nyttig dag?


Idag är jag faktiskt ganska nöjd.. har skrivit ett arbete om avrättningar i Kina, ett arbete om barn med hiv/aids. Jag har också jobbat på riktigt flitigt med matten! Så imorgonkväll ska jag skriva två arbeten till idrottsteorin, ett till svenskan, ett till engelskan och så läsa en bok. Sen är jag klar! Göööött! Jag har dessutom fått fram resväskan, fixat pass, skrivit en lista och börjat tvätta. Det känns inte helt mörkt nu ändå. Så känns som en bra dag.. en helt okej dag. Hade jag bara hunnit iväg på spinningen så hade den varit ännu bättre.. kanske rent av nyttig.
Imorgon kommer Åsa på besök. Känns trevligt, men kommer vara redigt upptagen så hon kommer få roa sig själv helt enkelt :P
Imorgon ska jag sträda ur lägenheten också, kommer kännas lite konstigt att inte bo där. Men samtidigt redigt skönt med lite miljöombyte! Ser fram emot den här sommaren så mycket! Ska iväg åtta veckor och se mig omkring.. startskottet blir två veckor i cypern (har man läst det jag skriver så går det kanske inte att missa ;) ), sen blir det dalsland med mina älskade australienskor! Västkusten, göteborg, stockholm, hunnebostrand, lysekil, lycksele.. Mmm.. Snart bär det av! Sommar!
Men nu får jag sluta sommra mig för ska göra matematikboken sällskap en liten stund. En perfekt avslutning på dagen ;)

/ Maja

Jag går sönder


Jag mår inte alls särskilt bra.. har ont i hela kroppen.. har inte somnat före klockan 04.30 på flera nätter, och det är inte alls roligt när man vet att klockan ringer 45 minuter senare. Och imorse fick jag varva sminkningen med att luta mig över toaletten och kräkas, Igen. Jag kan knappt äta och mitt hjärta slår så fort.. som om jag var ute och sprang när jag i själva verket bara ligger ner i sängen. Huvudvärken spränger och jag är jätteyr. Allt för att jag är så stressad.. så äckligt jäkla stressad! Jag pallar inte med det här! Allt inför resan och allt som ska göras till skolan.. alla prov, alla redovisningar, alla uppsatser. Jag orkar inte!

Helvete också. Imorgon får jag bli hemma.. det kommer inte gå annars.

Jag är negativ och jag vill vara negativ.
Och avslutningsfesten kan jag väl bara drömma om..
Maja

barn


Vi har fått ett barn.. Så litet och så vackert! En flicka.. en Maja, till och med :D I onsdags damp hon ner.. efter mycket om och men! Jag är så glad! Aein är så glad.. Maja, Aein, Maja. Nu är du omringad av oss! :) Ska allt smita in och nussa lite på henne till veckan. Så liten, så liten!!
Ännu en liten iranie att älska och pussa på jämte aein! Ahh, jag är så glad :) Hon är så fiiin!!

Maja

vackra helg


I onsdags bar det alltså av ner mot dalslands djupa skogar. Sen dess har jag njutit på till fullo! Strålande sol hela helgen. Och så mycket blommor! Hela vår trädgård var fylld av gullvivor och alla träden var i blom! Fiskarna nappade som tokiga och alla hästarna, fåren, tjurarna, och korna myste runt i hagarna. Mmmm så fint jag har haft det! Och så smet vi iväg på en tokfin middag med några göteborgare, det är sällan fel! Sen  hade vi tydligen beställt lite grus till gårdsplanen.. som skulle ut.. TRETTON TON! Det var roligt en stund, sen var jag mest bara varm.. men det blev gjort. Och det kändes i kroppen må jag säga :)
Bror min släpade hem en älg också.. en död en.. en väldigt död en.. ett älgkadaver. Stendöd alltså. Väl hemma i älvdalen så packade vi ur bilen.. och visade sig att älgen var med hem. Han hade tagit hem den! Ja, jag säger inget mer.

