borlänge


Så var det fredag - Igen. Tiden går så himlans snabbt. Veckan har varit sisådär... det här snökaoset påverkar en verkligen negativt. Har vaknat varje morgon med hopp om en dag med uppehåll.. Men så hinner jag inte mer än att blicka ut genom fönstret innan verkligheten hinner ifatt en och man ser hur snön piskar mot fönstret och hur vinden sliter i träden och flaggstängerna. Inte det härligaste vädret när det ska föreställa vår. Såg på nyheterna att våren skulle ha hunnit till oss nu i vanliga fall, men att den bara låg någon mil in i södra sverige. Så vi får tydligen vänta. Men vafan, ska bli skitkul att pulsa i snön på skolavslutningen.. Och på eran bal treor; Grattis! ;)

Idag har vi iallafall varit i borlänge hela dagen.. Jag har väl mest sovit och ätit, även om det var meningen att vi skulle vara aktiva på ufmässan. Men man kan inte vara på topp jämt. Tog mina åksjuketabletter (nej jag kan inte ens titta på en bil utan att spy) och slocknade på en minut igår kväll. Sen var jag dödstrött i morse, men segade på mig myskläder och drog iväg till skolan. Väl där och på bussen så somnade jag innan vi hade svängt förbi statoil (dvs ungefär 20 meter från där vi steg på) sen sov jag hela vägen, ända tills jag hörde busschaffören "Maja ******* från älvdalen! Maja? Kom fram till främre delen av bussen. Sover du? Kom fram" Jag som knallsov blev rätt förskräckt men tumlade fram i tron om att jag än en gång hade ställt till med något. Men så var det pillan som hade försökt få tag på mig, men eftersom jag sovit och inte svarat så hade hon ringt till chaffisen som då ropade fram mig och ringde upp henne igen. Rätt effektivt! ;) Sen bar det av in i drömmarnas värld igen. Väl framme i borlänge var alla andra på shoppinghumör.. utom jag, frida, emelie och elina.. vi gick in på en affär sen bröt vi ihop och besökte en restaurang istället. Där blev vi sittande över varsin pasta.. Efter ännu ett försök med shopping så gick vi och köpte varsin glass. Och sen masade vi ner oss på ufmässan.. I ungefär en kvart, sen gick vi upp och la oss på varsin bänk och deckade. På bussresan hem sov jag konstant.. För att avsluta det hela med att sova i joels knä på en bänk i väntan på buss mot älvdalen. Och nu lutar det nästan åt att jag kommer somna snart igen. Jag är så jäkla seg i huvudet. Men har besök av Åsan.. Som tur är så är hon rätt seg idag hon också, så hon har som tur är ganska stor förståelse för mina förslag om att gå och lägga sig innan åtta. Så det är det jag siktar på ikväll :) Träningen har vi nästan ställt in. Ska ske ett under från ovan om jag ska orka med det ikväll, Nej det får vänta tills imorgon bitti! Och imorgon blir det till att bada bastuflotte med snyggingarna också. Känns faktiskt roligt. Festandet på kvällen känns väl lite sisådär. Men man får bita ihop helt enkelt! :)
Men ja..  jag inhandlade ju faktiskt ett par solglasögon idag.. öhm, skitläckra ;) Och så hyvlar. Så lär väl bli till att duscha och fixa och dona hela kvällen.. Om man ska våga visa sig halvnaken i en bastu imorgon ;) Så riktigt klockan åtta lär vi nog inte ligga till sängs.

Och just det; Åsa fyller myndig dagen till ära. Så krogbesöket imorgon ägnas helt och hållet till henne. Så får alla de små sjuttonåringarna stå utanför och frysa när vi glider in ;) Hörde dock att det hade varit en massa strul i samband med tävlingarna förra helgen. Och är det samma idiotfolk som befinner sig där imorgon så lär det väl urarta än en gång. Äckelnorrmän, äckelholländare! Men jag försöker se det från den ljusa sidan: åsa kommer nämligen sova redan innan kvällen börjat (efter tidigare erfarenheter), så hon kommer förhoppningsvis inte upptäcka att kvällen blir förstörd av nötter. Och eftersom du fyller år så lånar jag ut min axel även imorgon åsflås! Mig får du alltid vila på.. även om jag föredrar tröttheten vi känner ikväll, framför den du kommer dra på dig imorgon! ;)

