Huvudstaden

Nästa flygtur går till Sveriges huvudstad och det bär av redan imorgon. Längtar som en tok för ska få träffa mina stockholms pärlor som jag inte sett på evigheters evighet! Ska bli galet roligt!
Sen blir det storfest med min ingifta släkt - christoffers halva, då hans vackra bror tar läkarexamen på lördag. Det ska firas både lördag och söndag. Det ser vi fram emot :)
Sen blir det julklappsutdelning. Jag har nämligen inte nyttjat min julklapp jag fick av C ännu. Men det ska jag se till att göra nu! Så det blir middag och musikal! Perfekt! :)
Och senast onsdag bär det av upp mot dalarna och student då bla. mina två fantastiska vänner Robert och Johan springer ut.

Finfint väder har jag sett att det ska bli också! :D

Nu väntar sängen! Klockan ringer redan vid 05.00 och då måste jag vara fräsch och flygklar!
Även om det känns ofantligt tungt då jag går o lägger mig mitt i grabbarnas pågående alfapet-match. Men igår förlorade jag stort och idag hittade jag en fin anledning att slippa undan.

Stockholm och mina kära nästa!

Hett tips: romantiska Grekland


Tidigt i tisdagsmorse landade jag på oslos flygplats efter en helt oslagbar vecka i den lilla staden Parga i Grekland.
Hade det varit för bara ett par år sedan hade jag sett semesten som ett stort misslyckande då våran första dag började mulet (och våran tredje dag bestod av hällregn).
Men då det inte var stekande hett ute så tog vi tillfället i akt och såg oss omkring i Parga. Och det är verkligen SÅ vackert! Den lilla staden (eller kanske mer byn?) är omgiven av berg berg och åter berg. Det ser riktigt mäktigt ut! Det är gamla borgar och vackra klapperstens stränder. Små kapell inne i stan och ute på små öar. Vita hus med blåa fönster. Massvis med olivräd, citronträd och fantstiska blommor i en miljon varianter av lila rosa och rött.

Största delen av veckan (minus 1½ dag) hade vi strålande sol och inte långt under 30 grader varmt. Helt perfekt då det fanns flera stränder inom promenadavstånd. Och maten! Den grekiska maten! Jag hade glömt bort hur underbar den var och jag hade ingen aning om att man kunde äta så mycket! Så ofta!

Men veckans höjdpunkt måste nästan ha varit på onsdagsmorgonen som började något mulet. Men ändå inte helt oroväckande kolsvart. Så vi bestämde oss för att promenera över ett berg överklätt med fantastisk olivskog, för att ta oss till Pargas vackraste strand. Så vi satte av. Och sen regnade det, regnade och regnade det. Det öste ner! Och här talar vi inte om någon regnskur. Här var det himlen som öppnade sig och höll det öppet för resten av dagen.
Men det var otroligt häftigt att vandra i olivskogen när regnet slog ner över oss. När luften är varm och regnet nästan snäppet varmare så går det nästan inte att få en bättre känsla! Underbart var det!
Men jag tror kanske inte att jag hade uppskattat en hel veckas ihållande regn. Och det fick vi som sagt inte heller. En dag var perfekt :)

Nu vet jag inte hur Parga beter sig under högsäsongen (som drar igång nu i juni men som är som hetast juli, augusti), men i maj var det en riktig fullträff! Och nu vänder jag mig inte till er partytörstande :) Utan det är helt enkelt ett otroligt romantiskt och vackert ställe som passar utmärkt för kärlekskranka par.. unga som gamla.
Helt fantastiskt! JAG ÄR SÅ NÖJD! Tack, älskling. Tack mami papi och lillebror. Tack för en helt perfekt greklandsresa!!!

1 dm blötsnö mot Grekland

Igår var det st mikaelsskolans årliga avslutningsbal. Förra året var det underbart grönt med något lätt duggregn på förmiddagen. Och visst var det lite mulet fram på kvällen då vi skulle samlas. Det var inte toppenväder då, men jämfört med vädret årets vackra par fick utdelat så kunde det nästan inte ha varit bättre.
Det snöade nämligen igår. Det snöade, snöade och åter snöade. Det var blött och kallt och förjävligt rent utsagt :p Då kändes det lite surt att tänka på hur många tusen de lagt ut på hår, klänningar, hästar, vagnar och cabade bilar.
Men dom var vackra ändå! Vackra och med leenden! Stolta och glada och så VACKRA!
Och jag var allt lite avundsjuk!

Men imorgon flyger jag iväg mot Parga.. och jag är inte alltför bitter när jag lämnar detta snöslask för en vecka med sol, bad, mys och god mat. Det ska bli underbart! Och jag ska inte använda mina armar en sekund :D

sjukskriven

Nu har jag blivit sjukskriven. Har överansträngda leder.. fingrar, handleder, armar, armbågar.. osv.. som har lett till en inflammation.
Har jobbat 1 dag på två veckor och är sjukskriven fram till juni till att börja med. Det känns ärligt talat lite tungt. Men hellre vila än att jag sliter på det ännu mer. Så ligger det till.

hemgång


Jag kan inte jobba, händer och armar strejkar. Så nu åker jag hem till sverige, har 3 arbetsdagar kvar i maj.. Men det är som det är.  Datorn lägger jag iockså på hyllan, inga fler uppdateringar innan jag vet vad det är för fel. So long!

