Här sitter jag och skelar..

Ja det är sant.
Idag var jag hos optikern för att göra en liten justering på mina linser. Jag gör det ungefär var 3e vecka. Jag blir aldrig nöjd. Det beror tydligen på att jag ligger precis på gränsen, jag har för litet synfel för att det ska gå att hitta en matchande lins. Men jag har för stort synfel för att vara utan. Då är det mina glasögon som gäller men dom kan jag inte riktigt bli sams med. Så jag kör oftast utan.
Men idag bytte jag alltså ut mina linser. Och till på köpet fick jag med mig hem massa övningar. Ögonövningar. Jag är nämligen SKELÖGD! Jag vet inte om hon kallade mig det för att dom var trötta på att jag ränner där jämt eller om optikern helt enkelt har upptäckt att jag är vindögd efter sisådär 22 år!!

Så nu sitter jag här med mina skelande ögon och gör mina övningar. För jag fick nämligen veta att: "Gör du dom inte kommer det bli värre då muskeln förslappas. och du måste alltid ha linser eller glasögon på!" Så ja. Nu är det väl det som gäller.
Det här är sista chansen för mig att hitta rätt linser. Nästa tillfälle blir om synen blir sämre, men det har den ju inte blivit dom senaste 7 åren så det blir den nog inte inom en snar framtid heller. Så nu ska jag låtsas att linserna är perfekta för mina glasögon ligger så himla bra i fodralet som dom gör.

Inget ont om glasögonbärande människor, men det är hemskt svårt för mig att motivera mig till att använda dom då jag nästan ser bättre utan (det är brytningsfel och översynthet.. och nu skelningen dom ska korrigera). Men då är det lättare att bara sätta i ett par linser på morgongen och inte låtsas om det.
Ungefär som att använda tampong ;)

Nu kikar vi Idol jag och min svåger Daniel.
Christoffer spelar match och kommer hem inatt och Daniel är stand in och ska sova över här.
Vi dricker the, äter jordnötter och har det mys. Sånt är bra:)

Lördag

Lördagen kom med ett SWUUUNG!! Vart tog veckan vägen?
Jag och lillebror håller på att tillaga en väldigt sen lunch och sen bär det av ut i svampskogen! Mamma är taggad till tänderna! "det känns som vi ska på JAKT!" :P Förra turen blev det inte så många svampar i våran korg, men idag så! Nu jäklar! :)

Vad resten av dagen bjuder på vet jag inte, förra lördagen blev det den roligaste festen på jättelänge! Gud vad roligt jag hade, en riktig toppenkväll. Så mycket dans och skratt och fulerier var det länge sen jag upplevde. Och mitt leende var från öra till öra hela kvällen :D

Om det blir party ikväll återstår att se.
Först och främst ska jag plocka svamp!


"Efterlyst"

Om en liten stund börjar Efterlyst och jag har sett fram emot det flera dagar då jag antar att det kommer handla en hel del om Linda Chen-mordet. Man skulle tydligen få se hela klippet med Mats Alm och jag har hört så mycket snack om det att jag bara måste se det. Överhuvutaget är jag väldigt faschinerad av det här mordet. Eller inte just mordet men allt som händer runt omkring med hennes sambo. Det känns helt galet allting.. skulle vilja förstå hur det rör sig där uppe.. Allra helst ang. den här bilturen han tog aftonbladets reporter på - samma väg som han åkte med Linda Chen innan (efter?) han slog ihjäl henne? Eller det här med bröllopsmaten? Han hade inte beställt någon och det borde ju ske i ganska god tid innan ett bröllop/en fest? Så var det lplanerat sen en tid? Och massa massa annat.. Eller är det inte ens han? Går det ens ihop att det skulle kunna vara någon annan? Jag kan erkänna att jag redan har dömt honom. Och jag tycker att det är så läskigt att det kommer så nära, hon hittades i bjurs liksom!

