Hemligstämplat


En liten parantes. Jag kommer ICKE berätta var när hur. EVENTUELLT; om jag inte kräks, kissar på mig, svimmar eller slår i huvudet efter ett fall framför kameran etc etc så kommer jag EVENTUELLT att lägga upp en länk när det väl är sänt. Men tills dess hoppas jag att tittarna är så få som det bara går.

Så kanske risken att klappa ihop av nervositet i tv minskar något ;)


Maja goes TV-star

Idag fick jag ett samtal från svt. Dom vill att jag ska vara med och prata om min tid i Afrika.
Jag bad om att få återkomma.. efter att ha våndats och tillslut blivit övertygad av min familj att ställa upp så ringde jag
tillbaka och tackade Ja. Nästa vecka spelas det in och sänds.

Ett enda ord: NERVÖS

Två ord till: !!!! JÄVLIGT nervös !!!!


att få på sig sina kläder

Imorse när jag skulle klä mig för dagen. Så fick jag ett litet infall. Jag tänkte "Vafan! Jag testar ett par jeans bara därför att!". Jag har nämligen inte ens velat titta åt dom den senaste tiden och gömt dom så långt in i garderoben som jag bara kunnat. Och se där! Jag fick på mig ett par jeans!! Förvisso var det mina största och fulaste jeans :p Men det spelar ingen roll! Även dom satt fast nere vid knäna sist jag testade dom.
Sen jag landade på svensk mark har jag använt klänningar och kjolar i all oändlighet. Strumpbyxorna har blivit min nya följeslagare. Jag har funderat många gånger på att köpa nya jeans. Jag har till och med gett mig in i affärer och testat. Innan jag reste iväg till Ghana drog jag strl 24 på jeans. Men när jag nu stått där i provhytten och testat 25, 26,27,28 och inte ens strl 29 funkat. Då vill jag bara gråta. Inte för att jag anser att strl 29 på jeans är särskilt enormt. Men för att det är FEM storlekar större än vad jag använde för bara några månader sedan. Det kan inte vara nyttigt någonstans :p
MEN nu har jag alltså fått på mig ett par jeans! Om än inte mina 24,25,eller 26or.. :p så ett par gamla avlagda 27or! Och jag är nöjd! Nu börjar det rinna av mig och mina nya träningskläder kanske har gjort lite nytta! ;) Snart är jag i form igen! Vänta ni bara! :p

Idag är jag lärare, fått jobba nästan varje dag nu så är jätteroligt. Är bild på schemat nu så dags att rusa. So long! :)

Februari

Jag tappar nästan andan när jag tittar i kalendern och ser att vi redan gjort halva februari. Det är galet.
Snart är det wasaloppet här och när väl det är avklarat med utdelning av blåbärssoppa till de glada hjältarna i spåret, så är våren nästan här. Då är vi i mars. Mars. Hjälp!

Sen jag kom hem har dagarna alltså gått i raketfart. Jag vet inte riktigt varför, för så himla mycket har jag ändå inte uträttat :) Jag myser mest på och har det bra. Men det är otroligt skönt! Men jag känner att jag behöver det efter den här hösten, även om den var den bästa någonsin så tog det rejält på psyket. Undrar bara hur länge jag ska lyckas leva på det ;)
Men jag jobbar iallafall ett par dagar i veckan nu, ibland alla veckans dagar, ibland fyra. Den här veckan blev det tre. Men jag är glad för det jag får! Jag är på skolan nu och har vikarierat som lärare i svenska, engelska och franska. Jätteroligt är det. Men jag var lite tveksam innan jag tackade ja första gången. Högstadieelever?? Hu! Men jag har aldrig träffat på snällare elever! Dom sitter som små ljus :) Och det är jag som får försöka prata igång dom när jag börjar få tråkigt framme vid katedern :) Men det har gått jättebra! Jag har också hoppat in som elevassistent för en underbar liten grabb. Med honom kunde man inte ha tråkigt. Vilken kille!

Jag har egentligen slagit bort alla tankar på att åka tillbaka till norge. Men nu har jag hittat ett sommarjobb som jag är jättesugen på! Så nu sitter jag och filar på mitt cv och ska snart skicka iväg det. Är ett jobb från april/maj-oktober och det skulle vara skitbra! Det känns som en bra period, så kan jag hitta på något nytt sen :) Jag känner inte att jag är redo att ta mig an några längre grejer :p Nu ska jag såklart inte ta ut någon seger i förskott. haha, pratar som om jag redan fått jobbet :p Men säger inte vad det är för då kommer jag bli så sjukt besviken om jag inte får det :p

 Är hemskt ressugen igen! Men med en handikappad pojkvän, som dessutom har börjat försöka sig på ishockeyn igen (ungefär 7 dagar i veckan, varje vecka, året om) så är han inte så hajj på att följa med mig. Och jag vet inte om det känns jätteaktuellt att resa ifrån honom igen. Så i oktober vore det lagomt att åka igen. Och så kanske  jag är redo att börja plugga igen hösten 2010.
Det låter väl som en bra plan? :)

Nu ska jag åka iväg till mora och ägna mig åt min oäkta hälft. Bara mys hela helgen lång! Perfekt.