torrt i norge


Jag är trött på norge nu. På allt. Det känns så lamt.
Och ikväll är alla så fruktansvärt tråkiga och torra som en öken.

31 maj. Sen får det räcka.

träningsvärk


Idag gick det tokbra på gymet. Körde mitt program och var mer nöjd än vanligt.
Sen tänkte jag att jag skulle lägga lite mer krut på magen i slutet.
Så jag la mig till rätta på en matta för att köra "fickniven". Låg och laddade en liten stund och tog i. - Helstumt! Jag visste att jag hade träningsvärk sen gårdagens träning men trodde ändå att jag skulle kunna pumpa ur det sista :p
Icke! Jag måste ha sett heldum ut där jag låg och laddade för att gå upp och ner EN gång :p
Men vafan, c påpekar alltid hur otränad man är om man får träningsvärk :p Men jag å andra sidan tycker det är rätt festligt. För då vet jag ju att jag har ett par magmuskler som har fått jobba lite iaf :p Och det är väl alltid bra? :p

resultatet

Hahha jag behövde inte vänta länge på resultatet.
Jag fick dessutom delta i deras photoshoot. Där helt enkelt good boys gone bad :p



image123





image124







image125


Nu har dom som tur är återvänt till badrummet för att ta bort resten.. o tvätta av mascaramuchen :p



Prinsessömn, rakning och pilates


Även denna dag var nära att börja väldigt tidigt.
Självklart var jag dyngtrött redan vid 20-tiden igårkväll. Så redan en timme senare sussade jag sött nerbäddad i min säng. Och tro om jag blev rädd när jag sen vaknade, sträckte på mig och kände mig förvånansvärd pigg: KL 02.15! Man vaknar inte så tidigt! På sin höjjd så går man och lägger sig då, det är mer ok :p Men man vaknar inte då (ok varenda en i min umgängeskrets här går upp 03.45 var o varannan morgon för att åka till flygplatsen o jobba-- HUA!)
Men jag lyckades ta tag i mig själv och tillslut somna om.
Det är nämligen livsfarligt att väcka mig när det inte är dags att vakna. Jag har ootroligt svårt att slappna av igen och somna om. Men därför sover jag också med hörselskydd o dubbla ögonbindlar.. mm sexy :p

Hursom så fick jag sova gott till kl 05 och då gick jag upp och hade en riktig mysmorgon. Långdusch med inpackningar o en riktig hejdundrans frukost.
Sen bar det av på yoga. Våran instruktör var dock borta så det blev flytpilates istället. Var riktigt roligt och snäppet kämpigare än yogan. Jättekul!!
Det efterföljdes av ett långt bastubad tillsammans med ronja.

Sen blev det shopping i strömmen ihop med en hel hög jenter og gutter. Det shoppades för fulla muggar. Jag däremot kom hem med en mysdress i kanske en alltför skrikig färg. Men jag vet inget bättre än myskläder o mina gamla börjar slitas :p C däremot var på jakt efter en rakapparat till huvudet.. huu.. Lyckligtvis hittade han ingen som föll honom i smaken, så jag andades ut.
Men det gjorde jag i onödan. Han lånade nämligen en.. och just i skrivandets stund har han och våran kombo nicke låst in sig i badrummet för att raka av sig allting.
Niklas kom precis utanspringande med en stor hårtuss i handen "maja maja det är christoffers!! det är christoffers!!" :p Jag håller mig undan.. och blundar väl i värsta fall ;)

