HA!

Idag är det den 28:e augusti 2009. Om två dagar (för ett år sedan) beger jag mig iväg mot Stockholm Arlanda för vidare flygning till Västafrika. Det var sista gången jag använde mina favvojeans! (och Alla har ett par favvojeans!).
Och mina har legat prydligt ihopvikta längst in i skåpet sen dess.
Eller nej okej. Det har dom inte. Mina favvojeans har hängt på min klädhängare formad som en kvinnokropp som jag fick av Erik&Karin en jul för flera år sen. Den står mitt i rummet. Och där har mina favvojeans hängt. Jag har sett dom varenda gång jag åkt hem till älvdalen. Dom har nästan kastat hånfulla leenden mot mig. En gång tog jag dom och swungade in dom i skrubben. Dock tog det bara en liten stund så hämtade jag fram dom igen.. favvotjeansen.
Och jag har faktiskt tänkt slänga dom. Tänkt att dom där kommer jag ändå aldrig att kunna använda igen.
Och att ha ett par favoritbyxor som numera fastnar under knäna känns inte särskilt nödvändigt? Så varför inte bara vinda iväg dom?
NEJ, för att dom är just favoritjeansen! (Eller "the skinny-jeans" som SATC har beskrivit för mig att det heter när man befinner sig i det stadiet då det bara finns i ens fantasier att man skulle kunna använda dom igen).
Men man slänger dom helt enkelt inte.
Och idag har det varit värt alla blickar jag slängt på mina fina gråa jeans! För idag har jag haft dom på mig!! Jag har inte bara provat dom: Jag har haft på mig dom hela dagen i skolan! HA!!
Nästan Exakt på dagen ett år senare glider dom på. Det tog mig alltså lite tid (i och för sig har mitt arbete för att dom ska passa kanske inte varit särskilt effektivt). Men nu sitter dom där. Mina fina jeans.
Jag gav mig fan på att inte köpa några nya.
Men när jag bara kunde använda klänningar och kjolar och jag hade gjort det alldeles för länge så vek jag ner mig och köpte ett par. ett par 400kronors jeans från Lager70 i sågmyra. Dom har jag använt mycket sen dess. Men inte är det några favoritjeans inte. Och det kommer dom aldrig att bli.

Man tyr sig till vissa saker och inte till andra. Precis som med människor. Vissa håller man krampaktigt om och vägrar släppa taget - och se - det kan ju ordna sig till slut :p

Nu ska jag bara se om jag kan få av mig jeansen igen  ;)

Greklandsresan

Min kära mor berättade att hennes kollega planerat en resa till Poros, då det verkade så mysigt. Och mamma som tipsat henne om den här vackra lilla ön undrade om vi hade några bilder vi kunde visa från resan vi gjorde till Poros i våras.
Jag och min lillebror klickade upp mappen över dom bilderna:

Och jag vet väl inte direkt om hennes kollega kommer att ha någon användning för dessa :p

Eller jo.. det började ju helt okej!

















Men någonstans började det spåra ur och hade jag inte vetat bättre hade jag gissat att fotografen var full. Full överallt, vart vi än gick.



(Här nedan gör jag en misslyckad GÖRGEN. Görgen är min lillebrors gamla SO-lärare.
När Görgen reste till New York härom året så fotograferade han alla sevärdheter i stan.
Men för att alla skulle veta att det var just på Görgens resa bilderna hade tagits, och att
dom inte var något vykort! Så stack Görgen fram huvudet i hörnet på vartenda foto.
Att göra en Görgen alltså!
Här är ett försök till en Görgen. Och kameran från Poros innehåller ungefär 20 liknanade.)











sen blir bilderna bara suddigare och suddigare. Från strand, hotell, ö. Allt. Ett enda virrvarr.
Och så avslutar vi filmrullen med ungefär 60 bilder i den här stilen:

   
 

Och så här fortsätter det!! Och fortsätter det!!
Jag förstår inte riktigt varför mamma inte blev så sugen på att bifoga våran semester till sin kära kollega :p



En veckas semester i den grekiska övärlden resulterade alltså i 7 (SJU!!) bilder som går att stå för

Men Mysigt hade vi iallafall!!

Min fina vän









































Värdlens finaste Johan! Som är så duktig och har förflyttat sig till Uppsala för att studera till lärare. Och vilken lärare han kommer bli sen!! Johan is the shit!! <3 <3 <3

män med katt

Jag har alltid bott där kattägare har katter som lever sitt eget lilla liv och får springa fritt utomhus.
Men nu när vi bor i ett hyreshusområde har jag upptäckt ett nytt fenomen. Och det är vuxna män som är ute och promenerar med katter i koppel. Jag har aldrig sett det förut och jag tycker det ser lika roligt ut varje gång! Stora karlar med små tunna glitterkoppel och små söta katter i andra sidan. Dom promenerar runt här bland husen varje dag. Jag undrar om dom har en liten kattklubb ihop?
Innekatter är det alltså tal om. Min granntant en trappa upp har fyra innekatter. Var av en av dom som har vägt 12,4 kg och som nu har gått ner till 9,7kg. Ett riktigt fetto. Är det typiskt slöa innekatter? Men dom två är tydligen ute och motionerar i koppel ihop.. kan inte vara så svettigt dock med tanke på kattens fettma (..och tantens fysik..).





Jag ville fota männen med glitterkoppel men jag vågar inte. Sjukt söt katt dock.
Christoffer vill ha en katt så gärna att han nästan spricker. Men då vi har en sprojlans ny soffa för alldeles för många tusen som dessutom har otroligt härliga maskor man lätt kan klösa tag i så avvaktar vi med det.
Dessutom ser inte katterna i glitterkoppel ut att ha det så himla lajbans.

what to do?


Höstpaniken har infunnit sig. Och i år är den av stor kaliber!
För första gången har jag inte en susning om vad jag ska göra! Jag har tagit på mig två dagars vikande som lärare nästa vecka. Men det är också den enda inkomstkällan jag har i sikte. Och pengar måste trilla in på kontot annars blir det problem. Men jag vet inte vart jag ska söka jobb!!?? Jag vet inte om jag vill vara kvar i mora eller om jag ska åka tillbaka till norge igen. I mora har jag boende men inget jobb. I norge har jag varken boende eller jobb men där är iaf oddsen inte högre.. även om jag inte ens försökt få jobb här hemma än.. vilket jag inte heller förstår varför jag inte försökt med det.

Men grejen är att jag inte kan hitta motivationen till att verkligen köra igång och söka jobb stenhårt - fören jag bestämt mig för vart jag vill spendera min höst.

Kan jag vara kvar i mora vore ju det bekvämt. Lite trist, men bekvämt. Norge oslo-jessheim-gardemoenområdet känns lite roligare, men det blir ju ett projekt i sig.

Och jag tror nästan att jag har bestämt mig för att börja studera i januari. Jag har alltså ungefär 4 månader på mig innan det isåfall blir dags för skolbänken. Så därför känns norgegrejen lite stor, för måste ju få till ett boende och då känns några månader en rätt kort tid. Om nu någon inte har ett tomt rum som bara står öde. Men å andra sidan är det lättare att få ett jobb i norge som bara varar just några månader. Känns som man är ohet redan som det är på svenska arbetsmarkanden.. och att komma o söka jobb på bara någon månad känns ännu lite mer oattraktivt. Så tjaa.. jaaa. jääklar jag vet inte!!

Och ju mer jag bestämmer mig för att börja plugga. Desto mer osäker blir jag!
Är sjuksköterske/barnmorskeyrket verkligen det jag vill göra?? Börjar jag idag är jag klar om 6 år. Det är ändå ganska lång tid och mycket slit för ett lågstatusyrke med skiftarbete och dåligt betalt.
Men samtidigt är det så himla många PLUS PLUS PLUS och det är något jag velat göra i så himla många år så tror att det är mitt dåliga humör och mitt velande över lag som gör att jag tänker så negativt just nu. Eller..? GAH JAG VET INTE!!

Himla himla höst när allt ska vara nystart och jag ALLTID måste börja på ny kula. Sen 2007 (studenten) har det varit samma visa: Sommaren 07: då visste jag inte heller vad jag skulle göra.. velade fram och tillbaka. Tillslut flyttade jag och christoffer tillsammans till norge. Sommaren 08: velvelvela. Sa upp mig från mitt jobb och hösten blev precis just så: alldeles öppen. Då bar det av till västafrika. Och nu: sommaren 09: HEEELT ÖPPEN.
och i år är första året då det inte känns positivt alls, Inte det minsta spännande. Jag vill ha nått på gång, jag vill ha ett jobb. Jag vill ha något att göra. Och jag är inte alls så himla säker på att jag vill börja plugga i januari. Jag kanske vill resa? eller jag kanske...
kanske.. nej oh my. Vad ska jag ta mig för??
Bestäm åt mig. Sätt mig på en buss, ett tåg, ett flyg. Besäm åt mig och skicka iväg mig så blir allt bra. Är min egen hjärna och mina egna förvirrade tankar som inte funkar. För egentligen kan jag ju tänka mig att göra precis vad som helst. Jag behöver bara en ordentlig spark där bak.