MEN nu har jag en känsla av att kvällens Efterlyst kommer innehålla något mer :p
Rånet imorse.. jag har inte träffat någon idag som inte nämnt det här. Och alla är lika stumma. Det är så häftigt. Vilken jäkla grej!
Småtjuvar har jag ingenting för. Människor som snattar, rånar folk på stan, eller gör ett påtänt försök och skjuter vilt omkring sig på ett litet postkontor. Vadsomhelst i den stilen. Det är så litet och fjuttigt och idiotiskt. Men en sån här kupp. Dom kan tydligen ha fått med sig en miljard??!! Det känns så genomtänkt och smart och jag är ruskigt impad. Lyckas man med sånt här (om dom nu inte åker fast) så är man tametusan värd det. Vilken grej. Ska bli spännande att se vad GW har att säga :p


________________________________
Nej nu har jag ändrat mig. Nu tror jag det är bror-Chen istället!


har stenen börjat rulla..?


Nu är jag hemma igen och det gick bra.. tror jag. Jag vet iochförsig inte om jag blev så mycket klokare.. Men läkaren trodde sig veta vad det kunde vara men ville ha ett andra utlåtande så nu ska jag vänta på kallelse till reumatologen i falun. Jag hoppas att stenen kan börja rulla nu så jag så småningom ska kunna bli av med den här hemska värken!
Jag vill ha en mirakelkur!

dags för doktorn


Om en halvtimme ska jag träffa en ny doktor då jag än en gång ska få mina armar/handleder undersökta och förhoppningsvis är det början på att jag kan bli av med den här värken. Är så trött på den!!
Nu har jag iofs inte haft ont på säkert en vecka, men den kommer och går och nu är det 1,5 år sen det började. Och att jag är LESS är en underdrift.

Annars vet jag inte riktigt vad min dag kommer att bjuda på. Inget jobb idag vad jag vet. Solen skiner iallafall så kan nog bli en bra dag :)

Dags att knata. Kanske kommer jag hem med en diagnos.. ;)

 


Förlänger sommaren lite


Egentligen längtar hela jag efter vintern nu. Den riktiga vintern där solen går ner nästan innan den gått upp och det ligger metertjock, fluffig snö på marken och alla träd och hustak är klädda i vitt.
Jag älskar att vara ute och träna på vintern, ta en power walk och känna den kalla luften och det krasande ljudet under fötterna. Myskvällarna med tända ljus inne. Alla stearinljus, öppna spisen.. Mmm :)

Jag blev ju lite snuvad på förra vintern. Första halvan av den tillbringade jag i 45gradig hetta. Överhuvudtaget har det senaste året bestått av ganska mycket sol, 4 månader i Ghana, 2 veckor i Thailand, 1 vecka i Grekland och nu 1 vecka i Egypten!

Men det ska bli riktigt riktigt skönt! För den svenska sommaren kom och gick ganska snabbt.. Jag vet inte riktigt vart den tog vägen? :) Därför känns det ganska skönt nu att ladda upp batterierna med sol, bad, god mat och massa massa mys i Egypten innan vi går in i oktober/november och vi närmar oss vintern. För hur underbart fin och härlig jag än tycker att vintern är, så är den brutalt lång. Lite föör lång till och med :)
Därför ser jag fram emot den här resan väldigt mycket. Vem vet när det blir nästa gång förresten? Får jag som jag vill är jag fattig student från och med januari. Och då kanske det varken finns tid eller pengar för några fler semesterupptåg på ett tag. Vi får se :)

två bilder på hotellet/poolen,från
fritidsresor





GÖTT ska det bli! Om två veckor (6/10) bär det av. SKönt skönt SKÖNT!!! :D :D



skogen nästa!


Jag kom hem från en walkoffat tillsammans med lillebror för en stund sen. Vi gick otroligt ojämnt :p
Först envisades han med att gå två meter bakom mig och tjura. Efter en stund ångrade han sig, fick upp ångan och gick istället två meter Framför mig. Så där turades vi om. Kan inte påstå att vi drog speciellt stor nytta av varandras sällskap :p

Nu bär det snart av upp till Rämma där jag och mamma o pappa ska gå på trattkantarell-jakt! Hoppas på att ramla in i en ordentlig guldgruva :)

Sen blir det hembakt pizza ikväll och efter det bär det av ut på galej. Ska dricka lite vin ihop med krille och snacka massa strunt, och sen ska det alltså bli bunkris :D

Nu svampplock!!

så kom helgen


Fredagskvällen är här och jag ligger utslagen hemma i älvdalen. Är ruskigt trött, och hela min familj går runt som zombies så man blir inte direkt uppiggad av varandra. Jag tror att det är dags att stupa ner i soffan framför tvn snart.

