sportlov


Så drog sportlovet igång igår.. För mig med hemsk ångest.. har nämligen kommit till insikt ang att mitt projektarbete kommer gå åt helvete - jag har ingen handledare! Jag kommer få ett streck = inget slutbetyg och helvets jääävlar. Jag hatar att jag ska vara så snuskigt strulig. VARFÖR fixade jag det inte i höstas när allt drog igång? VARFÖR kommer jag på det NU? 5 veckor innan inlämning TILL handledaren. Fuck. Jag grät tillochmed igår inför två lärare, blev osams med en tredje och bad en fjärde mer eller mindre fara och flyga. Det är ju smart.. hemskt smart. För jag är ju så hemskt klipsk. Då kan jag ju lika gärna skita i mina förbaskade mvgn som jag slitit så hårt för - för det gills ju ändå inte nu när jag går ut som ett jäkla streckbarn.
En av lärarna tyckte att jag skulle dra igång en vinteraktivitet för barn under sportlovet. Tjohej att jag skulle hinna organisera det och hinna få ihop något bra.. och vad kan jag lära barn? göra snöänglar?!
Nej usch, VARFÖR kan ingen bara ta mig och mina studentmössor och mitt arbete på stadsmissionen? VARFÖR INTE?? Det är ju helt galet bra!! VARFÖR SKA FOLK VARA SÅ VRÅNGA?? Jag kan inte ro hem det här själv. Eller jo det kan jag, jag behöver bara någon som läser det och stämplar det med ett betyg.
Jag har universums klump i bröstet.. vilket jävla lov det kommer bli. Piss vad jag tycker synd om mig själv!!
Så imorgon ska jag gå ut och trösta mig i baren ;p Är det wasaloppsvecka så är det. Och vi ska ha roligt, alla brudsen. Och jag ska inte tänka på mitt projektarbete på heela kvällen. SEN ska jag ta tag i det. jag ska skriva ihop något galet bra och då kan dom inte neka mig. Då är det som sagt bara att läsa det och godkänna det. Jag gör handledaren en TJÄNST! ;P skit.

Maja

en härlig doft av tvåtakts

Imorse fick jag igång mig själv med en härlig dusch med kropps och hårinpacknignar. Jag kände mig helt galet fräsh och härlig :D Men sen fick jag en idé om att besöka nässjön med iscart och skotrar. Så jag drog på mig täckläder och struttade iväg. Väl hemma igen hade min väldoftande kropp bytts ut mot en fruktansvärd stank av tvåtaktsmotor, och det är inte den härligaste doften.. iallafall inte när den sätter sig i ALLT och vägrar försvinna. Så nu har mitt stackars hår blivit tvättat och borstat än en gång. Men djävlar i min själ så roligt vi hade!! Och så fort det gick!! Och så jag skrattade och skrek tills jag nästan kiknade!! :D Det var galet trevligt. Med galet trevliga människor. Så det var nog värt att bli lite skitig. Nu är jag iallfall någorlunda ren igen.. och sminkad och hårplattad.. hade nämligen tänkt bege mig ut i natten ändå. Så jag har slagit följe med lite härliga män och så får vi se vart det slutar! Nu ska jag dra på mig en liten klänning och så är jag iväg - nöjd och glad :D

Maja

skidåkning

Dagen har jag ägnat helt och fullt åt lite härlig slalomåkning. Andra gången på mängder av år! Har trilskats med snowboarden de 6 senaste åren utan att överhuvudtaget ta mig ner utan att glida på magen. Jag har hållt mig på en fruktansvärt låg nivå hela tiden. Så den här vintern har jag äntligen tagit mitt förnuft till fånga och återgått till slalomskidorna.. två gånger.. :) Jag har väl inte riktigt samma kläm på det som förut men nog tar jag mig ner iallafall.. riktigt snittsigt om jag får säga det själv! Fick dessutom kommentaren "Öjj, det är du som är anja pärson va?" från en vilt främmande skåning- jag anade dock en ganska tydlig sarkasm :p
I vilket fall så är jag totalt jättetrött nu. Somnade som en stock i bilen hem och har inte riktigt vaknat till liv än. Min kropp är sorgligt nog inte riktigt van vid den friska luften.
Hursomhelst så är det helg nu.. jag har mängder av skoluppgifter att ta mig för.. men är väldans lockad på att ge mig ut imorgon kväll. Men min man är kvar i lort och ingen annan verkar särskilt lockad. Så mina planer för väl hamna på hyllan igen, vilket kanske är lika bra :p
Nu ska jag ta en snabbsnabbdusch och sen är det så ska det låta som gäller - det får man inte missa!!

