tittat lite, loggat ur igen.

Men så igår kände jag att lusten kom tillbaka. Jag var nämligen ute på promenad och tänkte i skrift..det händer ibland! Att jag går igenom saker som om jag skriver ner dom. och då är motivationen där igen!

Igår handlade det om reflexer. Vi granskade reflexer i våra handväskor och kom fram till att alla faktiskt äger minst en. Och det är ju toppen! Men då kom jag att tänka på hur jag resonerade på mellanstadiet (!) då tyckte jag att det var fruktansvärt pinsamt med reflex (???). Jag ville inte alls ha en sån hängande från fickan för töntigare än så kunde man knappast bli! Nu, några och ett par år senare, är jag ägare av en reflexväst. Det skulle inte ens ha funnits på kartan för några år sen. Och då började jag fundera på om det kanske egentligen är lite vuxenpoäng jag börjat samla ihop!? För lämnar jag reflex eller väst hemma så blir jag alltid väldigt nervös och får nästan ont i magen. Jag hatar att vara ute när jag vet att ingen kommer att se mig och PANG BOM! kan köra på mig. När det egentligen är superlätt att hänga fast en liten reflex ur fickan eller dra på sig västen (som faktiskt är finfin när man promenerar på de ensliga och bäcksvarta vägarna i norge utan trotoarer och lyktor).
Jag förespråkar vuxenpoäng! Min lillebror hävdar dock att jag nog egentligen bara är jävligt nördig i min gula väst.
Men om några år är han nog också där ;D

Tidiga mornar

Förut så var helgen den period då jag sov som en stock. Gärna till kl 11 på dagarna, helt utan problem. Men på senare tid har det verkligen inte gått. Förvisso har jag sovit som en stock, men har vaknat mycket tidigare. Igår morse studsade jag upp som en pingisboll kl 5.30. Tussade på en stund, gick o la mig igen.. rullade tummarna.. ringde jobbet 7.15, gick upp och åt frukost. Sen höll jag igång hela dagen, inte det minsta trött och somade vid 01 tiden inatt. Imorse vaknade jag 6.30. tralala.. inte så sugen på att gå upp. Men är man väl vaken så är det så svårt att ligga kvar. Så då var det bara att smyga upp. Förra helgen var likadan, och helgen innan dess.
Blir ju mycket längre och härligare dagar! Men när jag from måndag ska vända på dygnet stör det mig lite. Jag vill sova så länge jag bara kan på morgonen. Vill börja svänga lite på dygnet redan nu. Men icke.
Vi får väl se hur det blir imorgon. Men eftersom det blir utgång ikväll så kan jag väl inte direkt tänka mig att det blir så mycket kvalitetssömn inatt ändå :p Och på måndag förmiddag ska vi träffa chefen för att få kläder. Så då får jag inte heller sova.. :p Men tja.. kanske kommer vara skapligt seg de första passen. Men sen ska jag nog komma in i det där :) Lär ju sova som en julgris nästa vecka.. hoppas jag :p

SNÖ :D

Jag visste väl att jag skulle få lov att åka hem till min älskade by för att få snö!
DET VRÄKER NER! ÅH ÅH ÅH! :D
Jag älskar det här! Så underbart! Nu har jag fått lite nytt hopp om en underbar, vit, vinter! Så härligt! Livet blir allt bra glassigt bara snön faller :D

Allhelgona - halloween

Så vad ska man kalla den här helgen egentligen? Imorgonkväll är det halloweenfest med buller
och brak men på eftermiddagen är det allhelgona-minnsstund i kyrkan som jag mam och mormor ska på.

Men så kvällen då.. det var ju en sak som var tänkt. Men eftersom det spruckit för mig o fridolin med allt som har med kläder och färg att göra så står vi rätt handfallna just nu, så här kvällen innan vi ska ha maskeradferre. Men aldrig i livet att jag betalar 150 kr inträde bara för att få gå in i mina egna jeans :p Så något ska vi nog kunna fila ut. Även om det hade varit skitkul att ha något genomtänkt och bra och tillsammans med de andra. Men vafan, man kan inte hinna med allt!
Så jag får försöka lägga upp lite bilder efter helgen om det blir några tagna. Så får vi se vad det blev för sistasekundenkläder :)

Att ta hål i öronen


18.05 smackade jag in tre nya hål i öronen. Och det gör skiiiiiiiitont nu :P
Jag vet inte alls varför jag fick det infallet. Men det var inte ett skönt ett. Jag är känslig för allt sånt där. Tål det egentligen inte :p Men nu är det gjort. Värker ner i nacken och fram på kinden. Haha. well well.
Slipade ner mina tänder idag också. Har stört mig på en framtand som varit "längre" än den andra, den är i plast och förstod aldrig varför tandläkaren gjorde den större än den andra. Men så fick jag förklaringen: Jag har slitit ner den Andra. Dom har alltså varit lika långa/stora men jag har gnislat ner den andra( alla andra tänder med) men plasten har stått emot. Det känns ju bra. Snart har jag väl inga tänder kvar. Men bettskena nattetid är påväg :p
Och slipade bort guldsmycket jag haft på tanden i hundra år också. det var VERKLIGEN på tiden!

Men usch vilken ooouthärdlig smärta jag har i mina små öron :p haha.