Min dag har förvisso inte varit jätteansträngande. Hade bara lektioner mellan kl 8-11.20 så jag kan inte påstå att jag slitit ut mig.. vi myste dessutom mest på dagens lektioner. Mina gullungar! Älvdalens högstadieelever is the shit :)
Men ändå har jag gått in i någon fredags-psykos som alltid tycks infinna sig. Aldrig kan jag vara pigg snygg och fräsch och känna för att slå klackara i taket en fredagskväll. Det jag drömmer om (och ägnar mig åt) dessa kvällar är att krypa ner under ett stort varmt täcke i soffan och sen slötitta mig igenom mer eller mindre ytlig underhållning på tvn. Och vi får heller inte glömma Domus-godiset. Det är ett måste och ingenting man kan räkna bort en sån här kväll.
Till den kategorin hör också middagen som även denna fredag (och varje fredag sen jag slutade med bröstmjölk och övergick till fast föda: bestod utav Veckans överraskning!!

Imorgon står lite övningskörning på schemat. Troligtvis kommer det inte att bli av,det blir det aldrig och nu har jag klarat mig i snart 22 år utan att behöva sätta mig bakom ratten. Men det är väl på tiden att jag försöker mig på körkortet. Står väl inte på fören jag är för gammal annars.
Jag ska också ta mig an lite städning hos mormor, hon får peka och jag dammsuga. Sen blir det Eventuellt lite festligheter till kvällen, där är inte heller något bestämt men det bjuds på party i Bunkris! Jag har aldrig varit där så får väl inte skratta åt det hela men det känns knäppt att bege sig till Bunkris för att gå ut och roa sig :)
Men vi får väl se! Håller tummarna för att saralotta ska hänga med, isåfall blir jag nog lite mer pepp. Är på tiden för en utgång nu :)


Soffmys nästa!

 


Min minidator

Nu när jag haft min lilla bärbara dator ett tag måste jag bara berätta hur mycket jag tycker om den. Jag hade inte tänkt köpa någon dator men den här är verkligen perfekt. Den väger ingenting, jag får med mig den precis överallt.. den tar absolut ingen plats alls.. varken i knäet eller i väskan :p 10,1" skärm men med nästan normalstora tangenter så det går väldigt bra att skriva på den.

Jag är jättenöjd med min minidator. Jag betalade 5000 kr för den. Hade tänkt mig att betala 3-4000 men då den här har mycket bättre batteritid än många andra små (10 timmar) och tangentbordet är så stort och lite annat som jag inte förstår men som har med hur snabb den är.. ska också vara bra :) Så den fick vara värd några kronor extra.

Jag är vrålnöjd och kan absolut rekomendera denna vackra lilla matta, svarta, skönhet. Den är grym :)

 


Samsung N120


sjuksköterskeutbildningen

Jag babblade på så mycket i förra inlägget att jag glömde bort den absolut största anledningen till att jag ska börja läsa till sjuksköterska/barnmorska.
Och det insåg jag då jag spenderade förra hösten i Ghana. Det är utlandsuppdrag jag vill göra! Unicef, läkare utan gränser, FN.. Ahh.. Bättre gruntutbildning kan man väl inte ha i bagaget när det är det man vill ägna sig åt.
Kanske ett halvår i taget ute i verkligheten.

Jag önskar att jag var färdigutbildad imorgon. Och inte om sådär tio år! ;)


Vilken stad vill jag bo i?

Jag hade ju en sån glasklar plan för min framtid:
(väldigt många som säger att man ska ta dagen som den kommer och inte planera så mycket. Jag är av en helt annan åsikt!;)
Så här VAR iallafall min plan fram till i måndags, då min syo golvade mig med att jag kankse inte kommer komma in på universitetet jag vill.