Maja

på banan igen

Imorgon ska jag masa mig iväg till skolan igen - första gången på en hel vecka! Men jag har verkligen legat deckad sen dess också. Mina förkylningar brukar hålla i sig en tre dagar och sen är jag på topp igen. Men nu har det varit konstant feber och konstant ont i halsen med massa hostningar :p Hostar gör jag fortfarande, men hemma kan jag inte ligga längre. Måste tillbaka på banan :)
Fick lov att åka ner till mora tidigt igår eftersom jag hade en liten tid på rht - där fick jag vänta galet länge och höll nästan på att ge upp! Men sen blev det äntligen min tur. Efteråt tänkte jag bege mig in till skolan för att hämta böcker, och blev kvar på en lektion. Det var ändå riktigt duktigt av mig :)
Och ikväll sitter jag ensam hemma hos c och pluggar internationell eknonomi och marknadsföring. inte alls särskilt roligt.. han är på hockey och roar sig :p Imorgon är det dessutom alla hjärtans dag... och jag är tydligen den enda i det här förhållandet som tycker att kvinnan borde få rosor, chocklad, frukost på sängen och en mysig middag. Satan också. "Vi har redan så mycket vardagsromantik" jo tjena! :p
Jag håller fortfarande hoppet fast vid att jag är så ofantligt populär att det nog kommer hagla rosor över mig imorgon ändå ;) Nej.. man skulle ha gått kvar på älvdalsskolan - där bjuds det iallafall meterlång rulltårta imorgon! Alltid något!
Imorgon fyller älskade lilla rhiannon år också - mängder av kärlek till henne!
Och snart är det fredag - åka till grönklitt? Kom igen!
Nu ska jag plugga vidare. Även om jag mest tittar igenom balklänningar.. :p


Maja

Ånger

Okej jag tar tillbaka det jag sagt; det är inte det minsta lilla mysigt att vara sjuk. Inte det minsta trevligt att ligga och bara vara. För fysjuttsingen så mycket jag avskyr det! och fysjuttsingen så mycket hellre jag hade varit ute bland lite folk idag och igång! Natten har varit förjävlig. Knappt fått mig en blund i ögonen och min hosta har väckt hela familjen. Dessutom kan jag knappt andas och huvud och hals bara dunkar. Totalt o-mysigt!! Ikväll börjar dessutom helgen. Den perfekta helgen är tillsammans med mr my loove men eftersom jag är sjuk så har jag bett honom hålla sig på avstånd och kvar i mora (för skulle han vara sjuk när jag blir frisk så skulle jag inte ens prata med honom i telefonen med risk att bli smittad igen). Men en helg med totalavsaknad av kärlek och närhet känns bara jobbig. Inte ens min familj vill vara nära mig "håll dig borta! Rör inte det täcket! Hosta inte! Sitt på stolen istället! Byt rum! Håll käft!"
Nej blää för såna här hemska virus som slänger sig på en och vill kela tills man faller ihop i misär. För jag tror nog faktiskt att det är mest synd om mig i hela världen just nu! Jag tror ingen har det så jobbigt som mig. Nysa och hosta är inte alls kul! :p
Dessutom har jag tatueringstid på måndag förmiddag. Och hur tusan ska det funka när hela jag hoppar flera meter vid varje hostattack? Jag kommer ha massvis med streck över hela ryggen.. fast det kan ju också vara snyggt.. öhm..
Nej nu ger jag upp igen. Sängen vill ha mig och varmt honungsvatten på det känns riktigt lockande.