/ Maja

äckelslask


Man kan inte annat än gråta när man tittar ut genom fönstret.. Underkylt regn öser ner och varvas med blöta snöflingor, det är slask upp på vaderna och himlen är alldeles gråsvart. Ska det här vara snärrt på april? Allt letar sig in under kläderna. Och även om jag bytte de små topparna mot fleecetröja idag så frös jag ändå rumpan av mig. Usch, våren var ju på väg!! I söndags var det strålande sol, och när jag kikade på vädret på kvällen och såg ett gigantiskt moln över hela sverige med snöflingor så skrattade jag bara bort det: "ha, idioter! Ingenting kan krossa det fina vädret nu" nejnej.. inte alls. Haha, usch vad bitter jag är. Men jag kan som inte låta bli. Är helt enkelt på ett sånt humör då jag känner att jag vill dissa hela världen, och kanske främst på grund utav att hela världen dissar mig. Eller nej okej, så illa är det inte. Men skulle lugnt tacka ja till att få bädda ner mig alldeles ensam i min säng, mörklägga totalt och bara få vara alldeles ensam i flera dagar. Det skulle vara så skönt. Jag är så trött på mig själv och andra människor. Jag vet inte riktigt vad det är med mig.. Men jag får ont i hela kroppen när folk drar upp; "vi går och tar en fika tillsammans allihop!" "vi följer med dig till gymet ikväll så kan vi träna ihop!" "vi hyr film" "vi festar" "vi gör det och det och det och det ihop" Skittrevliga grejer jag vet! Men jag vill bara gömma mig. Jag vill bara vara alldeles ensam.. Jag har känt så här ganska länge nu Och ibland känns det nästan som en skänk från ovan att min telefon gick sönder och att man då inte alltid kan nå mig. Men varför håller jag på så här? Jag har ju de absolut finaste vännerna i hela världen och är verkligen överlycklig över att de står ut med mig och fortfarande vill hitta på grejer även fast jag Alltid kommer med så äckligt dåliga ursäkter. Och på lördag ska vi gå ut allihop. Men jag har bestämt mig för att följa med, för har inte träffat falubrudarna på ganska länge nu. Och det känns typ kul.. vi ska basta, bada och dricka öl. Sen blir det förförfest hos L och sen förfest hos AS, och så blir det wäsa.. Och det känns bra. Ska bli roligt att få klä upp sig lite, var flera veckor sen sist :) Och jag tror att bara jag väl kommer ut så kommer jag ha trevligt. Får så är det med allting. Även om jag näst intill gråter och skriker innan jag går iväg och möter upp inför en fika, ett biobesök, vadsomhelst, så har jag ju oftast haft trevligt när jag väl gått hem sen. Det brukar ju alltid bli bra så jag förstår inte vad det är jag bävar för.. Men man behöver väl kanske lite ensamhet ibland också.. Men det behöver ju inte hålla i sig alltför länge till känner jag.. Vill börja njuta av våren tillsammans med de vackra.. Eller ja just ja.. det var ju inte vår nu.. det var ju slaskäckelfan

Maja

"Inte vilket hugg som helst!"


Dagen har rullat på alldeles jätteskönt.. Var som sagt en massa pluggande som skulle göras, men smet även ut i solen en liten stund. Tänk att bara en sol som tittar fram på en blå himmel kan göra så mycket.. Blir glad av bara tanken!! Nu vill jag verkligen att våren ska komma igång ordentligt.. mmm :)
Var en massa tävling i wäsa idag också.. och brodern min var där och blev uppmärksammad av speakern haha :) Han var påväg uppför backen tillsammans med magda, som är på hemmaplan nu och hälsar på släkten, och så hör de i högtalarna "Jahaa.. så har ekström fått hugg ser vi!" Och så vände dom dig om båda två och då hör man speakern, "Jaa.. (lång tystnad)...  och inte vilket hugg som helst heller..!!" :)
Och så var det en grabb som missade sitt kvalåk för att han skulle hjälpa calle att få upp hennes mittersta i liften.. men när hon gick fram och tackade/bad om ursäkt så stammade han fram att "det.. det gjorde väl inget.. Det.. det.. var v-v-värt det!" haha ja, tänk vad en flicka graaf kan få sin vilja fram utan problem hos karlfolket! ;D
Nu ska jag snart bege mig ner på gymet. Lika bra att få svetta av sig lite innan man slappar till alldeles för mycket här i tvsoffan! :)