Mellan shopping och rakning så begav vi oss till grannhuset för att titta på semifinalerna och lite brasilien-sverige. Jag lagade mat, satte mig till rätta i soffan, skrattade lite åt mina manliga vänners sjuka teorier och sen sov jag som en liten julegris. Eller kanske som en prinsessa.. det låter bättre,, helst när jag sov i min fina nya dress :p
Dom har tokigt varmt i det där huset. De går inte att vara där utan att somna! Det är helt underbart mysigt!
Och att jag sov ett par timmar i den där soffan mellan alla svettiga hockeyfanatiker (kanske var mer grisigt än prinsessaktigt ändå? :p) Så är jag pigg igen.
Vilket är enda anledningen till att jag idag är vaken till längre än kl 21.
Förhoppningsvis kan jag somna inom någon timme ändå.. Bredvid en kille utan hår.. Jag hatar rakapparater. Den enda som är snygg i det är min papi och på sin höjd david beckham. Min hälft däremot är tokfin i sina lockar.
Nu håller jag dock tummarna för att jag ska ramla bakåt av beundran när han kommer in i rummet och uppenbarar sin bara skalle.. Jag vet inte hur pass stor chansen är dock ;)
Men en skönhet klär i allt.
Och inget missklär väl en ful
- som min far skulle säga :p

uttråkad till max


Jag har så tråkigt! Ingen är vaken, det går ingenting på tv, på datorn finns det ingenting att göra, det är kolsvart och snöstorm ute = jag vill inte gå ut, gymmet är stängt, duschen är kall, klockan är för lite för att få väcka någon, jag måste vara knäpptyst, c ligger fortfarande i vårt sovrum = jag kan inte pyssla eller städa där inne.. städade lägenheten Igen förra veckan, alltså är det Inte min tur Igen = jag tänker Inte fördriva tid med det.

Jag får helt enkelt gå o skriva upp vad vi har i frys, kyl och skafferi inför storhandlingen. Gudars så roligt!

Ah jag är så rastlös! VARFÖR kan jag inte sova?? 7 timmars sömn sen i söndags eftermiddag är liksom lite för lite

02:30

Mitt upplägg sprack.
Kl 21.00 igårkväll kände jag att det var dags för sängen. Så jag gjorde mig iordning och somnade med en gång.
02.30 var jag klarvaken igen!
Låg och snurrade i 1½ h men sen gav jag upp. Så nu har jag ätit smörgås o druckit the framför tv-shopp och väntar på att killarna ska vakna så att vi kan åka över till sverige o handla. Men deras klockor är ställda på 09,00.. precis som min :p
Nu hoppas jag bara att denna dagen kommer funka ändå. Och önskar mig själv bättre lycka tills imorgon :p
För då väntar yogan o shopping med brudarna. göttans

en dag i dimma


Finns det någonting jag inte gillar med mitt jobb så är det dessa måndagar (jobbar jag inte extra så infaller det alltid på en måndag).
Man ska nämligen gå av och på sitt skift.
Jag hatar att gå av. Inte för att jag inte älskar mina lediga veckor. Utan för att just dessa måndagar känns som en ren mardröm för kroppen. Som att man verkligen hatar sig själv.. Som en brutal misshandel.

Jag måste nämligen vara konstant trött. Jag får inte sova. För jag måste lyckas vända tillbaka mitt dygn.

Under hela arbetsveckan har jag levt i ett konstant mörker. Jag jobbar i mörkret och sover under timmarna det är sol. Därför måste jag kvickt ställa om när jag väl får gå av skiftet. Denna vända har jag jobbat 10 nätter. det är tio dygn i totalt mörker. Vilken misär :p

Men idag försöker jag alltså få allt till rätta igen. Och jag brukar lyckas rätt bra. Jag brukar få till det som så att jag vaknar någonstans på tidiga morgonkvisten för att sen somna kring 23tiden resten av veckan. Då får jag allt dagsljus och sover när man ska sova. Det är perfa.

Så jag håller tummarna för att det ska funka denna gången med. Jag har nämligen bara sovit två timmar idag, mellan kl 13.00 och 15.00 Så jag är seg nu, väldigt väldigt seg.

