uppdatering


Jag har upptäckt att jag är hemskt dålig på att skriva här nu, men jag har inte riktigt tid. Och då alla mina tankar i stortsett handlar om resan just nu så hamnar också inläggen automatiskt på den andra bloggen.
Så läs hemskt gärna där också! Då kommer det kännas lite roligare att uppdatera den när jag är i Ghana också, om jag ser att folk läser det jag skriver :)


So long! <3

En paus i Oslo


Nu tar jag en paus från allt packande och trixande och åker till Oslo för att pussas non stop i en hel vecka!
Tänker inte slita mig från den människan en sekund! Vi har trots allt fyra månader att jobba in :)


http://majsaan.blogg.se/majasafrika


Mora


Jag kikar lite försiktigt på lägenheter kring Oslo inför vintern/våren 2009. Men av någon konstig anledning hamnar jag ändå alltid inne på hemsidor med lägenheter i Mora. Jag tror att jag innerst inne, väl dolt, är sugen på att flytta hem mot dalarna igen. På riktigt. Jag vet att det inte kommer hända än på ett tag, är kanske just därför jag är lite sugen :p
Men någon gång så!
Det mest ultimata vore att ha en liten gård i mora, jobba 50% på förlossningskliniken och 50% på ungdomsmottagning. Men innan dess ska världen ses, skitjobb tas, och många år i skolbänken avverkas.
Men efter 30! Då ska jag vara tillbaka! Som den mest eftertraktade barnmorskan! Människor kommer att vallfärda! :p :D
Perfekt Perfekt!

mitt hjärta blöder


Idag när christoffer klev ut genom dörren så forsade mina tårar. Jag har börjat förstå att vi ska vara ifrån varandra nu. Jag har nog inte insett det förut. Men idag när han skulle åka och jag visste att det var sista gången på nästan ett halvår jag skulle se honom i mina förskräckliga rosarödrandiga (för korta) pyjamasbyxor. Att det var sista gången på flera månader som jag skulle se det där ljusa ruffisiga huvudet liggandes på min kudde. Sista gången på flera månader han skulle köra ut och in från gården. Jag saknar honom så att det gör riktigt riktigt ont. Han är min största glädje! Den finaste av de fina!
Jag vet att jag inte kommer klara mig utan att få träffa honom igen innan jag åker. Så direkt min sista spruta är tagen så sätter jag mig på bussen till oslo. Jag skulle vilja vara där varenda sekund fram tills dess att jag ska åka. Men då jag har hundra saker kvar att ordna innan dess så går inte det. Men nu kan jag ändå sätta mig på bussen och vara hos honom 12 timmar senare. Om tre veckor går inte det. Då är det brev och kanske mail som gäller.

Guud vad jag älskar denna människan! 729 skitfina dagar har han gett mig. Och jag hoppas kunna plusa på sjukt många år på det! Det ska inte en höst på två helt olika kontinenter kunna sätta sig emellan.
Han är det bäste!

<3 <3 <3

helgen

Så drar helgen igång. Musik&motor brukar innebära att vi inte är inomhus en enda sekund. Det är utomhusfest från torsdag till söndag, från tidig morgon till.. tidig morgon :p Men när jag tittar ut genom fönstret idag är det jämngrått och regnet har fallit hela dagen. Det är inget solig sommarväder direkt. Det känns lite trist. För vi kommer bli blöta :p Men ute ska vi vara! Det Är man den här helgen varje år. Då finns det inga tak.
Festligheterna påbörjas ikväll. Jag sitter lockig i håret och väntar på mr herrdin som ska komma och hämta mig (så jag slipper gå de 200 metrarna jag har till kvällens tillhåll), men han gymar och jag väntar :p Gå behöver man inte göra i onödan.

Jag känner på mig att den här helgen kommer bli bra :)
Och inatt kommer c hem igen. Perfekt! :)

Majas Afrika 2008


För att få lite struktur på mina tankar kring Ghana har jag precis startat en ny blogg:
 
http://majsaan.blogg.se/majasafrika

Det är där jag kommer samla alla mina upplevelser inför resan.
Men den finns främst för att jag ska ha en enda plats att skriva på när jag väl är på plats i Afrika.

Följ mig gärna :)

youtube


Tänk om man ändå kommit på youtube-karusellen själv.
Jag kan titta på klipp där i all oändlighet och skratta så att jag nästan ramlar av stolen, åt samma klipp gång efter gång efter gång.
Albin 8år är ett sånt exempel. det här klippet kan jag inte få nog av :)

min kärlek


Christoffer har fått en konkurrent. Jag fullkomligt älskar
Rikard Palm . Vilken kille!
Helt fantastisk! :)

en läskig sak..

Jag kom precis på en läskig sak.
Jag tankade på min telefon med en 30dagars-sms-pott nyss. (100 kr så skickar jag fria sms i 30 dagar. för er som inte förstod, typ linnea.. eller janni.. ;) )
Och då kom jag på att OH SHIT! jag är i afrika innan den gått ut. Det känns helt sjukt. Vart har tiden runnit iväg??
Jag börjar bli nervös nu. Det börjar kännas i magen :)

Afrika afrika afrika..