/maja

sjukdom


Ska väl precis börja med ett arbete till naturkunskapen.. Känner mig inte alltför laddad just nu, och då kommer jag bara få ner massa skit. Men måste få det gjort.. för har 8 andra rapporter som ska skrivas inom bara någon vecka. Så är väl bara att köra igång.
Ska skriva om min älskade lilla kusins sjukdom
Angelmanssyndrom, vilket jag iofs tycker ska bli jätteintressant.. Men som det är nu så är jag helt tom i huvudet. Men men..
Och resten av dagen lär väl också gå till studier. Fifaen så dryyygt! Snart orkar jag inte bry mig längre. Vad är tjusningen med att klämma in ALLT på en gång?
majaaa

Fredagskväll


Så blev det än en gång fredag. En ovanligt trevlig fredag.. Och en som slutade här hemma. Så skönt! Har spenderat kvällen med träning, långdusch, fruktsallad och film. Dessvärre så hamnade jag ju här nu.. Men det är väl smällar man får ta. Får ju trotts allt inte träffa min bäste vän Datorn, under veckorna. Så detta får man faktiskt unna mig ;)
Jag skippade ett litet krogbesök ikväll, men det känns skönt. Jag hade nog inte orkat med att varken klä på mig eller tvätta håret.. ännu mindre vara trevlig eller pimpla öl. Nej hujeda mig! Men pinsamt nog börjar jag bli stolt över mig själv för att jag är hemma ännu en helg.. Men så insåg jag hur tragisk jag var, eftersom det bara var en månad sen jag var ute senast. Därför drog jag snabbt tillbaka de tankarna! :)
Men dagen har hursomhelst varit helt tipptopp.. Dock började den lite väl tidigt. Vaknade klockan fyra och kunde verkligen inte somna om. Så satte igång att förbereda frågor och sammanfatta lite information, åkte iväg till skolan (även om jag inte ens skulle ha åkt dit idag) och började skriva ihop lite grejer några timmar tidigare, efter lite slit så blev jag och Joel upplockade vid halv nio och så åkte vi ut till wibe och blev uppmötta av två otroligt trevliga människor; Ewa och Åke. Tillsammans med dom pratade vi en massa kring adimistrationen på företaget, och så fick vi en massa information om ekonomiavdelningen med marknadsföring, budget, bokslut osv. Och sen kikade vi in produktionen, och måste medge att jag blev mäkta imponerad över vad de där killarna och maskinerna kan åstadkomma! Sen blev det ännu mer ekonomisnack, lunch och organisationsgenomgång. Hela dagen var skitintressant och jättetrevlig.
Sen bar det av tillbaks hem till lägenheten för städning, diskning och packning. Och så raka spåret hem till byn. Underbart sköna älvdalen.
Och här ska jag mysa på hela helgen.. Dock med en hel del pluggande. Hm.. men men.. Snart är det slut! Ska bli så skööönt.. 9-10 veckor utan att behöva tänka ;)

Nu ska jag kila iväg på en liten promenix, sen är det sängen som gäller. Börjar nämligen bli litesmå trött.. Kan bara tänka mig Ks kommentar: "Trött? elva? En FREDAG! Du är tragisk! I din ålder finns inte tiden! Man kan inte vara hemma en HELG! Skaffa dig ett liv!" Up your ass! Mitt liv är det bääästa! :)
/ Maja


Tjaffs och ledighet


Nu har vi hunnit två dagar på denna veckan.. Har gått jättesnabbt, och har tillochmed hunnit med en tur hem till älvdalen nu på eftermiddagen. Vi ska fira brodern som fyller 21.. Så blir massa smarrig mat och tårta. Det kan man ju inte missa ;)
Blev bråk och tjaffs med en lärare idag.. igen.. Jag vet inte riktigt vad det är med mig (eller alla andra?) just nu.. Har skrikit med alltför många de senaste dagarna.. Iallafall så blev det bråk om ett prov i naturkunskap, som jag inte hade planer på att genomföra just precis idag. Var nämligen så att jag letade upp min lärare igår och frågade om jag fick göra provet imorn (idag), "Nej.. men på lektionen imorgon ska vi prata om när ni får göra det!" Okej! tänkte jag och kopplade bort alla tankar på att hårdplugga den eftermiddagen. Så idag kom jag till lektionen; "PROV!" gormade hon. Neeej, svarade jag. och så var bråket i full gång. Började inne i klassrumet och sen urartade det högljutt ute i korridoren. Slutade väl med att jag drog åt mig det satans provet under massa svordommar och arga blickar, och skrev ner mina sk svar.. Känns inte så jäkla kul med ett prov som antagligen inte kommer hamna på mvgnivå, men känner samtidigt att vårt lilla gnabb kommer skada betyget ännu mer. Men vafan.. Samma sak förra veckan! Rök ihop med schemaläggaren på hans kontor så det stod härliga till. Jag tyckte att han var grymt oförskämd och föraktfull.. Men han fick det till att det var mitt fel, så då får han väl tycka det då. Jag vet iallafall vart jag står! ;)
Jaja.. skitsamma!

Åkte hem tidigt idag.. Åt en snabb liten lunch med Joel, lurade med S och C, och sen intog jag bussen och styrde kosan mot hemmet. Så gick vi upp till kyrkogården en stund.. det var fint.. Kollade så att allt var som det skulle vid graven och så la vi dit några små blommor. Man blir så tom där uppe på något vis.. Men det är väl så det är..
Nu ska jag kila iväg.. dags att duka födelsedagsbord.
/maja

borstar tänderna..


Japp.. sitter här och borstar tänderna och ska snart skutta iväg och föna håret.
- det är ungefär den mest intressanta informationen jag känner att jag kan komma med nu.. (jag som alltid skriver så intressant ;) )
Denna helgen har varit superskön. Njutit till fullo varenda sekund! Kom hem i fredags och sen dess har det blivit massa goood mat, härliga stunder med familjen, fyra turer på gymet och massa mys!
Jag fattar inte alls vad jag såg i de där eviga springandet med en ölburk i vardera handen. Jag har verkligen vuxit upp och mognat nu. haha ;)
Och imorgon bär det av ner till mora igen.. tror nog att jag kommer palla med det utan större problem. För fredagen blir helt skolfri, eftersom jag, joel, daaniel och cisselaa ska dra oss ut och kartlägga ett företag. Och så har jag bara tre prov denna veckan och det känns skönare än skönast!
Och solen sken idag! Men iofs.. när jag vaknade imorse så sken solen in genom rullgardinen.. Jag blev så där jätteglad i hela kroppen. Så jag studsade upp och hade hunnit fundera ut en runda jag skulle kuta innan frukosten.. Så kommer jag ut i köket och PANG! Svart himmel och universums hagelskur sätter igång. Och storm, storm, storm! Jag grät en stilla tår.. (nästan iallafall) och sen blev jag en smula bitter.. Men så kom solen igen och allt klarnade upp till en helblå himmel!! Så då gav sig jag och mamsen ut och dagen blev helt enkelt inte så jäkla pjåkig ändå :)

I torsdags kom åsa och hälsade på mig! Mötte upp henne vid bussen klockan tre och sen lurade vi på hela eftermiddagen. Vi gick ut och åt lite mat, tror vi satt där hur många timmar som helst :) Sen hyrde vi en film, lagade efterrätt och myste på. Sen fnittrade vi tills det var dags att släcka lampan. hahah :)
Sen blev det lunch ihop och tillsist blev jag tvungen att lämna ifrån mig henne vid bussen igen.
Men om några veckor har åsgås bjudit hem mig till sitt.. Så då är det dags igen! :) Ska bli jättekul!
Tänkte dessutom att jag skulle länka en bild på min vackra vän.. Hon gör sig verkligen bra på fotografier! ;D