På fredag är det avslutningsfest för min lilla skola. Har varit rätt taggad men nu vet jag inte riktigt hur jag ska hinna. Har Massvis att göra. Dels så är det mycket med skolarbete kvar (som jag iofs har satt rätt långt ner på prioriteringslistan), men så har jag inte packat någonting än. Inte handlat all skit som behövs. Har varken adapter, solskyddskräm, skor eller växlade penningar. Egentligen vill jag bara packa i bikini och dra iväg.. Men funkar tydligen inte :) Har iaf bestämt mig för att sova hemma den här veckan o på så sätt försöka få det hela och gå ihop. För jag kan tusan inte missa skeer. Det funkar inte! :)

Nu ska jag glida vidare. Dags att packa upp, tvätta och plugga lite interkulturellarelationer.

7 dagar kvar till cypern! :D


Grattis, grattis, grattis Johan!!


Majaaaa

virrvarr


Jag kan inte koncentrera mig! Jag sitter och försöker plugga spanska, Men hur mycket jag än försöker stå emot så byts word-dukomentet jag skriver i ut mot fritidsresors hemsida. Jag kan inte öppna munnen utan att jag börjar mumla om resan. Det går inte en natt utan att jag drömmer om den!! Och inatt kom vi så långt som till att vi skulle checka in! Jag blir helt tokig av det här. Resan upptar alla, alla, alla mina tankar! Tänk om det skulle hända något nu.. något som gör att vi inte kommer iväg.. Mitt hjärta skulle krossas totalt! Ett orosmoment har redan börjat komma igång; emelie ska nämligen in på operation! Bläbläblä, det får inte krocka! Jag fixar det där med en sax på hotellrummet, o så baddar vi med lite saltvatten från havet! Du behöver inte alls oroa dig, lita på mig! För du får inte stanna hemma, du MÅSTE med!! Jag cuttar och jag lovar att bära dig på mina axlar till stranden varje dag bara allt funkar! För snart, bär det av. snart snart snaaart!
Jag längtar så mycket! Sol, stränder, hav, uteliv, kjolar, sandaletter, brunbrända karlar! haha aah ;)
Snart är det dags!

 14!

Maja

varmt, varmt


Sitter här och känner mig alldeles kokhet.. är så där varm i kroppen så man inte vet vart man ska ta vägen. Känns lite som feber, men ändå inte. Sov iallafall mer än 15 timmar inatt, sen kom mamma och väckte mig.. hade gott behövt några timmar till känner jag! :) Men idag är det lördag.. ska kanske dra mig ner på lite carola och grillning hos D, hade verkligen varit trevlig.. men har jättemycket att plugga så är tveksamt om jag hinner. Men ska göra allt vad jag kan iallafall :) Och nästa vecka blir det bara tre dagar i skolan, känns förbaskat skönt faktiskt! Så på onsdag bär det av ner till sommarhuset i dalsland.. ska bli jättemysigt. Men har ändå inte bestämt mig helt hundra för om jag ska åka.. Min lover fyller nämligen år och det ska firas på lördagen.. känns som att jag borde vara med och hålla koll på läget då ;)
Vi har fått tillökt i släkten också.. en liten, liten pojke. Så sockersöt! :)
Nej nu ropar historieboken.
Maja

natten är ung


Ja jäklar ja.. Kvällen har bara börjat, eller vad säger man? För min del känns det dock som att den är slut. Har redan sminkat av mig och borstat tänderna.. Vill bara lägga mig ner i sängen och knoppa in.. men så såg jag att klockan bara slagit nio.. så ska försöka hålla ut en liten stund till iallafall.. eller NEJ, nu ångrade jag mig på en gång. Går och lägger mig.. Godnatt
Maja

torsdag


Så har det blivit torsdag.. ännu en vecka har rusat förbi, och jag sitter än en gång hemma hos mamsen och papsen (suprisesuprise). Dagen har varit väldigt skön.. mest bara myst på. Blev ett besök på polisstationen också, så missade halva skoldagen. Men men! Var iallafall lite halvnervös när det bar iväg dit, varför vet jag inte! Men det gick bra, tror jag. Nu får vi väl se.
Inhandlade biljett till skolans avslutning också, känns galet att det snart är dags. Och det är inte alls många dagar kvar i skolan nu! Tror jag har fem hela skoldagar kvar.. och så någon halv. Det är inte klokt! :) Om bara någon vecka åker vi! Så blir det en sommar på resande fot igen. Men ska göra allt för att vara hemma igen till motor&musik vecka 32, det kan man bara inte missa! haha ;)
Mina absoluta favoriter kommer strax efter midsommar också.. så det blir fyra underbara veckor tillsammans med dom nere på västkusten, ujujuj!! :D Jag vill vara där NU! Och jag vill vara påväg till cypern, ha två veckor med bara bad, sol och god mat (eller ja.. eftersom det är vi som ska laga maten själva så lär det ju bli pulversoppa och snabbmakaroner.. för det ska vi allt ta med oss i packningen :) ) Men ändå. Jag är så sugen!! :D
 