Flytt till uppsala nu våren 2010 - sjuksköterskeprogrammet vid uppsala universitet (3 år) En jättefin stad med studentliv och taditioner! En stad som ligger så himla bra, nära hem där jag har min familj och min kärlek (men hoppas så klart att c så småningom kommer flytta med).

Efter avslutad utbildning vill jag jobba på akademiska i uppsala tills jag kan komma in på barnmorskeutbildningen (minimum 1,5 år - sen är utbildningen på 1,5 år)

Sen vill jag jobba som barnmorska med allt vad det innebär! Ungdomsmottagning, sexualrådgivning (besök på skolor m.m), jobb på förlossning, gyn, barnlöshet osv osv osv (känns som listan kan göras oändlig och hur skulle man någonsin kunna ledsna när det går att variera så?! :)

Mina egna barn ska födas och så småningom när jag känner för att bredda mig ännu mer (om jag nu någonsin kommer göra det) ska jag vidareutbilda mig till psykoterapeut (3 år på halvfart) och rikta in mig på förlossningsskräck.


Jag har stenkoll på vad jag vill med mitt yrkesliv :) MEN (MEN MEN MEN!) lågkonjunkturen har gjort att antagningspoängen till universitetet har stuckit i höjden och när vi tittat på höstens antagningsstatistik till just uppsala universitet så kommer jag inte in i urval 1. I våras låg antagningen på 15,6 . Jag har 17,1 och nu ligger den på 18,2 (!!!!!!!!!!!!!!) Det är galet.
Och jag är så klart jätteledsen då jag tyckte vackra uppsala var en så bra idé. Men nu har jag alltså fått lov att ta till en plan B. Även om jag självklart kommer söka uppsala uni som första.

Så nu har jag en lista över alla städer och högskolor/universitet där ssk-utbildningen finns. Så jag måste undersöka hur utbildningarna är och hur städerna verkar vara.. vill inte flytta varsomhelst. Vill gärna till en lagomt stor stad, med lagomt mycket studentliv och gärna ett universitetssjukhus (och ett ishockeylag på nivå som passar c :p)

Så det är vad jag ägnar mig åt nu på lunchrasten, och all annan vaken och ledig tid också förresten :p Jag scannar skolor och städer. Vart kan jag tänka mig att flytta egentligen? Svårt svårt!

Till högskoleprovet anmälde jag mig också i sista stund. Vi får se om det kanske kan hjälpa mig :)

Nu ska jag värma rester till lunch och klura vidare!

jaså :p

Se där! Jag hann inte ens med att skriva det jag tänkte skriva gällande rubriken "Grannar"! Får grejja det mellan maskinerna ;)

Nu ska jag attackera tvätthögen!! Hemskt skönt ska det bli när det är gjort :)

Grannar


Jag har stupat i soffan efter en ordentlig städdag. Varenda liten vrå har jag putsat och om 15 minuter har jag tvättid. Vilken perfekt sätt att tillbringa sin fredagskväll va :p
Men men, det ska göras och jag har ingen lust att socialisera mig så det passade bra att det fanns en ledig tid.. och vårt tvättberg tackar nog mig efteråt. Det var Nästan på gränsen till att trosor får börja vändas ut och in ;)

Imorgon är c ledig så vi ska passa på att hälsa på hans föräldrar, dom köpte med en massa fint till oss när dom var i Spanien nyligen så tänkte gå dit och tacka och säga hej ordentligt. Blir inte så ofta vi umgås,men mysigt när det väl händer :)
Sen ska vi laga thailändskt till kvällen. Blir galet mycket disk när jag är igång med det så tycker det passar bäst när vi är två. Annars är risken ganska stor att jag får ett tuppjuck (som jag ärvt av min mor;) och vips hamnar allt i slasken och ingen middag hamnar på bordet.