31411-31


Sweet as gold! :)


Nu ska jag smita till sängs! Klockan hatar mig alltför tidigt imorgon..!
nattinuffsan!!
/Maja

Linnea



Jag måste helt enkelt ägna det här inlägget helt och hållet till Linnea. Jag vet att vi inte skulle prata om det mer förens om 80 år.. jag och agda ; ) Men jag måste få skriva några rader. För den här kvällen har nog varit en av de värsta.. den har gjort så ont i hjärtat! Vi har aldrig någonsin haft ett bråk.. Vi är döpta tillsammans och sen dess har vi hållt varandra hårt i handen genom allt. I arton år har vi inte släppt taget en enda gång. Därför slog det sönder mig totalt inombords när jag nästan skrek ut ord som att vi nog aldrig mer borde träffas. Att det skulle vara slut nu.
Men vi ska aldrig göra slut. Aldrig någonsin! Du har alltid varit mitt ljus, och tillsammans kan vi aldrig slockna. Den lågan vi två byggt tillsammans kommer aldrig någonsin att brinna slut.
Du har alltid funnits vid min sida.. Ända sedan den första dagen och jag vill också att du ska vara med på den sista. Det finns inte en människa på denna jord som jag sätter högre än dig. Du är min superkvinna! Och jag vet att oavsett vad som händer så kommer vi fortsätta vandra tillsammans. Om vi så flyttar till varsinn sida av jordklotet om några år så kommer du ändå vara den vars nummer jag slår direkt det hänt något. Den jag ringer mitt i natten och berättar om allt.. positivt som negativt. Din adress kommer vara den första jag skriver på inbjudningarna till mitt bröllop med min snuskigt rika australienske man. Sen kommer vi flyga ner dig dit i jumbojet (då du lurat av din karl hans förmögenhet i hans testamente och sedan stuckit utan ens en vink) för att sen komma ner och leva lyxliv tillsammans med mig. När det sen vankas begravning för min äkta hälft (inte tänkte väl jag på det när jag äktade en 89åring?) Så kommer vi bara glassa runt som dom primadonnor som vi är. Världen kommer ligga för våra fötter och vi kommer vara älskade av allt och alla. Dessutom kommer vi kunna jobba med det vi verkligen brinner för (eftersom vi redan är ekonomiskt oberoende) och kan därför adoptera hem en hel liten by med vilsna och ensamma barn i tredje världen. Tillsammans ska vi leva vid vårt poolområde och äta jordgubbar doppade i choklad.
På tal om chokladdoppade jordgubbar så känns du verkligen som en sån för mig. För det är det bästa jag vet -> Du är det bästa jag vet.
Jag är så kär i dig så att jag nästan dör. Kärlek, kärlek, kärlek. Du är äkta kärlek och det kommer du alltid vara! Du och jag! Du och jag, brudjävel!

Du är det finaste jag vet.
Jag älskar dig!

söndagar


Jag måste medge att söndagar allt har sin charm ändå. Förut har jag aldrig sett det vackra med denna dag.. upp tidigt (så man ska kunna somna någorlunda i tid) i säng tidigt (så man ska orka upp i tid), och allt där emellan bara massa tuggande av tid, tid, tid. Slöar på och hatar söndagar i allmänhet. Och mest av allt hatet mot att man vet att klockan 05.00 tjuter klockan, och att man i vanlig ordning inte har fått mer än någon timmes sömn.. för man gick inte upp tillräckligt tidigt ( man hade alltså inte en chans somna i tid), man kom sig inte för att gå till sängs någorlunda och ångesten inför klockans ringande gjorde bara att natten snurrades bort ännu mer i panik över att snart, snaart ska man gå upp.
     Men nu måste jag säga att jag tycker att söndagar är allt bra härliga. När jag vaknade klockan tio imorse var jag alldeles utvilad och kunde titta ut på en alldeles blå himmel.. och det var faktiskt solens strålar som letade sig in och väckte mig - Det var länge sedan! Sen blev det till att ta en springtur i solen. Snön glänste så fint, det riktigt tindrade om den! Sen tog jag den längsta duschen på väldigt länge och riktigt passade på att rå om mig själv. Middagen med familjen blev både god och mysig. Hela dagen kantades av små mysiga saker och nu har jag ägnat kvällen åt att söka resor tillsammans med Maria.. bara tanken gör en lycklig! Och nu snart ska jag mysa ner mig i en nybäddad säng med rena lakan.. för att sedan ta mig iväg till ännu en vecka i lort.. Men det kommer nog gå fort känns det som. På torsdag kommer åsa på besök från falun. Vi ska mysa tillsammans med film, god mat och massa tjejsnack. Ska bli så roligt!
Nu ska jag packa ihop det sista och sen är det jag och sängen.
God natt! /Maja