Och hungrig. Vi har inte ätit än.. det är jag som har i uppgift att laga middag. Men jag har kycklingarna på tining så snart ska jag väl kunna skrida till verket. Kyckling med äggnudlar o massa kryspiga grönsaker. Mums så gott

Bäst att jag tar tag i det nu. Annars blir jag väl inte alltför populär i det här huset.

cigg och godis i mörkret


Det är en sak som faschinerar (ok: skrämmer) mig med mitt jobb. Och det är att ALLA röker. och ALLA äter godis- helt ohämmat.
Man jobbar uppdelade i lag, tre och tre, och jag har insett nu att det inte är någon idée att försöka få ett rökfritt lag längre, för det är nog helt omöjligt att få ihop tre rökfria människor på min arbetsplats. Jag är en av ytterst få som inte verkar ha blivit ditlurad. Det spelar ingen roll att personen är rökfri när den börjar, det tar 2 veckor- max- så sitter den där med ett eget paket i högsta hugg. Natt efter natt.

Och godiset. Allt godis som äts! Alla äter- till höger och vänster. Alla har alltid något i munnen av sötare art, jämt jämt.

Det är här min teori kommer in.
Jag tror nämligen att folk blir lurade av att det är mörkt, att det är kväll och natt.
Jag tror inte att någon som kallar sig icke-rökare skulle röka mer än ett halvt paket per dag och fortfarande kalla sig för icke-rökare om det skett mitt på ljusa dagen.
Jag tror inte att folk skulle sitta med läskburkar, bullar, muffins, chockladkakor, lösgodis osv osv, om det var en lunchpaus kl 11.00 mitt på ljusa dagen.

Men så gör folk på mitt jobb. Men på natten. VI jobbar ju natt, men det betyder väl inte att det är ofarligt att röka för att det är mörkt? Eller att man inte blir tjock och ofräsch och osund av allt godis- bara för att det är mörkt?

Troligtvis kommer jag väl insjukna pga passiv rökning. (man röker nämmligen i stängda bilar dessutom- ofräschare än ofräschast), men när alla vräker i sig godis i stora högar i lunchrummet så avskräcker det mig iallafall. Jag blir inte direkt sugen. Jag är nämligen rätt medveten om att ett paket cigaretter inte ger rosa, väldoftande lungor bara för att det är mörkt. Och jag är också rätt medveten om att allt godis o all snabbmat nog kan sätta sig både här och där -trots att det är mörkt.

Men någonstans, på något mystiskt sätt, är det inte plogaat ända fram på alla. Uppenbarligen.
Jag dömer inte (eller jo det gör jag nog) men jag tycker att det är väldigt konstigt.
Väldigt, väldigt konstigt.


Påsk


Jag känner ett enormt sug efter påskmys. ALLA åker hem till sina familjer under den här helgen för att bara umgås. Jag Älskar sånt. Det är det absolut bästa jag vet!
När alla är lediga och fridfulla och mysiga :) Och det äts massa god mat, går finfina filmer på den svenska tvn och man kan gå ut på krogen o träffa alla andra hemvändare.
Men jag jobbar. Har tre nätter kvar och har jobbat 7. Jag är trött. Inte alls sugen. Försöker peppa mig själv med att vi tjänar 400 spänn i timmen hela påsken men inte ens det motiverar mig särskilt mycket. Jag vill hem!
hem hem hem. Och så fryser jag. Hela norge känns inbäddat i snö. Det ligger i stora drivor. Och hade det inte varit för att det blåser i full fräs så hade jag gillat det. För snö är nog det finaste som finns. Och det har inte varit så mycket av med det i år.
Så då längtar jag bara ännu mer hem. Tänk en mysig påsk med en meter snö och alldeles molnfritt och ett par plusgrader. Ah, vilket himmelrike.
Istället är jag fast på flygplatsen, nattjobbandes i snöstormen. Nu känner jag mig bara gammal o bitter :p Usch och fy!

En ny tand


För ungefär en månad sen fick c en visdomstand!!
Jag blev livrädd eftersom förändringar i munnen är det värsta jag vet. Helst när det kommer till visdomständer för om dom har jag hört alldeles för många mardrömshistorier.
Jag är helt enkelt tokrädd för tandläkare och allt vad dom kan åstadkomma. Eller det är inte tandläkarskräck i sig. Så länge som bara kikar lite och godkänner är allt hetl ok! Men om dom skulle komma med sprutor och tänger och gud vet vad så vill jag inte vara med! Och det är just det jag har hört att dom gör med visdomständer! För visdomständer har tydligen en tendens att bråka rejält!