Min dag känns upp och ner

Inatt var jag hemma. Mina armar och händer beter sig på ett sätt dom inte har gjort förut. Den gågna natten var hemsk. Jag blev avlöst från det jag trodde skulle vara mest påfrestande för mina händer. Det hjälpte inte för väl hemma från jobbet imorse kunde jag inte ens vända blad i en tidning för att det gjorde så ont. Tillochmed det var för tungt.

Men eftersom min chef alltid är dödshård mot folk som är sjuka och man istorsett måste vara döende för att få vara hemma. Och är man inte döende så Ska man ta andra uppgifter som att hjälpa till med att koordinera, ha hand om radion, anteckna på och avstigningar och checka flyg. Det tjatar denna man om varje gång och nästan så taket lyfter.

Men då jag, som troligen den första i företagets historia, förklarar att jag inte kan jobba som vanligt pga det här o det här o det här. Men att jag hemskt gärna vill ha andra arbetsuppgifter eftersom jag inte är vanligt sjuk, utan faktiskt kan jobba. Då blir han helt ställd. Och jag får än en gång känslan av att jag är dum i huvet (han har den inverkan på folk). Och sen får jag veta att: OM man inte kan göra det man ska så har han ingen användning för en. Öhm okej? Alla gånger han skrikit folk till tårar pga dessa miljoner andra arbetsuppgifter då? Men okej. Jag är hemma. Inte mig emot.

Det krucksiga med att ha börjat jobba på skiftet, och sen gå av mitt uppe i alltihop är att min dag blir helt upp och ner.
Igår steg jag upp kl 16.00 (i tron om att jag skulle jobba natt). Men eftersom jag inte skulle det så blev det genast lite fel. För när det sen började närma sig kvällning och den tidpunkt då vanliga människor ska mysa ner sig i sängen och sova gott, ja, då var ju jag såklart klarvaken. Och att vara uppe och försöka fördriva tid då Alla sover en måndagnatt det går inte. Men jag lyckades somna, tillslut. Fick sova hela natten.. och faktiskt lite till :)

Hur många nätter jag blir hemma med mina mystiska händer vet jag inte, men med 100% betalt från dag 1 så är det väl helt ok ändå nu när jag fått ordning på dygnet :p Och på måndag åker jag ju faktiskt till GREKLAND :D

disktåg

I vår lägenhet har vi nu kommit på en ny strategi för att försöka dra lite nytta av varann.
Allt som oftast krigar vi. Men häromdagen samkörde vi i köket. Våran strategi var upplagd som så här:

Jag diskade - Christoffer Sköljde - Fredrik torkade - Niklas stoppade tillbaka i skåp och lådor.
Smart och smärtfritt! Dock har vi ett nyförvärv i huset sedan april - Christtoffer2. Vart han ska in i ledet vet jag inte riktigt? Han skulle ju iochförsig kunna stampa takten för en ännu mer effektiv diskning. För effektivt var det! och himla bra för lagandan ;)


Och jag blev kvar i norge över helgen. Och det är faktiskt tokskönt att ha lägenheten för sig själv.. trots att jag får klara mig utan disktåg.

åka hem?


Åka hem ikväll? Inte åka hem ikväll? Åka hem ikväll? Inte åka hem ikväll?? ??
JAG KAN INTE BESTÄMMA MIG!

Mina kombos åker hemöver mot dalarna kl 22 ikväll. Jag vet inte om jag ska följa med.

Mina fördelar med att Åka:

- Komma hem och umgås med lite familj o vänner
- Hämta sommarskor och kläder till utlandsresan (har inget sånt i norge)
- Köpa det nödvändiga som ska med på resan. Solkrämer, lite småplock osv.
- Huset är tomt. två åker hem, en åker till stockholm och en provspelar hela helgen. Lite trist att vara själv
- Vi har hundra kilo tvätt och det börjar bli troskris här nu. Vår tvättmaskin är kaputt. Vore bra att komma hem o få några maskiner körda

Mina fördelar med att Stanna:

- Huset är tomt. -"- Jag får en killfri helg. Vilket egentligen är skitskönt.
- Dom där hemma kanske kan plocka ihop några sommarskor åt mig?
- Kan nog skriva en liten inköpslista på det nödvändiga.
- Familjen kommer om en vecka. Så jag träffar dom snart iallafall.
- Det är paradis att bara ligga nere vid sjön här
- Helgen kommer gå för fort om jag åker hem = jobbvecka igen
- Jag kan tvätta hos tjorven o tp, hos stina och hos ronja o ida.