Maja

vad är det som händer?


Nu börjar det spåra ur.. inatt var jag rädd. Riktigt, riktigt rädd. Tårarna bara rann, och fick övertala A att stanna kvar hela natten, för jag vågade verkligen inte vara ensam. Och nu har jag åkt hem.. för jag pallar inte att vara i den där lägenheten ensam inatt. Allt känns så obehagligt.. men det kommer gå in en anmälan nu och det känns bra.. tror jag.. men samtidigt så blir allt bara så mycket mer konkret då. Men jag orkar inte ha det så här på nätterna. Men ändå är det först nu jag har blivit så här väldigt rädd, förut har jag mest bara blundat.. men nu kan jag inte det längre. Vill få ett stopp på allt.. se vad det är för fel.. få veta vem det är, och varför någon håller på så här? Hur orkar man? Nästan varje natt? Flera gånger i veckan i snart sex månader? Jag fattar inte..
Men tack för att du orkade med mig och mina funderignar inatt, jag behövde verkligen någon som lugnade ner mig.. någon som satt där i rustning och vaktade mig medans jag sov.. Du är en ängel!

Maja


fråga inte.

Lycka?


Jag befinner mig i ett konstant lyckorus just nu. Den här helgen har varit så underbart fin så jag vet nästan inte vart jag ska ta vägen. Igår morse gick jag upp klockan fem (var ovanligt pigg dessutom), sen åkte vi iväg mot valbo, men stannade på vägen och åt frukost vid en liten sjö. Hela familjen på en filt vid ett alldeles stilla vatten, med en strålande sol på himlen och med massa godsaker. Sen fortsatte vi turen mot ikea och valbo. Där njöt jag till fullo. Vet inget bättre än att bara mysa runt bland alla hyllor. Handlade en hel del till lägenheten, så ska fixa till i den imorgon :) Köpte också ännu en liten sommarklänning, vit med massa blåa blommor. Så skön, så skön!
Även middagen åts utomhus. Jättesmarriga sallader på ballkongen. Sen skulle det duschas och så bar det av till rättvik. Kvällen blev fantastisk! Strålande väder och så mycket härliga människor! Jag har aldrig dansat så mycket i hela mitt liv! Och jag var mer svettig än vad jag brukar bli av det mest maxade träningspasset :) men det gjorde inte så himla mycket för alla andra på dansgolvet var exakt lika svettiga! haha, jisses!! Jag njöt till fullo med mina vackra små moraflickor. Vilken kväll vi fick! Dock finns det väl självklart folk som vaknat på fel sida.. Jag skulle ta mig igenom ett rätt smalt rum med massa människor, och det var helt omöjligt att inte stöta i varandra. Iallafall så råkade jag snudda vid armen på en två meters kille, men jag kvittrade fram ett "oj, ursäkta" bara för att försöka vara artig, han vände sig om på en gång och skrek; "Dra åt helvete din jävla hora!". Så onödigt! Men jag orkade inte bry mig, utan sa bara att "hade du inte varit så jävla ful hade jag inte behövt putta till dig". Sen var det bara till att pressa sig vidare för han var inte direkt i färd med att klappa mig lite försiktigt över kinden.
Dansade sen vidare hela kvällen, skrattade, kramades och träffade nya människor.
Sen bar det iväg hemåt tillsammans med johan. Jag myste in mig i sjalar, koftor o jackor, han satte på en lugn skiva och sen småpratade vi och jag halvsov på vägen hem. Blev en skön bilfärd.
Och den här dagen har varit fantastisk! Har varit ute hela dagen och bara haft det bra. Jag vill aldrig att det här ska ta slut! Jag vill alltid må så här bra!!!

