hem ljuva hem


Ja så var man hemma igen då.. Skönt? Nej fiikatten! Är inte alls särskit sugen på det här stället om jag ska vara alldeles uppriktig. Inte nog med att vi fick byta strålande sol och 30 grader varmt mot piskande regn och åska, nej alla flickorna är borta också. I alanya, de asen!
Men jag är så nöjd med den här sommaren, så där riktigt drygt suuper nöjd. Har myst på så att det bara skriker om det! Och så kommer dalarna med spöregn, nej ujujuj! Besöket i norr var över förväntan. Har haft en perfekt vecka, så när det var dags att åka imorse kändes det allt lite sorgset. Men vatusan, blir nog bra här hemma ändå ska vi se! :) Ikväll vet jag inte riktigt vad jag ska ta mig för.. först o främst blir det väl en sanering.. och det behövs! Sen ska det tvättas och packas om, och så kanske ett litet krogbesök i mora om det vill sig. Men det känns en smula för ansträngande just för tillfället :) Imorgon bär det av till borlänge och sen vidare till falun.. Så några dagar slipper ni mig igen era små öwdalslusar!
Nuu ska jag inta duschen och se om det går att bli någorlunda ren igen.
Maja

Lögner

Neej jag ljög! Jag är inte alls i samma form som jag brukar. Faan! Vågen visar förvissa bara ett kilo ifrån men mina kläääder :( Kom hem idag från 7 veckor på utflykt och verkligen längtade hem till kläderna jag glömde att packa ner.. Men vilken besvikelse :( Mina älsklings jenas! Mina nya jeans! Mina toppar! Mina linnen! :( Hela jävla garderoben!! Jag skiter väl i att jag har gått upp i vikt men jag skiter inte i att mina kläder inte passar!! Vad gör man?? Förvisso har jag bara 0 kronor i plånboken men även om jag hade haft pengar så känns det förjäävligt att lägga sånt på kläder. Jag har ju kläder! Massor av kläder! Men försmmmmååå kläder! Vad ska jag ha på mig? Mina klänningar funkar inte i alla väder. Jag håller nästan på att börja gråta. Jag ska packa nu och ingenting funkar! Man kan inte växa ur kläder. Jag har inte råd att växa ur kläder! Jag är 172 cm lång och väger 53 kg det är iiiiiingenting men ändå känner jag mig som universums största knubbsäl just nu. Äckel äckel!

Ska man få lov till att matvägra? Börja spy upp maten? Springa femtioelva mil om dagen och bara äta brödsmulor?
Nej usch, jag älskar mat och mat älskar mig. Det får helt enkelt ordna sig på något annat sätt. Tills dess får jag väl gå naken och hoppas på det bästa.
Men förbaskade kläder som ska krympa ;)

Maja


sommarens vikthysteri

Sommar, sommar, sommar. Jaa, i år förde sommaren med sig en vikthysteri som heter duga. Eller den har väl ingenting med sommaren att göra i sig, det är väl mer jag som har tagit tillfället i akt att slappa till riktigt ordentligt :) Iallafall så gjorde de två veckorna i cypern sitt.. absolut inte så att jag gick runt i min lilla bikini och tänkte att 'guuu jag kan inte visa mig halvnaken blad foolk', utan helt enkelt bara så att jag inte längre fick på mig mina kläder! :D Inte ett plagg! Och mina jeans ska vi inte ens föra på tal! Men fiffig som jag är så tog jag fram ett av mina linnen som jag alltid fått lov att nåla in för att kunna använda. Och det skulle ju självklart passa perfekt nu, men nålar behövdes fortfarande så det var bara till att springa runt i lägenheten på jakt efter en ask. När det väl var avklarat så drogs linnet på och Ha! För litet! Jag fyllde ut varenda milimeter av linnet och mer där till! Hösäcken satt som ett korvskinn!  Då blev jag lite förargad på mig själv men det där var väl rätt snart glömt. När jag sen mötte upp resten på arlanda så "Jaa, det syns ju att ni har ätit gott i alla fall!" haha ja jäklar ja.. :) Jag fick också rätt klart för mig att det inte var någon talan om att köpa nya kläder, så det var bara att hugga i igen och ta upp träning och kost. För träning blev det absolut inte av i cypern, träningsskorna fick kika upp högst två gånger.. men det var också allt! :) Men så vipps var man alltså tillbaks i någorlunda daglig rutin, så det blev 7km löpning med johanna, 45min på motionscykel och så 1h i gymet, dag efter dag, vecka efter vecka. Så det har gått skitbra. Är nere på mina 53kg nu igen och rätt nöjd. Men samtidigt kolosalt nöjd med mina veckor utan minsta lilla motion! Så där borde man få ha det jämt! :) Mmm! och nu ska jag gå tillbaks till att bara träna 3ggr/v igen, för nu har vi lämnat AKBjörnen och då får det va. Det var ju läckerbitarna på gymet som fick en att åka de där milen och svettas varje dag :p
Och nu är jag hemma i älvdalen igen, kom nu på eftermiddagen och åker vidare imorgonbitti. Då väntar släkten och norrland!
Och ikväll blir det Frida. Älskade lilla frida! :)