Nu går jag ut i solen för att luncha med min kärlek. Han som också befinner sig i jobbkrucks. Men han som iallfall vet att det är Mora som gäller i år. Så långt har inte jag tagit mig än.




Bullbak

Igårkväll drog jag igång ett bullbak till christoffers och jonas stora besvikelse :p

Lillebror var på besök igår och vi skulle käka middag och hyrde en film. Men mellan maten och filmen lyckades jag engagera dom i baket. Så klockan blev efter elva innan vi kunde sjunka ihop i soffan. Jag glömmer bort varenda gång hur sjuukt lång tid det tar för mig varje gång jag kommer på idéen att jag ska baka bullar. Det handlar om Många timmar! Och då har jag ändå servicen att bunkar och kavlar och kastruller diskas undan av c under bakets gång.
Men goda blev dom, vanilj och kanel. Så det var väl mödan värd :)

Sötaste lillebror poserar bakom våra nygräddade bullar!










Mums!

Mygg!

Idag tog jag sällskap med Pernilla ut på en liten power walk. Vi bestämde oss för att ta rundan runt golfbanan som brukar vara rätt fin.
Men det var nog det värsta jag har varit med om! Jag skojar inte när jag säger att våra ben var helt svarta av mygg! Jag tänkte att, "Puh skönt! Jag har iallafall långbyxor på mig!" Men tillslut fick vi lov att vända! Det gick verkligen inte och det blev bara värre och värre. Nu ser det ut som att jag har böldpest. Och långbyxorna hjälpte inte det minsta. Röda bett överallt. Rygg, händer, men framför allt Benen!

Vi hade en liten hund med oss och honom såg vi knappt i det svarta molnet av mygg. Fruktansvärt!

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen ska jag klia klia klia på alla mina bett, innan c kommer hem och säger åt mig att sluta. Men jag håller verkligen på att bli galen!!

Myggjävlar!


En bild från helgen





En bild som beskriver helgen rätt bra tycker jag :)
Christoffer, Linnea, Pernilla, Emma, Janni, Sara och Jag. Och petter på cykel.. tror jag? :p

(Bilden har jag stulit av Sara )


Crusing

Gårdagen var toppen! Otroligt många människor letade sig fram.. och nästan lika många (galet snygga) bilar!!
Hela dagen bestod egentligen av bilar.. bilar och Bilar! Det började med dragracing där jag egentligen mest stod och höll för öronen :p Sen bar det av ut på flygfältet där jänkare efter jänkare stod uppradade den ena finare än den andra. Vet inte hur många timmar jag spenderade där.. först med mamma, sen med C och tillsist med lillebror :)
Sen bar det av hem för middag innan vi tillslut intog crusingen. Så mycket vackra bilar som gled förbi! Ihop med Tom och Sandra intog vi deras Impala och i den spenderade vi nästan hela kvällen. Jag hade galet roligt hela tiden! Allt från sakta sakta crusing till att lite tyngd pressades på gaspedalen - Och satan i gatan vad bilen drog iväg! Första gången hade jag vin över hela mig :p Men sen bad jag om att bli förvarnad och gud vad roligt vi hade :)
Glada människor överallt! En riktig toppenkväll!!
Jag är otroligt nöjd med årets vecka32 :)

Och den här helgen skålade jag och C in exakt 3 år tillsammans. Minns precis hur han dök upp där framför mig i öltältet på folkets park., helgen v.32, 2006. Haha, ett otroligt romantiskt första möte!! ;) :D

Älvdalen

Igår skrev jag ett inlägg om Älvdalen och årets Musik&motor-festival.
Det började och slutade jättebra och fint men någonstans i mitten kraschade det och blev mörkt och tungt. Och hur gärna jag än ville så kunde jag inte få bort den där dystra touchen. Så jag fick helt enkelt radera inlägget.
Därför tänkte jag fatta mig kort nu med en positiv inledning och en glad avslutning. Och ingenting i mitten :)