Men jag fick iallafall för mig att christoffer skulle smitta mig med en visdomstand. Jag blev helt plötsligt helt övertygad! Jag visste att jag skulle få en!
Det kändes som när vi på högstadiet umgicks dag som natt alla tjejerna. Då vi satt ihop i en hög och alla tillslut hade sin mens exakt samtidigt. Hormonerna påverkar varandra. Vipps är man i samma fas.
Exakt så fick jag för mig att det var med visdomständer!
Jag fick berättat för mig att jag tenderade att vara väldigt korkad för att vara så rödhårig.

MEN

i tisdags kom den!!!
JAG HAR FÅTT EN VISDOMSTAND!

Jag vill bara gräva ner mig i en grop och gömma mig. Nu kommer jag nog att dö.
Allt det jag är rädd för kommer att inträffa,bara för att jag är så rädd.

Jag dör jag dör jag dör.

Men jag hade rätt!! Han smittade mig! Han påverkade iallafall min kropp till att sätta igång att producera en tand! Det kan inte vara en slump! Inte med en månads mellanrum! Den jäveln!

ÅÅÅh

sandra purre andersson


I måndags kom Sandra till oss i norge. Hon har planer på att flytta hit vilket jag tycker är TOKROLIGT!
Så vi tog henne under armarna och åkte in till flygplatsen för att hitta ett jobb. Där fick vi en jätterolig dag och vi lyckades även dela ut ett par av hennes cv.n :)

Och mycket riktigt: dagen därpå hade arbetsgivare redan hört av sig och ville ha henne.
Norge är allt bra bra. :)
Tänk vad kul om hon flyttar över!! Och eventuellt flyttar hon dessutom in till oss! DET vore allt bra. För i den här ungkarlslyan förvandlas väl jag snart till man om jag inte får in lite tjejiga intressen snart :)

Och ikväll kl 20.00 landar en av fredriks kompisar, han ska bo hos oss medan han söker jobb. Dock har han redan fått ett jobb som det ser ut.. men det vet han inte än. Han blev nämnd på ett ställe och Vipps: dom vill ha honom. Som sagt: Norge är allt bra bra :p

Lost in oslo

Sent i tisdags satt jag på en restaurang inne i centrum och njöt av underbart god mat tillsammans med mina fina vänner. Den lite kvinnliga delen av skaran  bestämde sig för att vi dagen därpå skulle bege oss in till oslo för lite shopping och för att visa Sandra stan. Hon fick se så det räckte och blev över.

Eftersom vi är snåla svenskar så tog vi bilen till ikea. Vi kikade runt där en stund men tog sen ikeabussen vidare in till oslos stad.
Till ikea har vi 20 minuter. Ikea ligger precis innan en av norges alla tullstationer = det kostar pengar att åka igenom. Dessutom kostar det 96 kr per timme att parkera innanför. Och tar man istället tåget så kostar det 200 per person. Så vi tog alltså ikeabussen = gratis. Ikea är ju faktiskt svenskt så jag vill inte ens kalla oss snåla. Snarare smarta. Trodde vi..

Allt snurrade på kanoners och tillsammans med två orsa brudar och två brudar från karlstad rännde jag runt i affärer och shoppade för fulla muggar. Timmarna rann iväg och vipps skulle vi springa tillbaka till bussen vi bestämt oss för att ta kl 20.00.
Vi väntade på bussen i ca 30 minuter. Men den kom inte. Eller kom kom den. Men inte på den gatan vi stod. För vi stod på fel gata. VI stod på fel gata och väntade på bussen i trettio minuter! I kallt duggregn!