Maja

Ikea


Imorgon bär det av till Ikea.. Klockan fem är det dags att hoppa upp, eftersom min lilla pappa "vill vara där i tid och få en bra parkeringsplats". Vilket alltid resulterar i att vi är där lagomt många timmar tidigare än Alla andra. (Då inkluderar jag även personalen som arbetar där). Jag förstår inte tjusningen med det där riktigt.. men efter 18 år har jag förstått att det bästa är att knipa igen :)
Iallafall så vankas det partaj ikväll. Ringde precis linnea och hon verkade ruskigt på, haha ovanligt, ovanligt! Men eftersom jag ska åka långt innan jag brukar komma hem efter en partynatt så känns det rätt smart att stanna hemma ikväll istället. Tänkte försöka skicka iväg brodern min för att handla godis.. mmm.. chokladplättar och sodapops mmm :D .. men det lär ju inte funka.. så frågan är ju om man ska masa sig iväg till affären själv? Även fast man är smutsig o allmänt äcklig? ;)
Förövrig så borde jag springa en vända ikväll. Men åt jättemycket middag så lär inte kunna ta ett löpsteg på flera timmar känns det som. Så varför inte ersätta milen med en skål godis istället? Skitbra!
Jag får rulla iväg o fixa det med en gång.

Maja


Det börjar bli grönt.. :)


Jag känner mig helt pirrig i hela kroppen! Träden har börjat få knoppar, det finns grönt gräs och massor med lila, rosa, vita och gula blommor i rabbatten. Det är på gång nu. Så grymt jäkla på gång! :) Det pirrar rakt igenom hela kroppen.. jag går runt med ett leende på läpparna och solen nästan gassar! Igår gick jag i tshirt hem från skolan.. Det kändes nästan overkligt :) Dessutom har jag massvis med fräknar (men förvisso har jag bränt mig på bröstet) efter springturen imorse. Det är så varmt.. över 20 grader! Och det ska hålla i sig i flera dagar nu! Visst kommer väl snön att lägga sig en gång till, men nu har jag ändå fått upp hoppet! haha, det här vädret gör mig så genomlycklig! Det är inte klokt egentligen! Jag älskar vintern som tusan, men den har aldrig fått igång mig som dessa soldagar har gjort! Nu vill jag bara ha mer, mer, mer!
Dags att kila ut i det gröna igen.

Sommaren: Du är välkommen nuu!

Maja

vårbebisar


Våren är nog påväg snart.. ja, snart snart snaaaaart är den häär!!
Idag har det varit regn och sol, det måste väl betyda att våren är här! Och imorgon skulle det bli varmtvarmt och soligt. Så jag håller tummarna :)
Vi satt och pratade igenom resan idag och jag kan inte fatta att det bara är några veckor kvar tills vi ska åka! Det är nästan sorgligt hur fort tiden går! Och då är det dags att sparka ut treorna från skolan också.. ska bli skönt att bli av med packet! ;) Nej men faktiskt lite trist, så himla många som man Aldrig mer kommer att ens se. Men det är väl så livet är. Vissa människor kommer in, andra försvinner ut. Det är ju ändå bara en själv man har när man ligger där på dödsbädden och kämpar efter det sista andetaget, och skönt är väl det! Jag tror dock att jag kommer vara skapligt ensam genom hela livet. Men är väl för att jag aldrig har förstått mig på det där med "tvåsamhet", tycker att det är helt vedervärdigt! Men borde väl försöka bli av med dom tankarna för folk verkar störa sig på det ;)
Men drömde världens härligaste dröm för någon natt sen.. jag födde världens finaste lilla kille.. liten och lockig var han. Och vilken grym kärlek jag kände! Det var så mäktigt! Och sen när jag vaknade var det jättesnopet att han inte fanns där och jollrande bredvid mig i sängen. Letade nästan efter honom en stund innan jag förstod att han nog kanske inte fanns på riktigt.. Wille hette han, min lilla lus.. så fin, så fin, så fin! Jag är ärligt talat alldeles tokigt förälskad i honom.. i en drömbebis, MIN drömbebis. Nu snart får det bli dags för en egen. Ska bara hitta en donator först.

Maja