Vecka 32 är här, hemvändarna rullar in, urälvdalingarna letar sig fram och älvdalen vaknar till liv! Igår fick vi strålande solsken och det var riktigt bra med folk ute för att vara en torsdagskväll (här)!  Vi träffades alla tjejerna, vilket är så himla roligt när alla är hemma! Och slutade tillslut på hotellet där Stefan Nykvist och ligan spelade. Sen tackade jag för mig och de andra intog Caféet. Det blev en jättemysig kväll!
Idag skiner solen ännu mer. Kommer bli en superfin helg om man får tro yr.no och på schemat står bad, beachvolley, dragkamp, mc-och-gatbilscrusing, grillning, vin, mys och klackar i taket på parken. Larz Kristerz är väl älvdalens stora stolthet och dragplåster denna afton :) Dessutom börjar jänkarna rulla in framåt tidiga kvällen!
Det kunde lika gärna ha varit söndag.. men det är bara fredag och morgondagen kommer bli Ännu bättre! Ser verkligen fram emot den här helgen! Tjejerna är på plats, christoffer sluter upp i eftermiddag, erik&karin är här, mamma ska med ut på galej (förvisso säger hon fortfarande nej men jag tror att hon ska gå att övertygas ;) Och överhuvudtaget är stämningen här alldeles Jättebra!
Så himla roligt!
Nu ska jag bege mig ut i det finfina vädret igen för en toppendag!!

Att ta egna beslut!


Det känns så skönt att jag får vara med och ta avgröande beslut här hemma ;)
Min pojkvän ropade precis från köket:

- Maja, vill du ha gräddsås eller brunsås?
* Brunsås!
- Njaa.. eehh.. tycker du..?
* Okej, gräddsås då?
- Bra val!

Smart sätt att iaf försöka lura folk att dom gör sina egna, aktiva, val!
Är kanske därför vi aldrig bråkar? Jag tror att jag bestämmer allt fast egentligen är det kanske han som bestämmer allt? Hmm! ;) (Fast egentligen är det nog tvärrtom.. :)

Frukt <3

Frukt och bär måste vara det absolut godaste som finns. Dessutom känner jag mig så himla mycket gladare och fräschare efter en skål med fruktbitar än efter att ha ätit  en skål chips! Men Varför måste det vara så dyrt??
Grönsaker, frukt och bär är ju så bra för oss också.. därför borde det vara billigare att köpa. Att man sätter extra skatt på godis, chips och annat fett eller sött kan jag tycka är bra.. i norge var det sockerskatt på godiset så det hörde inte direkt till vanligheterna att man stoppade i en chokladbit i korgen. Men om man nu lägger skatt på sånt som Inte är bra, då borde man ju kunna dra av några procent på det som faktikst Är bra? Eller är jag helt ute och cyklar nu?

C är förkyld och hängig så jag kilade iväg till affären för att köpa lite frukt till en uppiggande sallad; 2 bananer, 2 äpplen, 2 apelsiner, 2 nektariner + en liten ask physalis = 60 SPÄNN!
Det är t.o.m dyrare än att gå och handla en pizzza+dricka! Då är det klart att det finns folk som tar det alternativet istället. Varför välja ett dyrare alternativ när man ändå står sig längre på det billigare?
Nu är jag inget fan av varesig pizza eller annan snabbrestaurang-mat, men jag förstår inte hur man kan sätta ett så dyrt pris på grönsaker och frukt när det är ett sånt himla snack om att västvärldens befolkning blir tjockare och tjockare. Det är klart att vi blir det när Nyttigt=dyrt. Ta bort skatt och moms och tillägg och allt vad det nu är på mat och saker som får oss att må bra! Jag tror dessutom att staten i längden skulle tjäna på att betala ut gym/aktivitets-kort till var och en i Sverige. För då skulle det få så många fler människor att må så himla mycket bättre. Och inte bara för att det skulle få fler människor att röra på sig och träna på gymet, det skulle också hjälpa människor med den sociala biten. Människor som kanske inte tar sig ut så ofta, som kanske inte skulle lägga sina sjukpengar/sitt socialbidrag/sina pensions pengar/ sitt studiebidrag/eller vad det nu kan vara, på ett aktivitetskort, skulle kanske få sig en liten knuff i rätt riktining och ge sig ut bland folk igen. Få igång ett socialt liv med lite rörelse och träning. Och vips slipper vi lägga så sjukt mycket skattepengar på människor som mår dåligt. För den gruppen tror jag skulle minska markant.
Och då kan vi ju sänka priset på frukt&grönt. Och vips har även jag råd att käka banan. Trots att jag är "mellan två jobb" ;)

