En riktig jul


Det blev kanske ingen riktig jul i år.. iallafall ingen vanlig jul. Men jag antar att man ska ha det så här i bland och det blev ändå helt okej :)

Min julafton började på jobbet när klockan slog 00.00 och alla började skrika GOD JUL och sjunga julsånger över kom-radion. Natten flöt på bra och kantades av något nostalgiskt rosaglittrande skimmer som jag alltid känner i hjärtat när det är juuul!
Klockan sju på julaftonsmorgon slutade jag jobba och så åkte vi hem. Åt en mysig julfrukost (..smörgås med kaviar och ett glas mjölk..) men med tända ljus och det där rosa skimmret. Sen ringde jag och väckte min familj. Kände att jag fick lov att säga god jul nu för när jag skulle vakna igen så var ju julen nästan över. Och på julafton måste man gå upp tidigt på morgonen. Så är det bara :)
Vi kröp ner i sängen vid niotiden och somnade direkt. Ska jag sova optimalt så ska det vara mellan 08.00-17.00. Det gick inte riktigt. 13.30 var jag klarvaken! Det går verkligen inte att sova när det är jul! Hela kroppen pirrar och man är alldeles till sig.. eller jag är alldeles till mig iallafall :)
Så jag smög upp, tände lite ljus och gjorde iordning lite julfrukost till c.. Kanske inte den nyttigaste, men tja.. det var ju jul! Sen smög jag upp till sovrummet med en bricka med tända ljus, bullar, varm chocklad och chockadtomtar. Mums så gott!

Sen blev det julklappsbyte! :D Förvisso ett paket var men ändå! ;D
Jag fick två biljetter till en musikal med tillhörande restaurangbesök! Blir rivierans guldgossar på circus i stockholm! Ahh, var precis det jag önskade mig så jag blev helnöjd! Vi var på en annan musikal i stockholm förra hösten och tyckte det var så mysigt så tar upp det lite då och då.. och nu dök det upp i julklappen! :D

Av mig fick han en flickväns-fri helg.. :p Så han ska få åka ner till göteborg den 25-27 juli och bo på hotell. Hade stoppat ner ett presentkort på systembolaget som ENBART för anvdändas till den helgen. Och så två sittplatsbiljetter till iron maidens konsert på ullevi. Det kan han då gott behöva pojkvasken!

Sen rullade julafton på med massa mys och gos och julmusik. Julmiddagen bestod av pasta och köttfärssås :p Och sen bar det av på jobb! Vi fick julklappar av chefen (varsinn pläd) och julmat till lunch! MUMS MUMS! :D
Och så hade alla det där glittrande skimmret över sig :)

Kanske ingen riktig jul. Men det blev bra ändå!

irritation


Egentligen hade jag tänkt skriva ett trevligt inlägg om julen. Men jag sparar det tills senare.
För imorse stördes min planering. Och det avskyr jag. Vi har jobbat julafton och det känns piss. Men eftersom vi ändå tjänar nästan 400 kr i timmen både julnatten och juldagsnatten så kändes det ändå lite mer ok. Men imorse innan vi gick från jobbet fick vi veta att jag o c, plus 2 andra inte behövdes ikväll eftersom det var så lugnt (vi är de som börjat senast o inte fått fast än). Alltså börjar vi inte igen fören onsdag natt. Och den dubbla lönen är skitsamma för den rök ju ändå nu då vi blev av med en hel jobbnatt.
Jag hade kunnat fira jul hemma och inte åka ner fören på onsdag! Men dom säger inte ett knyst fören nu! Så himla elakt! Jag hade hunnit med både julafton och juldag hemma. åååh jag blir så arg! Nu förlorar jag pengar, får fel på dygnsrytmen, missar julen, och allt känns allmänt skit. Pga en endaste dag.. jag vet.
Men är på pisshumör sen innan o då gör inte det här saken bättre. Jag förlorar flera tusen pga det här! Skitjobb! Varför kan dom inte hålla en bättre uppdaterad? Dom har vetat hurlängesomhelst att det ska vara så här, vi har t o m frågat! Men icke! Och vad ska vi roa oss med nu? Det blir ett glapp i veckan.. Ska man vara uppe o hålla låda hela natten nu? Eller ställa om dygnet o vakna vid 05.00 på onsdag o så blir hela jobbnatten skitjobbig? Nej usch! Jag hatar sånt här!! Jag hade kunnat vara hemma nu!! Piss piss piss!