VAD HAR JAG GETT MIG IN PÅ??? :P :P :P


min helg och mitt tillstånd


Trots att jag verkligen inte är på topp just nu så fick jag en riktig superkväll i lördags.
Först hade jag inte tänkt att jag skulle gå ut bland folk alls. Men sen la jag dom tankarna åt sidan och lockade håret istället. Läpparna var ingen idé att försöka kamoflera. Men den här veckan har iallafall gett mig insikten till att aldrig förstora dom (om jag nu någonsin skulle få för mig något sånt) jag är nämligen inte alls snygg i det. Nu har svullnaden gett sig och jag är bara stel och sårig. Även om inte det heller är särskilt hett :p Hursom!
Kvällen blev iallafall underbart rolig! Kanske just därför att jag inte hade några förväntningar alls! Regnet öste ner hela dagen så jag väntade mig verkligen inte någon våldsam partykväll. Men det blev det! Gud så roligt vi hade! Några av tjejerna fattades (men dom ansluter till det kommande helgen :D) men annars kändes det som att Alla var där. Alla från förut. Alla från den gamla goda skoltiden. (högstadietiden t.o.m!).
Morgonen därpå väcktes jag av världens sötaste lilla Linus. Han har gått från en skrikande kolikbebis till en riktig liten ängel. Nu höll jag på att skriva att jag vill börja varje morgon med att väckas av en liten ettåring. Men där ljög jag nog :p Vissa mornar går dock bra! Jag lånar gärna bebisar då och då. Men några egna ettåringar får nog vänta 15 år till. Sen får dom gärna börja väcka mig :)

Idag har jag tagit min första
Lariam . Och eftersom jag är en kännaeftare enligt min lillebror (vilket jag nog kan hålla med om) så väntar jag mig alltså att vakna med världens all ondska imorgon.
Jag känner nämligen ingen som inte avbrytit sin behandling av Lariam pga alla biverkningar. Dock har jag fått höra att kvinnor klarar medicinen bättre än män. Och det är nog mest män jag pratat med.
Så jag tänkte i fortsättningen försöka intala mig själv att jag inte ens tagit tabletterna utan bara fortsätta som vanligt. utan att känna efter :p

Dock känner jag mig sjukt yr nu och bokstäverna hoppar :p haha


Min vackra pojkvän tog sitt pick och pack och flyttade till Norge imorse. Så nu har jag dessutom lite hjärtesorg också. Och en fruktansvärd mensvärk. Fortfarande ont i läppar och mun, yrsel och huvudvärk.
hahaha jag kan nog fortsätta hur länge som helst :p
Och jag har upptäckt att hela min blogg har utvecklats till ren självömkan och massa (troligtvis inbillade) sjukdomar.
Men med Lariamen i blodet kommer det fortsätta i samma spår! :p

Nu ska jag dock dutta på lite mascara och sen ska jag knata iväg på en liten film kväll med 3 små troll. Eller ja, 1 litet troll och 2 stora monster. typ.


Imorgon kommer ännu en uppdatering av mitt allmäntillstånd! :p :D

fredagkväll

Så blev det fredagkväll och jag mår python. Jag vill bara gömma mig.

Och på måndag börjar jag med min medicinering mot malaria. Det känns som döden. Väntar mig det värsta så kanske det inte blir fullt lika farligt?
Men det känns verkligen också piss. Efter alla jag pratat med ska jag tydligen räkna med veckor av feber, illamående, depressioner och mardrömmar. AV MEDICINEN. tjo hej! Jag vill höra bra historier om medicinen men det har ingen gett mig.

Ikväll känns det som att jag ligger för döden. Det jobbigaste är dock att jag är den enda som tycker synd om mig.
Men så gör jag ju det riktigt rejält också..

Men man får faktiskt låta sig vara sjuk ibland också. Idag / ikväll är en sån gång. Jag ska inte göra något annat än ligga under täcket.
Troligtvis spenderar jag resten av helgen så.

perfekt avslut

Stockholmsturen blev underbart mysig. Och den avslutades perfekt med att vi väl hemma i älvdalen igen sov under bar himmel. Så svalt och friskt! Helt perfekt :)

Dock är jag inte helt på topp. Trots att stockholm blev skitmysigt så fick vi anpassa oss lite efter mig. Jag var nämligen dunderförkyld - så att vara ute i värmen för länge passade sig inte riktigt. vi fick också ställa in dramatenbesök pga mina hostattacker. Bortbjuden på middag fick jag också lov att ta en liten paus och lägga mig ner. :P
Men om man pusslar och fixar så löser sig allt!
Hade jag varit kvar hemma i älv så hade jag dött i värmen. Då hade jag blivit liggandes hemma och svettats bort. Stockholm har däremot en hel del annat att bjuda på, utan att det behöver pressas på playan :)

Den kommande helgen tänkte jag viga helt åt Mora. Var egentligen tänkt att jag skulle ha stannat där redan igår. Men som sagt är jag inte på topp. Jag är egentligen inte särskilt fräsch alls. Jag skulle nämligen vilja likna mig själv med en svullen fotboll som har ont överallt.
Där jag vaccinerade mig mot tbc bilades det en böld/blåsa - denna sprack igår och DET ser inte mysigt ut. Det är heller inte särskilt mysigt då det värker i hela armen. Påtal om blåsor har jag också universums munsårsutbrott - i och utanpå munnen. Varav min känsla av svullen fotboll. Det gör hemskt ont och i skrivandets stund dricker jag fil med sugrör.
Det här sätter jag J.J samt L.A som personligt ansvariga för. vidare behöver vi inte disskutera det.
Ofräsch känner jag mig iallafall. Och när jag går en pre menstruell helg till mötes finns det ingen som kunde tycka mer synd om sig själv. En vanlig sån period hittar jag fel och världen störrtar samman över det. Nu känner jag mig redan innan som ett enda stort fel. Det här kan inte bli bra.

Dessutom är jag urless på värmen. Vilket inte är så himla bra med tanke på vad som komma skall.

Men tydligen så är det här sista varma sommardagen i sverige. Just nu är svalkan välkommen.
...Även om jag nog kommer ångra mig om några dagar...