För bättre än träning, rörelse, frukt, grönsaker och ett socialt liv - finns det väl ingen medicin som är??

sommar

Sommar Sommar Sommar!
Juni, juli och nu augusti. Jag har varit ledig hela sommaren! Och så otroligt skönt jag har haft det. Sommaren inleddes med en toppenvecka på den grekiska lilla ön Poros. Där åt jag himelskt gott, badade, solade och njöt i fulla drag under en hel vecka ihop med mor, far och lillebror. En perfekt start på sommaren :)
Sedan dess har jag myst ända ut i fingerspetsarna med att verkligen bara vara! Har det varit fint väder har jag badat, legat på stranden och ätit jordgubbar. Har regnet stått som spön i backen har jag myst inomhus utan minsta lilla tanke på att ge mig ut och trotsa något oväder. Det behöver man nämligen inte när det är sommar och ledigt!
Jag har spenderat tre veckor i dalslands djupaste skogar. Och där har jag BADAT för vilket väder vi fick!! Några 27 grader har det nog aldrig mätts upp i någon av dom där fjällsjöarna.. men den här sommaren! Mmm.. så underbart. Jag och min mamma är nog ungefär lika frusna, vi ligger hellre på bryggan än i vattnet. Men den här sommaren har vi verkligen badat! Inte doppat oss.. inte tvingat oss i för att kyla ner oss.. Nej, vi har badat! Vi har legat i vattnet och sprattlat med benen. Vi har simmat mellan bryggorna. Ingen vanlig syn annars! Men ack så underbart skönt!
Den svenska delen av släkten var på plats vilket alltid är lika mysigt. Precis som en riktig perjöns-sommar ska vara! :)
I vänersborg, göteborg och östersund har plånboken fått öppna sig för shopping (och hiiimelsk koriansk mat, visst daddy :)
Farfar och kusiner i Lycksele fick sig ett besök och där kikade vi in myskoxar, älgar och rutchkanor med de små. En riktigt mysig vecka!
Stockholm kollade vi in förra veckan. Jag och C kombinerade lite kärlek och firande av vår 3års dag med att stå som förstummade vid slussen tittandes på pride-paraden. Vilken pompa och ståt! Så mycket glada människor! Det var riktigt riktigt roligt att få se :) Sen kikade vi in Gynning och Berg på grönan och ägnade en solig dag åt att åka båt i skärgården. En toppenhelg även denna!
Och på torsdag droppar älvdalingarna hem och det är dags för musik&motor-festival i älv. Det ska bli jättekul, jag hoppas på strålande sol, mycket grillat, vin, bilar, buller och vackra vänner.

Sen får hösten komma. Då jag snuvades på vintern i fjol längtar jag som en tok efter det vita, vackra, kalla!!! Fantastiskt! :)

Back on track!

Mina inlägg har inte bara börjat sinat.. dom har helt torkat ut vid det här laget.
För att jag ska kunna skriva måste orden forsa fram och det var mååånader sen dom gjorde det. Jag tror afrika sög musten ur mig :p
Men nu är jag tillbaka på banan igen! Jag har varit riktigt sugen på att ta upp bloggen igen men något har hållt emot. Men idag damp min nya laptop ner på posten så nu sitter jag har med en skönhet på 10,1" knäet. (Samsung N120)


























Jag har aldrig varit prylkåt.. kan inte minnas att jag någonsin önskat mig en egen dator, tv eller gameboy- sånt jag vet brukar finnas med på de lite yngres önskelistor :) På min önskelista stod det däremot:
* En ny hamster (jag avverkade 4st)
* Seamonkeys (pulver/kristaller jag hällde ihop i en plastskål som inom ett par dagar bildade små räkor)
* Hoppande bönor (som efter ett år skulle utvecklas till en fjäril??)
* Indiska svampar (Minns ni dom?? Dom där läskiga mannet-liknande slemhögarna man hade i en glasslåda och matade med the - som dessutom förökade sig var 7e dag?)

Listan kan göras lång! Och när jag tänker på det kanske mina föräldrar hade föredragit att jag önskade mig en liten tv till flickrummet ;)

Men nu är jag alltså där! Jag har pungat ut mina tusenlappar och fått en liten dator. En riktigt gullig liten dator! Är så nöjd att jag riktigt pöser över. Kan inte tänka mig att göra något annat än att sitta och skriva på den :D (och ja.. tangentbordet på Samsungs minidatorer är faktiskt riktigt skönt! :D