solen skiner?


Ja det gör den.. solen skiner från en klarblå himmel men inte känns dagen ljusare för det inte. Känner mig jätteseg, trött och nästan vääääldigt äcklig. Sov jättebra inatt men hjälpte tydligen inte. Dessutom blev jag utnämnd till universums tråkigaste eftersom jag föredrog träning och mys igår kväll framför en redig utgång. Hm, stackars mig! ;)
Ska iväg och springa lite nu. Lika bra att passa på när det ändå är vindstilla och sol.. Men det kan mer än gärna få komma på riktigt snart. Lite vår vore inte fel.. Men är väl för mycket att hoppas på kan jag tro.
Och det är förjäädra nördigt att sno sparkar och sen slänga in dom genom / krossa rutor.. Jävligt onödigt. Nu är ni polisanmälda iallafall. Idioter.
Maja

skönt


Jag har precis kommit hem från lite svettande på gymet, var grymt skönt för har av lite olika anledningar inte fått ta i ordentligt på ett bra tag nu.. Så det kändes bra,  Jag behövde det. För när jag tränar så fokuserar jag också bara på träningen och då försvinner allt annat.. All annan skit som man inte orkar ha i huvudet försvinner bort under de timmarna. Finns inget bättre. Så ni som tar till alkohol för att bota er ångest borde satsa på att svettas bort den under en liten stund istället.. Man slipper dessutom baksmällan ;)
Ikväll blir det melodifestival.. carola.. tjohoo.. Hon har gjort bort sig så det räcker.. men är tydligen favorittippad överallt så grattis kvinna.
Nu ska jag duscha.. länge, länge.
/ Maja

nu är du nog hemma igen..


Det gör så ont i hjärtat när en människa med hela livet tas ifrån sin familj och sina vänner.
Men de allra vackraste själar hämtas hem först.. eller vad brukar man säga?
Det känns overkligt och tråkigt.. mitt hjärta finns hos er, hos familjen.
Jag vet inte ens vad jag ska säga.. det går inte. Lina, du kommer aldrig att glömmas bort. Aldrig.


home sweet home


Så var man tillbaka hemma igen.. veckan har gått jättefort men känns ändå superskönt att få vara här hemma och mylta runt. Vi ska alldeles snart sätta igång och laga fredagens middag och sen blir det mys framför tv:n med let's dance-finalen, det får man inte missa inte :)
Hela helgen kommer bli alldeles lugn och jääteskönt! Ska bara njuta.. och så plugga. Förjäkla hårt känns det med natur och engelskaprov.. men lite godissvullande får väga upp det hela ;)
Nu ska jag smita iväg och dra igång ugnen o börja fixa lite innan resten av familjen kommer hem och det ska vankas middag.
Solen skiner idag!
/ maja

sorg


Jag känner fortfarande den största av alla sorger över min älskade mobiltelefon. Livet känns förjäkla hårt just nu.. vilken missär! ;)

Dagen har inte alls rullat på särskilt väl.. har varit väldigt rörigt.. blev anklagad för att främja våldtäkter på naturkunskapen och sen blev det snärrt på slagsmål med dennis på ekonomin. Vad du tar i människa!
Första lektionen imorse missades också.. så började inte ens bra. Jag känner mig helt slut, seg och dryg redan.. och det har gått En dag efter lovet.. hujeda mig!
Men har kikat på resor hela kvällen, drömmer mig bort! Så underbart härligt det ser ut.. man borde inte få kika på såna bilder så här långt innan det bär av till solen. Men är bara (vi räknar inte mars..) april, maj (vi skippar juni också) kvar tills det bär av på första utlandsresan i år. Ska bli så otroligt skönt! skönt! skönt!
Bort från denna bitande kylan. -28* imorse. Är barnplågeri att släppa ut oss i detta vädret!
Så nu ska jag mysa in mig i massa täcken och krypa upp framför desperate housewifes med mackor och thé.. och imorgon bär det av till lort igen.. jag har inte ens packat väskan.. nejfifaen.