Maja

kort vecka

Min vecka blev kort.. Hade bara lektioner i tisdags.. igår, idag och imorgon håller jag mig hemma. Hostar och nysar och frustar och fryser ;) Lillebror är också sjuk.. så vi tänkte mysa ner oss imorgon och bara tycka synd om oss själva hela långa dagen. Det är ett stort + med att vara sjukling det!!
Trotsade dock mina hostattacker en stund igår; sminkade mig, drog på mig klänning och stövlar och begav mig ut på lite rajtantajtan. Hade jag varit klok så hade jag stannat hemma. Men förfesten var mysig till tusen så det får nog vara värt det! Dock jobbade min man till två så det var bara att bita ihop och vara kvar på lilla tills dess. Det slutade med att jag satt och halvsov på en stol i garderoben av ren uttråkan. För jag ledsnade ganska tidigt när vi väl kom till krogen. Jag vet egentligen inte riktigt varför jag ägnar mig åt sånt därnt.. Tänker varje gång, även i stundens hetta, att en myskväll hemma vore en miljard gånger roligare. Ändå hittar jag mig själv på dansgolvet gång efter gång :P Dessutom har jag ändå det absolut hetaste hugget hemma redan, så jag behöver inte vara ute och slåss i baren ;)
Nej nu ska jag dricka lite hostmedicin, knapra lite ipren och mysa ner mig i sängen.
Det borde jag ha gjort för flera timmar sen..

Maja

ny vecka - nya tag

Idag har jag sovit ut ordentligt, vaknade strax efter nio och kände mig som en prinsessa! :D Men dog lika platt igår kväll. Som kvällen innan det, kvällen innan det, och kvällen innan det, kvällen in... Jag fattar inte riktigt vad det är med mig! Jag har alltid varit den där hemska kvällsmänniskan som verkligen inte har kunnat stänga ögonen när det ska vara dags för sömn. Har alltid behövt ett stort antal timmar att snurra runt på i sängen innan jag har kunnat slappna av och somnat in. Men senaste kanske 2 veckorna har jag överhuvudtaget inte varit kontaktvbar efter klockan 21.30 - om ens det. Och det spelar ingen roll om det är lördag eller onsdag - sover likförbannat som en stock vid den tidpunkten. Och egentligen så är väl det ganska bra, för verkligen hatar alla nätter jag snurrat mig igenom. Men som i lördags när vi varit ute på middag och hade planerat en myskväll hemma tillsammans och jag inte ens hinner innanför dörren innan jag somnar - med smink och hårnålar och oborstade tänder - mmmums! Sen vaknar jag upp lagomt till klockan 8 morgonen därpå. Utvilad och på gång förvisso.. men med en något besviken partner... "du somnade... IGEN" :p
Men jag kanske ska försöka njuta av den här perioden och hoppas på att den stannar - för det är grymt härligt att vakna upp utvilad - det var galet länge sen det hände. Så jag tänker inte ens be om ursäkt för de här två veckorna då jag somnat med varm kvällsmat på bröstet, med en nyhyrd film i dvdn, ifrån kvällsplanerna, ifrån samtalen jag lovat ut. Ifrån sista timmarna vareviga dag. Somnade ifrån mitt födelsedagsfirande (mormor: "har hon tjuvat på rödvinet?" mamma:"nej det är tydligen någon ny livstil..hon somnar alltid vid åtta.. synd på tårtan.." Jag ska vara nöjd, och det brode alla andra också vara (kasnke t.o.m du mamma som nu ska skicka upp mig på sjukstugan för tester :p)

Jag är en sååå harmonisk människa numera! Som nu stiger in i en ny vecka - med nya tag - full av harmoni, energi och kärlek! ;D

Och just ja, idag lägger sig brosh under nålen.. inte lilla teckningen som ska präntas in heller.. läskigt :)
och på onsdag är det gymnasiefest.. då ska vi dit och bekanta oss med allt ungt och fräscht! (om jag nu håller mig vaken såpass) Så se till att vara där! :D

Maja