Hmmm :p
Nu såg jag ju att jag hade fler på att stanna :p Men ah! Det vore skönt att komma hem! Men blir en sån kortis. Är hemma vid 02.30 imorgonbitti.. hmm hmmm hmmm..

Jag ska klura vidare över en grillning hos grannarna. Troligtvis blir jag kvar. Jag är för lat :p Eller så.. aahh.. ähh!


vårkänslor


Jag lever verkligen lyxliv.
Jag har det så galet, galet bra!
Jag jobbar på ett jobb som inte känns som ett jobb. Vi har sjukt roligt och arbetspassen bara rinner förbi. Jag känner otroligt mycket pengar på att egentligen bara glassa, ha kul och umgås med folk jag gillar.
Jag är också ledig varannan vecka. Den här årstiden går det inte att få det bättre.
Förra friveckan var det gassande sol. Den här friveckan är det gassande sol. Helt underbart!
Jag har inte gjort annat än gottat mig denna veckan. God mat, shopping, uteserveringar, picknick, grillning, lekar utomhus, träning och massa massa sol.
Jag har fått betydligt fler fräknar måste jag erkänna :D

Dessutom omger jag mig av otroligt fina människor under min ledighet. Vi myser som små kattungar.
Ikväll är shoppingcentret öppet till 00.00. Så vi ska ta oss en bit mat vid 20-tiden och sen spendera lite pengar. Man vill verkligen inte vara inomhus när det är så här fint. Då vill man inte gå i affärer så nattöppet är perfa!
Just nu är jag dock inne.. :p Men väntar på att lite köttfärs ska tina så jag kan dra igång med lasagne-lagning. Första gången jag är inne idag så så dåligt samvete behöver jag nog ändå inte ha.

:)


Lite bilder,

Påväg upp till parken vid aker brygge inne i oslo.
Jag, C, Ronja och Stina

image127




Stina och C

image133




Jag och C med smörgås



image128




Grönt och fint har vi fått det

image129





Lite tjejkväll med grillning i parken också

Jag, Ida, Malin och Stin

image131






Jag

image134


























Stina och Malin

image135






Vi åt jordgubbar

Ronja

image136



Jag

image137



och Ida

image138




Nej nu sprang tiden iväg. Lasagnen nästa!
So long!



strålande dag

Gårdagen blev underbar. Brudar lunchandes i en alldeles grön och blomstrande park vid vattnet i oslo. Det blir knappast bättre.
Jag missade heller inte dagen alls. Eftersom vi struntade helt i att sova det dygnet. Det blev kalas! Då går man inte miste om något alls! :p 
Och även idag bjuder farbrorn där uppe på en strålande dag! Den har vi njutit av i fulla drag. Och nu ska vi dra oss ner till sjön för att grilla och dricka lite vin. Kvällen bjuder på festligeheter.

Hela norge kokar. Solen gassar och alla grå har smugit sig fram. Nu sprudlar vårkänslorna här. Kjempe gøy!

 

så kom maj

Jag förstår inte vart tiden tar vägen!
Mitt hemska jobb gör att den bara flyger iväg! Den första dagen på veckan känns alltid lite tung och man tror att det aldrig ska ta slut. Men vips så är man här, en timme innan sista nattens pass ska dra igång. Så har det alltså gått en vecka. Och så är man ledig igen. Och hur fort en ledig vecka går kan man inte ens uppfatta. SWWIIICCCH!
Och så kommer en jobbvecka-en frivecka-en jobbvecka.. Och så är vi i maj.MAJ! Maj är förspelet till sommaren! Det känns nästan overkligt och jag undrar vart vintern tog vägen? När våren hann dra igång? Tiden har bara rusat sin väg!
Det är farligt att leva så här. Snart är jag väl gammal och grå utan att ens ha märkt det :p

Men imorgon är det alltså dags för ännu en ledig vecka. De två första dagarna är inplanerade, resten är öppna.
Vi börjar med att som vanligt åka direkt till gymet efter jobbet. Sen ska vi unna oss ett långt bastubad. (det hinner man aldrig under jobbbveckan då det blir en snabbdusch o fort hem för frukost och sovning :)).
Sen bär det av in till oslo allihop för en heldag.
Tisdagen ska påbörjas med gymet och yoga. Och det ser ut som att det ska bli strålande solsken även då. Och vi ska ha picknick med grillning och mys. Sen till kvällningen blir det storfest. Det är nämligen den första tisdagen i månaden. Den första tisdagen i månaden går varenda kotte som jobbar på oslo airport och bor i närheten ut. Då slås klackarna i taket vill jag lova.
En riktig höjdarkväll så tycker ni brudar hemma kan göra en snabbvisit hit då. :D

Nu ska jag dra på mig jobbkläderna för sista gången på en hel vecka. Och det ska bli UNDERBART vårväder Hela veckan! Precis som förra friveckan!! Att regnet har öst ner hela denna veckan känns bara fint. Vi har jobbat och gräset har blivit grönt. Perfekt! :D