Jag gör mig okontaktbar

Egentligen skulle jag inte åka fören på måndag. Men mina armar är än en gång fucked up. Dom funkar inte.
Så jag jobbar inte mer. Har precis tokpackat mina väskor och ska snart ta tåget in till oslo och sen vidare till kil och mellerud. Men inser att jag lämnar christoffer i ett fullständigt kaos. Det blir han som får ta hand om den sista flyttstädningen själv. Tur då att vi bor med tre grisar.

Men nu gör jag mig okontaktbar och beger mig ut i dalslands skogar. Åter i norge (om armarna läker) v30. Mot älvdalen styr jag kosar v31. Tills dess ska jag bara ägna mig åt att göra absolut ingenting av nytta. Jag ska bara ha det bra. Bad, god mat, mycket träning, underbar familj och släkt. Bara njuta!!

Idag börjar min sommar :)

So long!

Malaria nästa!


Nu när planeringen inför den stundande utlandsvistelsen börjar ta fart på riktigt så känns det som att nästan allt kretar kring sjukdomar. Och då speciellt en sjukdom (även om rabies, hiv, hepatit b, kolera osv osv osv också finns med på listan). Men det är speciellt malarian.
Jag ska äta medicin, stark och dyr medicin. Den ska jag börja äta innan jag åker och den ska jag fortsätta med. Men kan bli hemskt sjuk av bara medicinen. MEN det betyder inte att den skyddar mig tilll hundra iallafall :p
Jag pratar just nu med en tjej över msn som också arbetat som volontär i afrika. Hon åt sin medicin och såg efter sig själv på alla sätt man ska (mediciner, myggmedel, myggnät, långärmat, långbyxor osv). Hon var borta i åtta veckor. Hon insjuknade i malaria TRE gånger. Och malaria (efter vad jag har läst) verkar inte vara någon mysig sjukdom.

Och min närmsta framtid är kantad av sjukhusbesök där jag ska få spruta efter spruta efter spruta. Det känns som hemskt mycket positiv peppning inför mina månder i afrika :p

Men skamm den som ger sig :)


en vecka till semester

Så har jag bara en vecka kvar till semestern slår till! Det känns otroligt skönt just idag! Förut har jag inte längtat alls då jag faktiskt har semester 6 månader om året på mitt jobb :p Men just idag längtar jag otroligt mycket till måndagmorgon kl 06.00 då sista flygplanet är färdigstädad!
Sen bär det av mot sverige igen och ner genom värmlands och dalslands djupa urskogar. Där ska jag möta upp min underbara släkt och inte slita mig ifrån dom en sekund på mina tre lediga veckor! Fantastiskt :)
SEN gör jag min absolut sista vecka på oslo airport. Då är det finito. Slutt!
Och så ska jag bara ha det ledigt och skönt hela augusti ut!

Underbart! :D

morgonstund

Jag älskar mornar!! Sitter här full av frisk luft efter en rask promenad och ren och fin efter ett långt bad! I love it!
Morgonen är den bästa stunden på hela dagen!

Jag älskar lediga dagar!

Afrika


Nu har jag haft skrivtorka några dagar. Men jag har skrivit och raderat ett inlägg om hur sorgligt det känns när jag och christoffer denna veckan har spenderat våra kvällar med att sitta på vardagsrumsgolvet i en stor hög av prylar och delat upp det. Det som från början var hans, det som från början var mitt, det vi köpt tillsammans men som han får, som jag får.. Det har känts jättehemskt! Nästan som ett "göra-slut-projekt" men utan tårar och skrik. För vi gör inte slut. Vi flyttar bara isär. Men tanken på att flytta isär känns så brutal! Det gör hemskt ont i hjärtat. Men jag vet att det bara är tillfälligt.. bara tills vidare. Jag flyttar hem till mor och far i älvdalen över sommaren, och c till sin bror i mora. Småpotatis!

Men idag gav jag mitt hjärta en ny chock. Chock för att jag Pang Bom! Bestämde mig för att "Jag gör det nu! Jag gör det nu!" Men egentligen har det legat och vuxit så himla länge. Så länge jag kan minnas har jag velat göra det. Och nu gör jag det.

Idag bokade jag en resa. En resa till Afrika - till ghana. Den första september ska jag vara på plats i Ghanas huvudstad Accra. Hemresan kommer jag ha en öppen bokning på. Men det jag vet är att jag ska bege mig ut på landsbygden under 4 månader och arbeta på ett hem för barn som blivit ensamma eller borlämnade pga hiv och aids

Men det här innebär inte att jag lämnar ut c på marknaden igen. Han är och förblir min. Så sorry brudar. Men det kommer inte bli aktuellt :)


Nu sätter vi igång att förverkliga lite drömmar!!

uppsagd


Nu har jag sagt upp mitt boende, jag har sagt upp mig från gymet och jag har sagt upp mig från jobbet...

Vad jag ska göra nu vet jag inte. Men jag kände att jag behövde dra bort mattan och sparka mig själv i rumpan för att få lite ny fart och verkligen ta tag i det. Annars hade jag nog lätt kunnat bli kvar här.

Men nu är det gjort! Och framtiden är väldigt vidöppen :p

kris

För tillfället har jag åkt på en liten ekonomisk kris :p
Det är inte så att lönen är slut och jag får harva fram tills pengarna kommer in igen på fredag.
Nej. Pengarna finns. Men mitt kontokort fungerar inte. Men eftersom C hade sitt så var väl inte det hela världen.
MEN senaste dagarna är även hans kaputt. Inga kort. Inga pengar. Mina telefonpengar tog också slut då jag fick
ringa o beställa nytt kontokort. Likaså hans. Och har man inga pengar att komma åt så kan man heller inte fylla på sina telefonpengar. Alltså är vi strandade utan telefoner och utan pengar.
Som tur är storhandlade vi hemma i Sverige och hann tanka upp bilen på C's kort innan det la av. Men mitt största krucks är att jag inte kan ringa och gratulera lillebror på examensdagen (Idag)
Och min kära familj ringer inte mig med en uppdatering heller.. så ring ring ring jag vill höra hur det var!!

Och just det. Jag har heller inte min dosa till internetbanken med så jag kan inte föra över pengar till någon annan heller.
Så bensinen till hemresan på måndag krisar också. Hemskt smidigt känns läget just nu :p

Men nu ska jag cykla hem och laga middag. Är nere på stan och hälsar på Ronja. Och det är en stor grej som är bra med att inte ha någon telefon. Man måste cykla/gå från dörr till dörr för att få tag på någon.


volvon


..Linnea..
bli inte rädd. men 7 4an är ute och åker på dalgatan igen..

sumering av veckan

Så blev även den här veckan helt fantastisk!

Den påbörjades i fredagsmorse kl 05.00 då jag studsade upp och gjorde mig klar för att åka ut till flygplatsen och möta upp C. Väl där checkade vi in våra bagage och oss själva på "stand by". Vilket innebar att vi skulle befinna oss på gate när de började med boardingen och kom vi med så kom vi med, och gjorde vi inte det så skulle väskorna.. som stod stand by.. skickas tillbaka ut och vi få börja om samma procedur igen. Checka in på nytt och invänta nästa flyg, och nästa.. eller kanske nästa. Men det behövde vi inte. Vi kom med 08.50 flyget och 45 minuter senare landade vi i ett strålande soligt stockholm. Som höll sig strålande soligt och pulserande hett hela veckan.

Fredagen spenderades ihop med det kärleksfulla paret Sandra och Tom. Och C's storebror Andreas. Vi snurrade runt på stan och försökte hålla C vaken, och det lyckades vi med i ca 30 timmar men sen slocknade han :)

Lördagen påbörjades inne i stan där vi handlade vin och fyllde picknickkorgen med kyckling, sallader, smörgåsar och massor utav frukt och sen gav vi fem oss ut med färjan på djurgården för att lite senare möta upp Janni och Linnea och inta grönalund. Huvudattraktionen var Gry Forsell men jag passade också på att piska skiten ur killarna i gevärsskytte. Mina gamla tävlingstakter från skyttetiden sitter allt i fortfarande! ;D

Söndagen firades det för fulla muggar. C's Storebror  Matthias höll mottagning då han dagen innan sprungit ut som nybliven AT-Läkare. Full rulle från klockan 12 och frammåt med massor utav släkt och vänner. En helt klockren dag som avslutades på båten Patricia.
Jag började ana ugglor i mossen redan när vi anlänt till båten. Det var något som inte var som det brukade när jag går ut. Jag kunde inte riktigt sätta fingret på vad det var. Men det tog inte lång tid fören det stod ganska så glasklart för mig att det faktiskt var en gaybåt vi befann oss på. Och det kanske inte var så konstigt med tanke på att  det i stortsett bara var jag och Christoffer som var de enda heterosexuella av sällskapet på ett tio-tjugotal personer som åkte från Matthias och vidare ut på krogen. Men kul hade vi! Och galet bra stämning var det! Ett stort plus till den utekvällen!

Måndagen påbörjades något segt pågrund utav konstant vinförtäring under hela söndagen. Men vid elva tiden bar det av ut på stan för shopping. Killarna shoppade för fulla muggar medan jag påbörjade dagen med att promenera ihop med Maria och sen ansluta mig till killarna med utan att smittas av deras shoppinganda.

Tisdagen fattade jag grejen med shopping och satte igång att spendera mina slantar. En otroligt skön känsla då jag hade planerat att avsätta denna månadens lön åt att bara sprätta den på shopping i stockholm, och alltså i stortsett inte ha några begränsningar alls. Nu handlade jag kanske inte upp allt men jag slapp iallafall klura på om jag verkligen behövde det jag köpte. Jag köpte för att det var snyggt! :p

Onsdagen fortsattes med shopping för min del. Sen bar det av till bussterminalen och klockan 19.30 var jag i kära älvdalen igen.

Vad resten av veckan har att erbjuda låter jag vara öppet :)