Morgonkvällsmys

Den här veckan har jag varit som en solstråle varevigaste morgon! :P Upp som en sol mellan klockan 4.30 och 6.30. Men dessvärre också ned som en pannkaka vid 20.00 på kvällarna :p Igår var inget undantag. Jag skulle upp och jobba på dagis vid sjutiden och var lite nervös över att jag skulle vara helt slut efersom jag i vanliga fall jobbar natt. Icke! Jag vaknade ett par timmar tidigare och mös på i köket med musik the och rostat bröd. Passade på med en sån frukost då jag visste att jag skulle hinna med en gröt-frukost innan jobbet ändå :) Men så somnade jag också klockan 20.00 igårkväll. Som alla andra kvällar.

På jobbveckorna sovar jag bort dagarna och jobbar på nätterna. Och nu på de lediga vaknar jag i ottan och somnar innan kvällen tagit fart ordentligt! Men vi har kommit på ett botemedel för att inte bli av med myskvällar helt och hållet! För är faktiskt dom som saknas mest när det jobbas natt, iallafall i mitt fall. För då ska man packa på sig arbetskläder och åka iväg vid samma tid som man egentligen vill mysa ner sig framför tvn och bara ha det gott. Och när jag sover som en julegris trots ledighet så blir det aldrig kvällsmys!
Så därför har vi börjat med morgonkvällsmys! Vi låtsas att det är kväll.. fast det är morgon! Perfekt!
Imorse vid sextiden bunkrade vi upp i tvsofffan (datasoffan.. vi har ingen tv :p), gjorde upp en brasa, satte igång tvn (datorn) och bunkrade upp med cola (i mitt fall the eftersom cola sticks), och lion-chocklad! haha, trodde aldrig att jag skulle hitta mig själv mumsandes på en chockladbit klockan sex på morgonen! (Jag hoppas också för vår hälsas skull att det inte blir en rutin) :) Men mysigt var det! VI tände ljus och hade det skönt under täcke och filtar! Och kolsvart var det ute, precis som på kvällen!
Att det sen ljusnade och vi skulle ta tag i dagen istället för att krypa till kojjs gjorde bara det extra skönt. Då fanns det ingen stress (som jag alltid känner på kvällarna) att jag måstehinnasova-jagmåstehinnasova!!
Mmm :) så det kan jag rekomendera! Mysiga morgonkvällsstunder i vintermörkret! En riktig fullträff! :D

kaffe och iskyla

Igår blev det en toppendag tillsammans med grabbarna grus på stan. Jag kikade mest och handlade inget. Men var väldigt faschinerad över deras shopping :p Där var det inga funderingar inte! haha :p Lönen hade kommit in på kontot och de mös på där mellan hyllorna :p "Nu ska jag bränna 8000. Kolla!" :p Ja.. så kan man ju också göra med sina pengar. Önskar att jag inte var så snål ;) :P
Dagen rullade på, det blev veckans överraskning till middag. Sen iväg till en ishall för bortamatch i oslo. Jag tänkte verkligen inte följa med. För jag var ofantligt trött. Ögonen ville verkligen inte hålla sig öppna. Men eftersom klockan inte slagit mer än 18.30 så insåg jag att jag behövde klä på mig, följa med och vakna till liv. Annars hade jag dött på fläcken.. och troligtvis vaknat rätt tidigt imorse :p Så jag packade på mig överdragskläder och vi begav oss iväg på match. Min strategi var dock inte helt genomtänkt. För jag blev inte piggare av att komma till ishallen. Jag somnade.. på läktaren. Mitt bland allt folk. Gång på gång på gång. Klockan tickade iväg och jag insång att nu måste jag skärpa mig. Så vad gör jag? Jag köper en kaffe! Jag är livrädd för kaffe! För allt koffein överhuvudtaget! Jag vågar istortsett inte dricka varesig kaffe eller the efter frukost eftersom jag är helt bombsäker på att det vid intag senare än så under dagen kommer förstöra den kommande nattens sömn! Så en kopp kl 20 på kvällen tog emot. Det gjorde nästan ont i hjärtat. Men det var min enda utväg :p Och efter det vaknade jag till.. jag vet inte om det var på grund av kaffet i sig eller om jag helt enkelt fick igång kroppen igen på bara rädsla av det jag gjort! :p
Men piggare blev jag och resten av matchen kunde jag se.
Väl hemma såg vi slutet på en film och sen var det sängen som gällde. Jag somnade sött trots kaffet! :D