Idag var det nära att just det inträffade. Inte för att det var mycket att hålla reda på men jag var sjukt stressad, c hade kort tid på sig mellan det att han slutat jobba tills dess att han skulle iväg på träningen och jag fick lov att ta mig en dusch efter allt städande. Så när han väl kom hem stod jag i köket arg och stressad. Det värsta jag vet då är när den andre är så där luuuuugn :p Men jag tog mina djupa andetag och tillslut så hann jag ändå. Köttfärslimpa med feta, svampsås, potatis, lingonsylt och en stor sallad är ruskigt gott. Extra gott när jag egentligen inte hade någon koll på vad jag hällt i - ett ägg..? eller fan har jag haft i två?? hade jag i peppar nu? ååaahhh, äggskal hela bunken! hur mycket ströbröd blev det egentligen? herregud den kommer aldrig hinna klart! 40 MINUTER??!"
Jag ska helt enkelt inte laga mat när jag är stressad. Och tänk så lätt det hade varit att börja 15 min tidigare.. vipps behöver man inte ens bli stressad :p Men men.. Lite tempo har väl ingen dött av ;)

Tvätt nu!

lill-lördag


Lill-lördag har jag och min bor haft idag. Eller kanske mer en "liten helg" med massa mys mitt i veckan :) En kväll med supergod mat (veckans överraskning) och soffmys - fotboll, idol och fråga olle - kan en lat kväll hemma bli bättre? ;)

Min dag började dock i älvdalen och inte så värstmysigt. Jag har nämligen haft en natt som varit helt fruktansvärd. Så himla rädd som jag varit! Men då var det skönt att ha pappa i rummet bredvid - för dit gick jag i panik :)

Natten handlade såklart om mardrömmar, och det har jag inte haft sen jag var fullproppad med malariaprofylax i ghana- och innan dess minns jag knappt, bara vaga grejer från när man var liten och livrädd natt efter natt.

Men inatt var jag alltså rädd igen. Innan jag somnade klurade jag på det här med min framtida utbildning, "är det barnmorska jag vill bli?"
Och inatt vaknade jag av att en stor, psykotisk sjuksyster kom springande emot mig i en ruskig fart. Hon höll en spruta och i exakt samma sekund som hon sprang in i mig så dundrade jag rätt ner i golvet. En jäkla smäll! Hjärtat slog i en rasande takt och jag var både svettig och förvirrad. Och hade rejält ont i arm och knä.
(kanske var hennes besök ett bevis på att jag inte ska skriva sjuksköterskeprogrammet på min ansökan i oktober? ;)

Men tydligen lyckades jag somna om för helt plötsligt "vaknar" jag av att hela min säng är full utav kryllande en decimeter stora myror! och jag bara skriker och gråter och skriker. Jag visste inte alls vart jag skulle ta vägen och var så där uppjagad och sjukt förvirrad. Jag stortjöt! Verkligen hulkade!
När jag inte lyckades lugna mig själv så sprang jag iväg efter pappa.
Så han kröp ner hos mig och efter en stund slutade mitt gråtanfall och jag fick somna.
Men det krävdes en pappa :)

Helt sjukt hur rädd man kan vara där mitt i natten när man inte fattar någonting och sjuksystrar, mördarmyror och andra otäckheter känns så där riktigt levande. VART ÄR JAG VAD HÄNDER?? Och jag var så slut att jag inte lyckades skaka av mig det där, som det annars är så lätt att göra med drömmar.. Puuh, bara en dröm! Det fanns inte inatt. Inatt var jag liten. Liten och vilsen och mörkrädd. Det är då pappor är som bäst :)

 

Nu är den här dagen slut, jag ska greppa eltandborsten, tvätta av mascaran, bädda åt lillebror i soffan och sen krypa till kojjs. Sen dyker nog C upp om någon timme från ännu en tur i ishockeyns tecken :)

 

Nattinuffs.

 


myskväll!

(lillebror och jag.. som vanligt lika vackra!)