maja

helvete

helvetesjävansfanskitsgaaah

Var alltså dags för en mysig familjekväll med film - Det blev en dyr sådan.
Jag tog plats i soffan, ställde ifrån mig ett vattenglas och tog telefonen; stängde av ljud och vibration för att slippa massa samtal under filmens gång. Så la jag ifrån mig telefonen.
När filmen var slut och vi tände.. så låg telefonen i glaset!
Så nu är jag alltså bortkopplad från civilisationen och flera tusen kronor åt helvete. Jag kommer inte ha råd med en ny.. jävlaskit! Hur kan jag vara så förbaskat klumpig?
Hela telefonen var läskigt vattenfylld.. det hade t.o.m hunnit leta sig in under framsidan och fram i displayan, som inte går att ta av. åhhh
Men ja.. tänkte iallafall meddela den trogna skaran av vänner som ändå bemödar sig med att läsa min otroligt intressanta blogg; att telefonen och simkortet troligtvis är pase och att jag alltså inte ens har kvar era telefonnummer (som jag självklart inte skrivit ner någonstans eller lyckats få in i huvudet). Så jag kan inte höra av mig och inte ni heller. Så hejdå och ågmhjdshfjsfbjsdfjkshfsjfkhsfsdf
FAN!

toalettbestyr och blåbärssoppa


Vilken toppendag i skidspåret! Jag skulle kunna spendera mitt liv där ute! Eller nej okej.. inte för allt i världen, men Nästan! :D Det har verkligen varit en mysig dag och har pratat och skrattat tillsammans med så mycket härliga människor. Vilka hjältar det befann sig ute i spåret!
När klockan ringde tidigt imorse tittade jag ut på en grå snöstorm. Jag ville bara krypa ner under täcket igen och aldrig mer gå upp. Men skam den som ger sig! Upp ur sängen kom jag och iväg till bjärre (evertsberg) drog vi. Sen sattes det igång att förbereda kontroller och tillslut kom de första åkarna. Efter spurten kom det en förbaskat stor förstaklunga må jag säga. Sen var det lugnt.. sen kom grinollarna (som låg långt, långt, lååångt bak men ändå trodde att de skulle ta hem guldet). Men så äntligen började de härliga små änglalika gummorna och farbröderna med istappar i skägget slinka in. Där kan man verkligen snacka hjältar! Jag log mig igenom hela dagen. Verkligen! Man blir så glad bara av att se hur de har kämpat. Och hur tappra det är även om de inte kommer fram förens repet är draget och kampen om guldet är kört ;)
Men var det någon gång jag Inte log så var det när man fick lov att springa iväg på toaletten (vilket jag självklart fick lov att göra tusen gånger oftare än vanligt bara för att det var så förbaskat jobbigt) Ja för då var det bara att sätta igång och försöka få av sig plagg, efter plagg ,efter plagg. För mycket kläder hade jag minsann på mig! Och även om jag var snabb som blixten i övrigt bildades det alltid jättelånga köer under tiden jag krånglade med lager efter lager. Men det bjuder jag på! Var ju iallafall inte Jihde som väntade.. eller som när vi slet och drog och bankade på dörren förra året då han var där inne (i tron om att det var lilla fröken andersson som uträttade sina behov). Och visst, jihde är en man av folket, men en förbaskat överdrivet och ooootroligt het sådan! Vilken läckerbit! Mmm, en fröjd för ögat! Men inte kunde han dyka upp i bjärre i år inte.. Nej, då fanns det tydligen viktigare saker; sälen, mora.. nej fifaen, han måste lära sig att sålla i vad det fina i livet är; Evertsberg.. Älvdalen! ;)
Men hursomhelst så fanns det annat ögongodis i spåret. Riktig fin utsikt må jag säga, och de var väldigt tacksamma över mina bullar och min dricka. Inte varje dag folk uppskattar något jag bjuder på inte! ;)
Och hetingen som i år slog de flesta måste ha varit stenmark. Han påpekade dock att jag borde ha bjudit på semlor istället för torra jäkla bullar.. men vafan, det hade jag väl lugnt kunnat göra om han följt med hem, haha. Martin Stenmark.. hade ärligt talat inte en aning om att han såg så bra ut! Och efter nästan fem mil dessutom. Vilket kap hon har hittat, frugan hans! Och barn har de också.. och sångkarriärer.. alldrig lika roligt när det går bra för andra! ;)