Men inte nog med det. Jag fick ringa min oäkta hälft och be honom kolla upp OM det ens gick fler bussar. Det gjorde det inte. Det var tydligen den sista.
Så strax efter 21 kom vi på en tunnelbana. Men först köpte vi fel biljetter till fel linje. Malin var bombsäker så vi litade på henne. Och visst köpte vi till linje 2, men till linje 2 åt andra hållet.
Vi stod också på fel plattform och fick springa för att hinna över när vi till sist kom på vårat lilla misstag.
Tunnelbanan gick till furuseth. I Furuseth ligger ikea. Såklart ligger inte ikea precis vid Furuseths t-banestation. Det misstänkte vi,.. Men vi visste inte att det var en ödslig förort och att vi skulle behöva gå fel hundra gånger, gena, gå fel, vara totalt vilsna, frysa i duggregnet och gå vilse lite til. Det var kolmörkt. Jag har aldrig varit där förut.
Men tro om vi blev glada när vi tillslut skymtade ikea borta i horrisonten :p
Vi klarade det, tilll slut. Var hemma närmare tolv.

Inte så jävla lyckat med ändra ord.. vi kanske är snåla svenskar trotts allt :p Dumma snåla svenskar :p

Nu vet jag hur det känns..


Jag trodde att jag haft magsjuka förut. Men nu vet jag hur det känns att ha det på riktigt.
Finns inte en millimeter av min kropp som inte gör ont.
Jag har nog spytt sönder mina lungor.
Mmm mys.

Mer orkar jag inte skriva. Det är nog t o m mer än vad ni vill veta.
Första ggn jag kan sitta upp nu så ska inte utnyttja läget alltför mycket.

so long

starkt hat

Jag skulle nog faktiskt vilja medge att jag känner ett starkt hat mot två människor av det manliga släktet just nu. Efter det att vi planerat en myskväll med chips och schlager så lurade dom med mig till mora för utgång. Jag gjorde det där i torsdagsnatt redan så jag kände mig inte alltför lockad på ännu en runda. Men tillslut vek jag ner mig med kravet att jag MÅSTE åka hem direkt kl 02 när krogen stänger. Blev det såå??
Nej istället blev vi strandsatta vid babs i mora. Det snöade och var flera minusgrader. Jag var blöt och kall. Klockan slog 05.00. Jag var arg. Jag skulle nämligen upp och vara hurrtig bredvid (bredvid) wasaloppsspåret kl 07.
Och kunde jag somna när jag väl kom till sängs? Nej. Jag var så kall, så genomkall att det inte gick att slappna av. Jag hade fleesefiltar både under och över och omkring mig. Tjocka täcken och sockor och pyjamas. Det hjäpte inte. Jag låg vaken. Och klockan 07 var det dags att gå upp.
Det tyngsta var dock inte att det var minimalt med sömn. Det tyngsta var när alla sportiga skidåkare började åka förbi oss i bussar och bilar där vi stod, blöta, kalla och jäkligt sunkiga. Mitt i mora. Klockan fem på morgonen. Jag skämdes. Åhå vad jag skämdes! Där trodde jag att jag var på säker mark. Trodde minsann att dessa två hade lite mer kontakter med de bilkörande i vår by (jag är ju nämligen ung och utan eget förarkort). Men så var alltså inte fallet. Det var sista gången jag satte min fot hos någon av dessa. Sista gången jag följde med dom utanför älvdalens gränser, eller förresten: jag tänker aldrig mer tilltala dessa två!
Jag nämner inga direkta namn.. men jag kan ju säga att dom heter Herrdin och Hårdén och är 30+ (30+ och kan inte fixa chaufföör!!)

ett år tre färger

Jag satt och tittade på lite bilder från det gågna året.. och kom fram till att jag hunnit med
tre olika hårfärger på ungefär den tiden. Det tyckte jag var lite lustigt.. för då har ju christoffer det himla roligt och varierat! Han har haft en blondin.. en rödtott och en lite brunare variant inom loppet av ett år.. Det är väl himla bra jobbat! ;)



Lite ljusare i början

image119




För att sedan gå vidare mot mitt röda


image120




Och slutligen testa på att vara lite mer åt det bruna hållet


image122







Gud vad jag är förnyande! Helt enkelt ooootroligt top notch!! ;D Röjjigare kan det väl knappast bli?

 :p