Idag har vi mys för fulla muggar här hemma. Middagen är bortdukad, äppelkakan står i ugnen (min tårta blev nerröstad) och nu väntar fika och paket.
En perfekt fredagskväll med min fina familj :D

eld


Jag blir nog ensam en stund till. C ringde nyss och dom hade hamnat mitt i en stor brand i orsa. Tydligen ett hus som brinner ruskigt ordentligt.
Jag ryser bara jag hör sånt. Jag har alltid haft en distans till såna hemskheter, intalat mig att det inte finns, att det inte händer. Men när vi vaknade i våras av att vårt grannhus stod i lågor och jag fick se hur tegelstenarna bara rasade, lågorna åt och åt och åt huset, och det slutade med att en kille dog. Ja då förstod jag att det kanske inte är så långt borta. Det är så sinnessjukt hur en eld kan äta. Att det kan sprida sig så och bara växa. När hyreshuset här brann ner så klättrade elden fram. Jag har aldrig sett det förut. Men det såg ut precis som på tecknad film, hur elden klättrar, växer, äter. Fruktansvärt.
Hoppas för allt i världen att ingen människa skadas i orsa ikväll. Elden är så hemsk.



Daddy


Käraste pappa fyllde år igår så imorgon åker jag hem för att fira lite födelsedag. Förra helgen firade vi fina lillebror med bubbelpool. bastubad, tårta, underbar middag och massa mys!
Frågan är hur vi ska kunna bräcka den ;)
Men tårta och mys det blir det! Så imorgon bär det alltså av hemöver. Ska bli riktigt mysigt. Får lifta med Sara när hon åker norröver från sin första skoldag vid högskolan. Imorgon ska hon ut och undersöka djur och natur ihop med sina biologikursare :)

Men i helgen blir det alltså pappa för hela slanten. Fick dock höra att mina föräldrar skulle iväg på surströmmingsskiva hos grannarna på lördagen. Det gillar jag ju inte när vi ska ha myshelg :p Men Thank God att surströmmingarna inte ska ätas hemma hos oss :p

C är snart hemma från träningen i furudal.
Jag börjar nästan vänja mig vid att vara en hockeyänka 6 dagar i veckan nu (Eller kan man någonsin vänja sig vid det?:p) Men snart är han alltså hemma och vi kanske hinner säga Hej iallafall innan sömnen kallar :)

Nu ska jag lyssna vidare på renget (det kanske är därför myggorna inte kommer in? :p) och värma lite the och bara gosa mig en stund.

Nattinuffs <3

septemberväder + myggor = ?

Jag ligger utsträckt i soffan med datorn på magen och med Anna Skipper i fullgång på tv:n. Jag har balkongdörren på vid gavel och den friska luften bara strömmar in (även min granntants röst strömmar in från balkongen ovanför.. där sitter hon som vanligt och snackar taktik med sina fyra katter när kvällen börjar smyga sig på). MEN något som Inte strömmar in - det är MYGGORNA!
Jag brukar aldrig våga ha dörren öppen efter det har blivit mörkt ute och före vi krupit ner i sängen och släckt alla lampor. Först då smyger jag bort och öppnar upp. Annars blir det mygginvation här hemma.
Tror att tuvan ligger i ett riktigt myggbo, dom sticker direkt man kikar ut genom fönstret känns det som.
Och på golfbanan vi har här bakom har det tydligen varit helt extremt ett tag. Och det märkte väl jag och pernilla när vi promenerade runt där. Det gör jag aldrig mer! :p

Så jag tror alltså att kylan har besegrat myggorna för i år. För kyligt är det! Löven gulnar och dalar. Fleecetröjan är på här hemma och långkalsongerna åker på innan jag går ut. (Egentligen har jag nog en väldigt kort sommarperiod. Dubbla byxor har jag nog ända in i juni.. och nu har dom åkt på igen för någon vecka sen - i augusti. Vad kul det är att ha blivit en riktig fryslort! Vilket i och för sig också är konstigt- Då jag inte tål värme heller! ;) Och dunjackan har jag hängt fram. Den tittar jag på varje dag innan jag går ut, men än har den inte fått följa med.

Idag var det dock riktigt sköna vindar ute. En lunch på uteservering funkade faktiskt. Kanske var det den sista i år? :)