Och linnea var så duktig med musiken också. Vi dansade nästan hela dagen.. folk log åt oss hela tiden, (eller de snarare hånlog och föraktade oss, men vadtusan.. fin linje där!)

Nu ska jag äta varma mackor och kika på en video tillsammans med min lilla familj.
Den kan jag behöva efter en hel dag i vasalopsspåret! ;)

Majaaa

schlager och wasalopp

Så blev det än en gång lördag.
En lördag som inte är efterföljden till en hektisk partynatt.. känns skönt, har blivit alldeles för mycket av den varan den sista tiden. Även denna kväll blir alldeles lugn och skön. Blir schlager, även om jag tycker att det svenska folket röstar förjävla dåligt! :)
Jag har fått en chokladhare av min pappa.. en jättestor.. den ska jag äta ikväll. :D Har dessutom bunkrat upp med chips och godis.. det får man faktiskt göra ibland.. är bara att springa bort det imorgon bitti! Eller just ja, blir nog till att jobba kring wasaloppet imorgon. Då får man stiga upp tidigt, tidigt. Men ska faktiskt bli skoj! Älskar farbröderna som kommer där framåt slutet. De förgyller verkligen ens dag! Så där härligt glada och tappra. Man känner sig verkligen uppskattad när de kommer fram till en och tackar o småpratar. Istapparna i skägget är ju bara charmigt! ;)
Jag är på ett förbaskat bra humör just nu. Och i vanliga fall så brukar jag inte veta vad det beror på.. utan då brukar det vara en allmänt skön känsla. Men nu vet jag, haha aaaaaahh, jag vet alldeles exakt varför jag känner mig så glad och lycklig över mig själv. Jag vet, jag vet, jag vet. Och det är helt underbart bra! Jag är helt underbart glad över just det.. och det gör ju att jag blir helt glad över allt annat. Allt är helt kanoners! :D

Maja

:)


Jag kan inte annat än att le. Det här är underbart!
Jag är så nöjd :)

ungjävlar


Igår blev det en heldag i borlänge med bad på aqua nova och shopping i kupolen. Och det var väl trevligt ända tills det var dags att äta.. Pappa sprang iväg för att beställa mat medans jag och Jonas satt vid ett bord och pratade, det satt också tre killar (mer unga herrar kanske.. från stockholm med kostymer och portföljer), iallafall så svär den ena av dom till, och jag tittar på honom och undrar väl lite lätt vad hans problem är?! Då sitter han och torkar bort glass från sina kläder, och från min pappas jacka. Var flera bord runt omkring som hade fått stänk på sig från en glass.. Och visade sig att glassen stänket kom ifrån hade hamnat på MIN jacka. Hela jävla jackan var neräcklad. Och så sitter det ett bord snett bakom oss med tre fula jävla ungar (13, 14 år nånting) och skrattar. Måntro att det tog hus i helvete. Min pappa skällde ut dom så det stod härliga till (och alla som känner honom vet att är han arg så är han arg..) Hela stället stannade upp och Alla tittade mot oss. Var ett jävla liv ett tag, och det hela slutade med att ungfanskapen blev utslängda av föreståndaren. Nu har jag äckliga fettfläckar på hela ryggen av min jacka.. Helvets ungjävlar! Blir så irriterad! "skulle ju kasta glassen på min kompis" öhh, jaha? kan du inte koppla längre och fatta att det även kommer på andra? Jävla idioter!

Maja