vi ses i april!


Helt plötsligt slog det ner en bomb fylld av olika pm, hemtentor, inlämningsuppgifter, salstenta, praktiska prov och alla möjliga andra uppgifter. Såå.. friden är över. Numera bor jag på biomedicinska centret och begraver mig i mina böcker. Helt plötsligt blev livet som student rätt svettigt :p Så vi ses väl.. i april.. då den stora tentan är skriven :p

Oh my! :)

jag har det så jäkla bra!

 

 

Det vore en underdrift om jag sa att jag var SKIIIIIITNÖJD med min nya vardag i uppsala. IIIIIII:na räcker liksom inte till. Och just ordet skit är nog inte heller helt rätt. Jag är fruktansvärt nöjd, okristligt nöjd. Brutalnöjd? Svårt att fina ett tillräckligt starkt utropsord. Men riktigt riktigt jättenöjd är jag iallafall. Jag har det så himla bra.

När jag flyttade ner fick jag bo hos Kajsa och Rolf, Vide och Sune (även kallad Christian). Mysigare kunde det knappast bli och jag har trivts varenda dag hos dom. Med Klara, med Alva. Gammel-Johan och Sport-Johan :) Riktigt familjemys har jag fått och det var otroligt skönt att få känna det då jag helt plötsligt skulle slänga mig in i något helt nytt. Ny stad, ny skola, nya vänner. Nytt allt. Och allt är nytt men inte det minsta skrämmande har det varit utan det har varit rätt igenom alldeles underbart bra!

 

Skolan: BMC är toppen, där snurrar alla möjliga typer av människor runt. Vi är sjuksköterskor, läkare, biomedicinare, apotekare, forskare.. osv osv osv.. Komplexet är stort och fräscht om än väldigt väldigt kodat och larmat. Det är svårt att få tag på lärare då dom sitter bakom låsta dörrar och enda sättet att kommunicera är genom porttelefon :p Men annars är det toppenbra. Där härjar vi runt, spanar och lär oss nya grejer :)

 

Utbildning: SÅ JÄÄÄÄÄÄÄÄVLA BRA! Jag kunde inte valt något bättre. Förvisso vet jag inte om jag vill jobba som sjuksköterska, men satan i gatan så mycket nyttigt jag får lära mig. Det känns som att det är världens bästa utbildning. Jag lär mig så himla mycket hela tiden och jag bara längtar till varenda kurs vi har framför oss. Det är så himla roligt och så intressant att det inte ens går att beskriva

Igår hade vi första föreläsningen om Kvinnofrid - våld i nära relationer . Behöver jag ens säga att jag satt med stora ögon och halvöppen mun och bara sög in all information utan att ens blinka- i över 3 timmar. Det gick rakt in i hjärtat och är en av de delar som jag är absolut mest intresserad av.

 

Vännerna: Vilka guldklimpar jag fått lyckan att omge mig av. Både i klassen och utanför. Jag har träffat så himla mycket härligt folk och verkligen klickat med några av dom. Det känns verkligen roligt!

 

Staden: Uppsala. Vad kan jag säga? Jag går runt varje dag och bara njuter av hur vackert det är. Och ändå är hela stan dränkt i snö. Men byggnaderna, vilka byggnader! Det är så vackert så man får gåshud. Jag vet inte ens om jag vågar nämna domkyrkan. Där står jag och njuter nästan varje dag. Den är så pampig. Så maffig. Så brutal på något vis. Så himla vacker!

 

Överhuvudtaget så myser jag mest runt med mina nyfunna (och gamla) vänner och bara njuter. Jag lär mig nya saker och gottar mig på caféer och uteställen. Allt är bara så himla bra.

 

 

Jag är verkligen helnöjd :) Och i helgen är jag hemma i älvdalen och lassar en släpvagn. Jag har fått en alldeles egen liten pyttelägehet. Med utsikt över denna vackra domkyrka. Oslagbart.

Jag är så glad :)

Och jag älskar att det funkar så bra att kärlekspendla uppsla- mora/älvdalen. Det bästa av två världar!!!

 

Jag ska också försöka lägga upp lite bilder så småningom från min första tid i uppsala.. inklusive nollningen.. :p

 

KRAM!! <3