/ Maja


det som händer i ayia napa- stannar i ayia napa


Vi klarade det! Vi kom i stortsett hem helskinnade! :) Vilka veckor det blev! Vilka människor vi träffade! Och vad lite vi njöt utav sol, bad och god mat.. egentligen, haha! Det som alltid varit höjdpunkten på alla utlandsresor har varit just solen, havet, poolen och maten! Men inget av de sakerna ägnade vi speicellt mycket tid åt, trots att det var strax under 40 grader då det var som kyligast.. Och maten ska vi nästan inte ens prata om.. för vad blev det? Pasta! Pasta dag ut och dag in. Ett mål varje dag och det tillagades på vårt lilla rum.. pasta.. fitusan, jag kan knappt titta på den matvaran längre utan att vilja kräkas! Men nog var vi ute och åt.. två gånger! Två gånger på femton dagar. Och gott var det! Underbar mat! Men vi kom fram till att det ändå inte var  värt det. Våra pengar las på andra saker. För nätterna igenom dansades det så hälften vore nog! :) Vilka nätter vi hade. En sån stämning! De första dagarna tråkade vi på bland enbart skandinavier, och en sådan kväll (som var exakt likadan natt efter natt) gick ut på att man först började förfest tillsammans med i stortsett alla på vårt hotell, så mellan 19-00 dracks det öl, skrattades och sjöngs vid poolen. För att sedan tågas iväg till grabbarna grus för en massa dans med en massa andra svettiga svenskar, norrmän, danskar och finnar. Sen förflyttade sig alla på grabbarna ner till bluemoon, som öppnade vid 1.30, och sen vidare till aqua, som öppnade 3.30. Och sen avslutades allting med en efterfest på hotellet vid 07-08tiden på morgonen. Natt efter natt! Men vi vidgade våra vyer och tillsammans med Jonas och Sebastian skakade jag loss på de brittiska nattklubbarna och där kan man snacka om härligt folk! haha :)
Men alla var alltså igång fram till åtta-nio på mornarna och sen sovs det. Kom vi ner till poolen vid tolv på dagen så var vi garanterat först. De flesta började droppa in fram emot fyra halv fem på efftermiddagen.. Så att solen inte var så flitigt besökt är en underdrift. Men de dagarna vi lyckades ta oss till stranden så var det paradis i kvadrat! Vilka stränder! Vilket vatten! Så förbaskat vackert! Vi kunde stå och bara titta på allting och njuta. Jag har aldrig sett en vackrare turkos färg i hela mitt liv! - Och varje gång sa vi att 'imorgon går vi upp tidigt och åker hit igen!' Jo tjena!
Men ja.. jag är så nöjd med den där resan! Men den tog slut för fort.. Helt plötsligt var de 15 dagarna slut och det var dags att packa in sig på flyget igen.. Samtidigt som det kändes skönt att få komma hem så var det förbaskat tråkigt att lämna allting. Främst kanske alla dessa människor man lärde känna. Vissa kom man närmare än andra, och alla tycktes leva efter 'det som händer i ayia napa- stannar i ayia napa!' Och alla tyckte att bättre kunde det väl knappast bli. Men så kom sebastian springande med en tidning och då rasade allt samman ;) Det var nämligen ett stort repotage om hur ungdomar lever när de semestrar i ayia napa, och så långt var det frid och fröjd. Men när det visade sig att bilderna var tagna på första veckans beach-party så var det plötsligt inte lika roligt längre :) Samtal hemifrån började droppa in där det konstaterades att de minsann känt igen en och annan på de där bilderna.. Men en sak var ju positiv, och det var ju att det inte gjorde något att jag glömde min kamera hemma.. eftersom alla bilderna nu finns upplagda på internet och aftonbladet, expressen.. ;)
Men vadtusan! Bra hade vi det, och jag skulle mer än gärna sätta mig på ett plan och åka tillbaks idag om det var möjligt. Men pank blev man, för dyrt var det! Men trots det så var det värt varenda öre! Cypern och ayia napa är underbart! Och Pavilinia (vårt hotell) är en klass för sig. Åker man för att festa och roa sig så är det där man ska bo! Det är himmelriket för såna som oss ;)

Men nu sitter jag alltså hemma i sverige igen.. har spenderat ytterligare tre veckor ute vid hunnebostrand, i göteborg och här i dalsland. Jag har det underbart bra och njuter tillsammans med alla vackra! Sommaren har bara börjat och i slutet av juli är jag hemma i den lilla byn igen.. med blandade känslor ;)

Jag älskar det här! Jag vill njuta och glassa så här jämt, jämt, jämt! Den här sommaren är bättre än mina tidigare ledigheter tillsammans!

Och dessutom har jag märkt mig för livet.. på ryggen.. :D Hahaha..

Ha en underbart vacker sommar!!!!
/ Maja