Och imorse vaknade jag i lagom tid vid 7.30. Utvilad och pigg. Men till en otrolig iskyla! Jag öppnade nämligen ballkongdörren i vårt sovrum igårkväll för att vädra men glömde stänga den! Egentligen var det superskönt eftersom jag hade det varmt och gott under täcket. Men det var inte så vidarevärst skönt att sträcka sig efter klockan eller gå upp. Och vattnet i min flaska hade en stor isklump i sig :p Men man kom igång iallafall!
Det värsta har jag dock att vänta! C tillåter mig nämligen inte att vädra mer än en liten stund åt gången.. "eftersom det blir så kallt!!!" Så jag inser att det här inte kommer vara så populärt! :P Men än sover han som en julegris så jag jag tänkte njuta av lugnet innan stormen med en kopp the (medan klockan tillåter :)) och lite gröt. Är hungrig som en varg :)

perfekt natt


Inte behövde jag oroa mig inte! :D
Jag somnade vid halv två, sov till kl sex (c vaknade fyra :p) Pigg och fräsch! Sex är jättelagomt att vakna! Inte för tidigt och inte för sent :) Perfekt! Nu är jag pigg som en lärka! Får väl se hur fräsch jag är ikväll dock.. :p
Nu är det frulle som gäller! Sen hade jag tänkt göra oslo. Men det blev genast nedröstat.. så vi får väl se vad som ska hittas på :) Ikea kanske? Det hade varit galet skojj! :D Det var en bra idé! Tänk vad kreativ man är så här dags! ;D

mitt livs längsta snooz


Den inträffade idag. Och den kommer jag få sota för i natt.
Vi gick nämligen av skiftet kl 7.30 i morse.
Vid 9.30 somnade jag och klockan var inställd på 12.00. Gick vi upp då? Nej.
Vilket var jättedumt eftersom det är idag vi ska ställa om dygnet. Så kommer jag kunna somna ikväll? Nej. Vi snoozade nämligen till kl 18.00 !! Det är sex timmar!! Var nionde minut i sex timmar ringde den satans klockan! Gick vi upp? Nej! Åh. jag har gjort så här förut! Efter olyckan sov jag till kl 17, var hemma när c gick till jobbet.. gick och la mig vid elva, halvtolv. Sov till kl 02.00 Sen var jag KLARVAKEN resten av natten! Det är inte kul! Helst inte när jobb väntar redan på onsdag.. eventuellt torsdag. Då kommer man ju vara lagomt fräsch kl sju på morgonen om man inte lyckats vända tillbaka. Usch och fy! Men ska gå upp tidigt imorgon.. oavsett. Men så sa jag iofs i dag också.. :p

stockholm vs. oslo


Jag måste erkänna att jag trivs himla bra i lillebror norge. Men samtidigt så blev jag himla sugen på storebrors huvudstad: stockholm. Där bor dessutom alla brudarna :p :) Jag vet också att c är överdrivet sugen på att flytta hem från norge, och att stockholm, där hela syskonskaran bor, är ett hett alternativ. Därför kliar det lite i fingrarna nu när H har övergett lägenheten för sin käresta :p Den är alltså till vår förfogenhet igen :p Det lät också som att det eventuellt går att förlänga ett år till.. och isåfall slår vi till! :p Då lämnar vi oslo och åker dit! Så får vi helt enkelt återvända hit sen, för norge står kvar. Och där är det inga svårigheter att ta sig in igen :p Ett år i stockholm ska man nog klara av. Lika bra att passa på när man ändå har en lägenhet. Så har man gjort det sen och behöver aldrig mer åka dit igen! ;)
Ska dela mina funderingar med min man ikväll.
Och ikväll är det sista natten. Sen är vi lediga 4 dagar. Så skönt. Sen blir det hemgång den 31a. Inte långt kvar nu! Göttans :D

(forts..) A 380!!

Vi fick inte gå in.. det fick resten av flygplatsen.. för vi "måå jobba" :p Den har vi aldrig hört våran boss säga förr ;D

MEN vad häfig den var att bara se!! Helt enorm! Stora DK:n har vi alltid tyckt varit gigantisk. Och det är den! Massa massa fotöljer med dubbla gångar och undervåning med toaletter. Men DK:n skulle få plats i 3 80!!
Den stod där på militärfältet och bara vällde ut. Riktigt fet! inte så lång, men fet!!
Så fränt!! Det är helt sjukt att ett sånt plan kan lyfta :p Åh vad häftigt!! Det finns sviter o allting i den :p


Här är bla ett par bilder på de vaaanliga sittplatserna.. Verkar inte vara några problem att få sträcka på benen iaf :p



image108







image109



image110



image111



image112





image113

image114

Inga problem för benen.. nej.. :p

image115


image116


Nu ska jag bli pilot!! Och så ska jag få upp det där monstret i luften!! :D

Airbus A380 :D

Idag har en airbus A380 landat på flygplatsen! :P
Ska bli galet roligt att åka till jobbet ikväll och få kolla in den! SÅ jääävla häftigt!! :D

Vi flyttar :D:D

Den 15e januari går flyttlasset!! Som jag har längtat! :D
Bort från de här hemska fångvaktarna! För här har det inte spelat någon roll hur mycket man skrubbat och fiffat och donat. Även om man har kunnat spegla sig i bänken har det inte varit bra nog. Hemska människor.
Det ska bli så skönt! Det ska bli så skönt att inte behöva bo med några som inte kan engelska, vilket innebär att man bor med några som man överhuvudtaget inte kan föra en dialog med! Jag har bott 4 månader med dessa människor och det är inte många fraser vi har utbytt.
Vi ska flytta närmare jobbet, in i civilisationen. Tillsammans med Fredrik och Niklas. Fyra sovrum. Ett stort vardagsrum med vedspis och matbord. Kök och toalett. Massa förvaringsutrymmen. Snedtak och allt är i trä. Som en fjällstuga nästan.
Mysigt är det! Och bra känns det! Och skönt ska det bli! Så f r o m den 15e januari kan jag ta emot besök. Det har inte gått i det här fängelset förut :p Och vi har ju t o m ett gästrum! höhö :p

facebook

Det är helt galet egentligen hur mycket som händer i människors liv!
Var inte alls länge sen jag rännde runt på spanskakurser med fröken D. Sen vipps fångades hon av en dansk och flyttade till danmark. Var det förra hösten? Njae, måste ha varit hösten innan dess? Nej jag vet inte? Ah.
Hursom: Sen dök facebook upp. Facebook där man kan hitta varendaste liten människa. Utom mami och papi. Men det står nog inte på fören dom är där dom med :)
Hursom: (igen.. :P) Så hittar jag igen fröken D! Gud så roligt! Lägger till och skriver ett litet meddelande. Är jättenyfiken på hur hon har det i livet. Men vilken chock jag får! Tjejen har blivit tvåbarnmor!! Den var jag inte beredd på någonstans! :p För mindre än 4 veckor sen hade en liten guldklimp dimpt (heter det så?) ner. En liten kille, en liten phillipe.
Det gick i en sån rasande fart när hon flyttade i början av hösten "Jagträffadeenkilleisommrasochnuflyttarjagtilldanmarktillhonomochhansbarn-hejdå!" - och sen var hon borta! Vipps! Byter skola, byter liv, byter allt! Så häftigt egentligen! :) Bara pang bom! Mitt i terminen! haha, tänk om man hade hälften av det krutet :P

Men vad dålig jag känner mig som håller mig så illa uppdaterad. Vipps har man missat en hel graviditet! Illailla, jag ska bli bättre! Jag ska hålla mig uppdaterad på alla och allt, alltid! :P
Jag ska inte missa en enda bebis, nytt jobb eller husköp! (har vi verkligen blivit så gamla?)
Stenkoll ska jag ha! Så där får jag väl ta hjälp av facebook ;)

dåligt humör

Idag har jag åkt på mitt dåliga humör. Min energi har varit lika med noll. Varken dagens julkalender, pepparkaksbakning eller julmusiken hjälpte.
Är trött, alldeles jättetrött. Och fruktansvärt irriterad på mina öron. Än en gång har jag gett mig i kast med att ta hål i dom (för ett antal veckor sen) allt har gått som en smäck! När jag tog mina två första fick jag kämpa som ett djur. Så var så stolt över den här omgången. Men icke! Det är dock inte själva hålen som krånglar.. utan något bredvid..? jag vet inte alls vad det är men det är inte vackert. Igår när jag upptäckte det så trodde jag att det tagit över pluppen på örhänge nr 2. Det är som en böld nämligen. Men pluppen gick att trixa bort.. den var inte fastväxt.. bölden hade bara vällt öööver pluppen.. uhhh.. så läskigt. Jag vet inte vad jag ska göra? Jag vill inte ta ut örhänget? Jag vill så gärna gärna ha det! Men då kommer det väl sluta med ett amputerat öra istället..
Äckelpäckelusch. Jag tänker tvätta tvätta tvätta med koksalt tills på fredag.. och har det inte blivit bättre då får jag väl knata upp på apoteket och höra om dom har något man kan ha på.. eller om dom kanske tycker att den ska ut helt o hållet. sånt borde dom väl kunna? För till farbror doktorn har jag inte råd att gå igen. Var där i måndags (är en lång historia, tar den senare) efter krocken och min arbetsgivare verkar vrång när det kommer till att betala det. men vi får se. Jag ska fajtas till jag får det betalt iallafall.

Nu ska jag laga lite köttfärsås. Och sen blir det dusch.. måste se respektabel ut för ska på en lägenhetsvisning lite senare. Och då måste jag vara trevlig också.. hur ska detta gå?
Dessutom mår jag illa.. åt kolosalt mycket pepparkaksdeg. Ännu en anledning till att jag skulle ha legat kvar i sängen ;)