Lost in oslo

Sent i tisdags satt jag på en restaurang inne i centrum och njöt av underbart god mat tillsammans med mina fina vänner. Den lite kvinnliga delen av skaran  bestämde sig för att vi dagen därpå skulle bege oss in till oslo för lite shopping och för att visa Sandra stan. Hon fick se så det räckte och blev över.

Eftersom vi är snåla svenskar så tog vi bilen till ikea. Vi kikade runt där en stund men tog sen ikeabussen vidare in till oslos stad.
Till ikea har vi 20 minuter. Ikea ligger precis innan en av norges alla tullstationer = det kostar pengar att åka igenom. Dessutom kostar det 96 kr per timme att parkera innanför. Och tar man istället tåget så kostar det 200 per person. Så vi tog alltså ikeabussen = gratis. Ikea är ju faktiskt svenskt så jag vill inte ens kalla oss snåla. Snarare smarta. Trodde vi..

Allt snurrade på kanoners och tillsammans med två orsa brudar och två brudar från karlstad rännde jag runt i affärer och shoppade för fulla muggar. Timmarna rann iväg och vipps skulle vi springa tillbaka till bussen vi bestämt oss för att ta kl 20.00.
Vi väntade på bussen i ca 30 minuter. Men den kom inte. Eller kom kom den. Men inte på den gatan vi stod. För vi stod på fel gata. VI stod på fel gata och väntade på bussen i trettio minuter! I kallt duggregn!

Men inte nog med det. Jag fick ringa min oäkta hälft och be honom kolla upp OM det ens gick fler bussar. Det gjorde det inte. Det var tydligen den sista.
Så strax efter 21 kom vi på en tunnelbana. Men först köpte vi fel biljetter till fel linje. Malin var bombsäker så vi litade på henne. Och visst köpte vi till linje 2, men till linje 2 åt andra hållet.
Vi stod också på fel plattform och fick springa för att hinna över när vi till sist kom på vårat lilla misstag.
Tunnelbanan gick till furuseth. I Furuseth ligger ikea. Såklart ligger inte ikea precis vid Furuseths t-banestation. Det misstänkte vi,.. Men vi visste inte att det var en ödslig förort och att vi skulle behöva gå fel hundra gånger, gena, gå fel, vara totalt vilsna, frysa i duggregnet och gå vilse lite til. Det var kolmörkt. Jag har aldrig varit där förut.
Men tro om vi blev glada när vi tillslut skymtade ikea borta i horrisonten :p
Vi klarade det, tilll slut. Var hemma närmare tolv.

Inte så jävla lyckat med ändra ord.. vi kanske är snåla svenskar trotts allt :p Dumma snåla svenskar :p

Kommentarer
Postat av: Linnea

Ni fick ju se en HEL del av den vackra norska naturen iaf Fröken ekström, alltid något!

Postat av: maja

Du har så rätt. Är man i norge så måste man ju nästan gå på tur ;p

2008-03-14 @ 16:33:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback