fyra dagar

Så har vi varit här i fyra dagar och fyra nätter.
Jag trivs jättebra! Ser den här första veckan som min semester då jag bara kan strosa runt och njuta av det nya landet och allt spännande! Där vi bor nu är det så många fina och pompiga villor att man kan promenera runt och bara titta. Allt är jätteprydligt och fixat. Inga halvtaskiga och risiga kåkar här inte!
Precis ovanför oss har vi ett köpcentrum också, det är inte stort, men dom har fått in allt där känns det som. och det verkar vara öppet hurlängesomhelst! Jag har varit uppe och handlat mjölk (som kostar över 20 spänn) vid åtta på kvällarna och nog tusan har varenda liten klädbutik varit öppen fortfarande. Hemma i lort stänger de ju vid 18 och det känns mer normalt :)

Jag sitter och söker efter ny lägenhet nu också. C trivs inte alls där vi är nu. Inte med jobbet, inte med hockeyn och inte med boendet. Och bitar han ihop ett tag till, vilket isf betyder att vi stannar kvar i huset, och han fortsätter med hockeyn så måste han också spela med dom till säsongen är slut nästa vår. Vilket betyder att vi alltså blir fast. Och det känns ju heller inte så kul eftersom han redan nu tuggar ner naglarna och hatar det mesta : )

Men jag har fått i uppgift att leta lite boende åt Gardemoens håll. Och har faktiskt hittat en jättemysig liten lya, MEn med inflyttning först 1 oktober. Och de flesta andra lägenheter verkar också vara lediga först i dom krokarna. Så vi får väl spänna upp en pressening och sova under eller något tills dess :p
Eller så får vi väl helt enkelt packa hem oss och återvända tillbaka hit när det fnns några lediga lyor (som INTE kostar 20 0000 i månaden för ett rum och kök). För stannar vi som sagt kvar i huset så måste det skrivas kontrakt och då är herrn fast.

Men idag när c slutat jobba kl 14. (ja man jobbar tydligen mån-tors 7-15, fre 7-14 här, de lyxiga norrmännen) så ska vi åka in till lilleström och träffa en kvinna som jobbar på personalhuset (ett bemanningsföretag) och sen får vi se vad som händer. För jag måste börja jobba.. om jag så ska f9 - enter f5 :p och c måste byta/förlänga jobb eftersom hans uppdrag går ut idag.


Och imorgon flyttar Linnea till stockholm och börjar hantera dokument! Lycka till lycka till!!!!!



Och bilder på huset och the slovaks kommer upp inom kort också!
dom är så tussiga! Den långhåriga Jaan1 som mest myser runt och smäller på slovakisk popmusik så det dånar i väggarna har varit på Lidel och storhandlat äppelkaka gjord på smördeg. Den värmer han i ugnen varje kväll, och ler stolt över att den bara kostade fjorton kronor. Och sen tar han en liten bit och ställer undan den på ett  fat och ler uppmuntrande till alla andra att smaka på hans mästerverk! Men han ställer inte fram det på bordet, nej det ska vara lite svårt att få tag på så att man måste fråga honom och behöva tricksa fram den,  Och då pyser verkligen hela han av stolthet över att han lyckats så bra! :) "Just Fourteen krouuunor! :) :) :)"

Mr music är den äldsta av the slovaks och är lite av bossen här i huset. Det är honom man frågar och förklarar för om det är några förändringar på gång : ) Igår räddade han mig från en spindel (som redan var död förvisso) "back off! I ll kill it for you! i ll kill it for you!!" Sen dödade han (den redan döda spindeln) med stor omsorg.

Bianca är gift med mr music, dom håller ihop förjämnan. Jobbar ihop ( 14 timmar om dagen) kommer hem tillsammans och sen umgås dom tills det är dags att sova. Jag hade klättrat på väggarna om det varit mitt fall ;) Men hon är hur rar som helst! Hon säger inte så mycket eftersom hon har svårt med engelskan... men är kanske inte så konstigt med tanke på att dom bara tittar på filmer som är dubbade till slovakiska (som dom tittar på med enoooormt högt ljud om kvällarna) :p

Jaan2 pratar inte heller så mycket. VI har nog inte bytt många meningar : ) Han röker mest hela tiden och sitter uppkopplad vid datorn i köket och spelar ikapp med Jaan1 och grymtar. Han är ganska rolig. Han springer runt som en tok här hemma när de andra tränar hockey. Han verkar inte tro att någon ser honom när han susar från dörr till dörr och riktigt slänger sig ner på golven.

Nej nu är det lunchdags
So long :)

Kommentarer
Postat av: Hanna

Lycka till med allt ^^,


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback